luckyLUKE Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Zapowiada się nieźle. Ciekawe ile za niego zawołają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Wygląda całkiem nieźle, chciaż rzuciły mi się w oczy mocno uproszczone dysze w pozycji zamkniętej. Ale łatwe do poprawienia. Spodobało mi się z kolei odwzorowanie oszklenia kabiny. Podejrzewam że będzie w cenie Phantomów w tej skali, coś ok120-130zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Mi się owiewka nie podoba, nie można zrobić jej w pozycji otwartej. W ogóle pewnych zastrzeżeń mam więcej: linie podziału wydają się grube, ale może to kwestia zdjęć, dysze w pozycji zamkniętej są kuriozalne i absolutnie nie do użycia (może jakiegoś Airesa da się dopasować), brakuje mi też pozycjonowanych powierzchni sterowych. Zdecydowanie na plus: piękny detal, kabinka w środku, niezłe i aktualne uzbrojenia oraz powieszenia, plus kalkomanie Cartografa. Co do terminu to obstawiam że lada moment, pewnie w maju będzie w sklepach. Cena? Moim zdaniem nie powinno to być dużo droższe niż obecne F-15C Academy, czyli jakieś 120 zł jak sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 C-17 Kinetica, ale zdaje się że model dopiero w przyszłym roku trafi do sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Ktoś coś o tym wie? https://www.scalemates.com/kits/1074585-ibg-models-72505-pzl-23a-kara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Premiera za miesiąc, zdjęcia wyprasek za ok 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Owszem ma być za chwile dostępny wg tego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 C-17...jest maszyna !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Karas od IBG !!! Jak chłopaki wyciągnęli lekcje z erudyty 8 to będzie super !! Przełamie się i znowu cos zlepie ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Karas od IBG !!! Jak chłopaki wyciągnęli lekcje z erudyty 8 to będzie super !! Przełamie się i znowu cos zlepie ,-)) Ja będę czekał na korekcje skrzydeł, silnika, usterzenia i kadłuba z Arma Hobby;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Z zapowiedzianych RWD-9, RWD-17, PZL P.6, Lublin R.IX, Lublin R.XIII wyszedł Karaś Ładnie to tak narobić smaku Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 29 Kwietnia 2017 Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Airifx zapowiedizał B-17G w wersji Mk III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Nowy F-15E z Academy, podobno new tool. Wygląda ok. Chyba wreszcie uwzględnili różnice w płatowcu między E i pozostałymi wersjami. I Strike Eagle to już nie jest tylko D uzupełniony o bomby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristof Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Już dostępny kolejny od Modelsvit po E-150 i E-152A model Mig-a z serii "Heavy MiGs". E-152M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristof Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 I kolejne dwie nowości dla fanów sowieckiego lotnictwa. Beriev Be-14 SAR Mikoyan I-320 R-3 Model rozpoczyna nową serię "Early jet MiGs" , dostępny będzie od czerwca. Cieszy fakt , że Modelsvit idzie za ciosem i serwuje nam kolejne ciekawe modele z historii sowieckiej awiacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Modelsvit ma naprawdę zaskakująco porządne wypraski - zostawili Amodel daleko w tyle... Miło że wypuszczają tego Beriewa, ale z tego co pamiętam to chyba sowieci zbudowali tylko jeden prototyp. Z drugiej strony jak już opracowali Be-12 to żal byłoby nie wycisnąć z tych wyprasek ile się da ----------------- ja mam sprawę z zupełnie innej beczki - pytanie do kolegów modelarzy: Hasegawa znów wypuściła ostatnio Emily (w dodatku Eduard sypnął blaszkami na full wypasie) Chodzi mi o ten model: https://www.scalemates.com/kits/1007655-hasegawa-e45-kawanishi-h8k2-type-2-flying-boat-model-12 I tu pojawia moje pytanie - znalazłem informację że to jest "new tool" - to nie ściema? Miał już ktoś ten model? Albo oglądał? Nigdzie nie znalazłem fotek wyprasek, a ta poprzednia Emily co wyszła ze 2 lata temu to były stare wypraski (oczywiście chodzi mi głównie o kadłub i płaty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 M.A.V. ponoć nowy, na scalemates jest link do inboxa: http://www.internetmodeler.com/scalemodels/flaviation/Hasegawa-1-72-Kawanishi-H8K2-Type-2-Flying-Boat-Model-12-Emily.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Oficjalnie zapowiedziany P.7. Premiera za miesiąc. http://armahobbynews.pl/blog/2017/05/09/oficjalna-zapowiedz-modelu-pzl-p-7a-w-skali-172/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Marti_nez - dzięki Nie zauważyłem a najciemniej pod latarnią Wychodzi na to, że to rzeczywiście nowe wypraski bo w końcu porządne linie podziału a nie jakieś "wypukłe nitowanie" Zatem trzeba będzie zainwestować.... bo Edek sypnął blacharką na bogato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Maja 2017 Share Napisano 12 Maja 2017 Oficjalnie zapowiedziany P.7. Premiera za miesiąc. http://armahobbynews.pl/blog/2017/05/09/oficjalna-zapowiedz-modelu-pzl-p-7a-w-skali-172/ Model PZL P.7a w wersji de lux ma ukazać się w czerwcu, a expert i junior po wakacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Podobno za 50 ojro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Już jest dostępny żywiczny PZL P.8/I - Amahobby http://www.armahobby.pl/ah73006-pzl-p-8-i.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Podobno za 50 ojro. No coś dla mnie ciekawe gdzie to będzie można nabyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 29 Maja 2017 Share Napisano 29 Maja 2017 No coś dla mnie ciekawe gdzie to będzie można nabyć Jest do nabycia bezpośrednio u producenta, tutaj: http://scratchaviation.webs.com/apps/webstore/ Mają też w ofercie żywicznego Mastera z plusem za polskie oznakowanie Niestety warunki realizacji mogą być dla niektórych zaporowe: płatne przez paypal z góry i być może już za 3 miesiące, albo trochę dłużej, otrzymasz model (nie mają zapasu modeli tylko każdorazowo odlewają na indywidualne zamówienie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 30 Maja 2017 Share Napisano 30 Maja 2017 Tego Mastera to mam bardzo dużą ochotę zamówić, C-295 chyba jest dla mnie nieco za duży na ten moment. Szkoda tylko, że na stronie nie mają zdjęć modelu Mastera, bo nie chciałbym zamawiać w ciemno. Chociaż jeśli jest na poziomie Aviojeta czy C-295 to byłoby w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi