Skocz do zawartości

Faszystowski Złom TrzydziestydziewiONty ;) - 1/350 [Dragon]

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 336
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No a w stoczni jungen faszisten zwijają sie jak w ukropie. Kozacy szczelajOM nahajami po dupach. Pułkownik z Ciapkiem chlają wódę na mostku, co to się nagle odnalazł, po odwiedzinach Pułkownika w norze komunistów Słowem sielanka, Ekipie z Ochrany tęskno juz się do sojuszników przenieść... ino te żaby żreć... no ale nic to, może pod wódkę podejdą

35926552286_3e24d72846_o.jpg

35157938783_aebeab0d38_o.jpg

35926552616_aaba469e8d_o.jpg

35926552636_33d2b4c09d_o.jpg

Nawet jakoś to zaczyna wyglądać, może jeszcze będą ze mnie ludzie......... sie śmiali

Napisano

Wykonanie niesamowite - wyglada to REWELACYJNIE !

Jest kogo nasladowac w miare umiejetnosci.

Czekam na koncowy efekt - pewno powali z nog - bede ogladal na siedzaco - tak dla mojego bezpieczenstwa.

Napisano

Dzięki Panowie, takie tam moje różne eksperymenta, jedne udane inne mniej, byle do przodu Robiłem NAVIG-ę przez lata całe i smutne to jest jak dupa węża Jak chcą niech ekskomunikują, Pułkownik ICH znajdzie i wytłumaczy co i jak

Śródokręcie już tez jest, wrzucę fotki jutro jak jeszcze rufę zrobię.

UWAGA pytam poważnie: Jako że niazisowski szmelc mnie nie kręci nie mam ton dokumentacji ( jak to zazwyczaj jest z moimi modelami ) Rozchodzi sie o olinowanie... Z navsource'a mam bardzo ładną foteczkę tego całego wynalazka na dziobowym maszcie, ale już flaglinki schodzące do pomostów, że nie wspomnę rufowego masztu i anten pomiędzy nimi ... terra incognita. Mata coś chłopy, czy będę rzeźbił w guanie?

Napisano

wyglada to bardzo realistycznie. W sumie tulko na kadłubie te cieniowania wygladaja trochę słabo bo przekłamują bryłe. W pozostałych miejscach są OK.

Napisano

Mam dokumentacje modelarska wykonana przez pracownika muzeum niemieckiej marynarki wojennej na podstawie orginalnych planow stoczniowych - wieczorem zobacze czy jest tam cos na temat olinowania i podesle ci info. Ja tylko napisze tak - oba systemy budowy modeli sa fajne jezeli wykonane sa starannie - mnie brudzenie przeszkadza wtedy jak ktos ukrywa niechlujna robote. Twoje brudzenie jest od poczatku konsekwetnie robione i jest to naprawde bardzo fajne dla oka.

Napisano

Moim zdaniem właśnie kadłub wygląda realistycznie, a nadbudówki są trochę przekontrastowane- ale i tak jest klasa

W ogóle tak patrzę na ten warsztat i się dziwię, że te szwabskie łajby takie ładne były...

Napisano

Kontrast właśnie nadaje mu życia, ogólna koncepcja była taka żeby przejaskrawić efekty normanie wykonywane na realnym obiekcie przez światło ( oświetlenie zenitalne czy jakoś tak się to tam nazywa ).

Co do tych rysunków byłoby fajnie, wyczekuje z utęsknieniem

Filip, w miarę ładny to on jest taki jak na tych fotkach, po dowaleniu całego tego szmelcu za kominem widac od razu że jest przeładowany i nic dziwnego że one miały problemy ze statecznością

W niedzielę lece na urlop do Polszy, więc mam nadzieję dojechac do olinowania przed wylotem, ale zrobic je już po powrocie. Jest więc troche czasu. Nazistów jeszcze muszę wybrać z mojej NorthStarowej puszki.... Pułkownik z Ciapkiem zrobią im KASTING jakiego nigdy nie zapomną

Napisano

No i faszystowska maszyna do szycia złozona w całość została, nie ma olinowania i paru dupereli, bo albo są związane z olinowanem, albo są na blaszce co to sie pławić we kwasie będzie w onych dniach. Pułkownik jak jÓSZ wspominałem zajmie sie tera SPRZĄTANIEM stoczni i kastingiem na nazistów.

35861805582_066ffc8d60_o.jpg

35222776363_f1cec6b42e_o.jpg

35643315810_ff20227926_o.jpg

35222776093_ed4d93bf9a_o.jpg

35861805192_9995c8b568_o.jpg

35222776163_2c7ebea3f3_o.jpg

35899172511_84fcf4046b_o.jpg

35899172621_9436ec833c_o.jpg

Heil Mussolini

Napisano

Bardzo dobrze to wygląda. Dobra robota .

Podoba się mi Twój warsztat. Sam zakupiłem ostatnio Z-32 z Dragona (czyli Faszystowski Złom Trzydziestydrugi) i ta relacja motywuje mnie do pracy .

Napisano

Takiego efektu mozna bylo sie spodziewac.

Napisano

Zdradzisz jak przyklejasz relingi? Mam z tym straszny problem. Chociaż moje są na samych "słupkach", nie mają "poprzeczki" od dołu, w miejscu styku z pokładem i może stąd to wynika.

Napisano

Siedzę sobie na delegacji w Fatherlandzie a tu takie rzeczy ważne się dzieją. Przez pogodę fligra mi odwołali i ekstra dzień kiblować muszę. Super wyszedł, a sznurki mu tylko uroku dodają. Jedyne co smuci to trza będzie trochę na to poczekać.

Napisano (edytowane)

Dzięki z dobre słowo Jak obejzałem te fotki na spokojnie to zara pleciałem do jaskini i zrobiłem pożądek z tym rufowym masztem

Złom Trzydziestdrugi ma u mnie specjalne miejsce na sercu ( miałem kiedys kartonowego z GPM-u zrobionego, tylko dlatego kupiłem tego szmelcucha, wtedy jeszcze Trzydziestkidwójki nie mieli ) , także bier sie chOpie do roboty, Pułkownik bedzie pilnował żebyś wszystko zrobił jak trzeba

Blaszkę narysowałem, wysłałem Markowi, on dowali swoje, a potem pójdzie do trawienia gdzieśtam

Relingi lepione na PVA a potem podlane glutem w strateicznych miejscach. Bez dolnej poprzeczki tez się tak da.

Krzychu Ty to weź się do roboty, teraz bedę miał przymusowy odwyk, więc chce popatrzeć na coś fajnego z kominami plujacego czarnym dymem a nie jakiśtam żaglowce ( choć ładne to bez wungla się nie liczy )

Edytowane przez Gość
Napisano

Gała - piękny niemiaszek

Trzeba przyznać że te ŁajBy się szkopĄ udały - piękną mają linię... trochę jak co zwinniejsze japońce

Co tu dużo gadać... model modelem ale mi się ZAWSZE ZAJ.... ŚCIE podoba twoje malowanie (to samo jest u obywatela bożo)

Dla mnie Panowie jesteście niedościgniony wzór - Raphael i Vermeer się chowają

Napisano

Hej, Gała,

Tak sobie oglądam Twoje ulepki przez duże ŁUUUU i zastanawiam się dlaczego w ruskich cieniowałeś poszczególne pasy poszycia, a tutaj tego nie ma (no cieniowanie jest ale w innej technice).

Czy to ze względu na różnicę w skali? Czy po prostu ZŁOM nie miał poszycia kładzionego pasami jak ruscy? Pytam bo zamierzam się ściśle wzorować na Twoim sposobie malowania tylko nie wim w które zaNURKować

Napisano

Ruskie ulepki to inna skala, a poza tym one były nitowane i wsystkie łączenia były lepiej widoczne. Złomy były spawane i nawet na zbliżeniach nie bardzo coś widać. Poza tym chciałem sobie wypróbować coś innego. Na ruskach tylko pionowy podział jest namalowany, pasy poszycia naprawdę są wklęsłe i wypukłe. W Dantonie będzie pewnie jakaś krzyżUFFka tych efektów.

Twoja motorUFFka miała ładnie nitowane poszycie w pasach, więc proponowałbym "ruską " metodę. Nie odstawiaj tylko wiochy tak jak ja i zacznij budowanie tych pionowych łączeń płyt w warstwie podkładu, a nie na pomalowanym kadłubie olejami jak ja

Napisano
... ja właśnie myślałem, że zrobiłeś cÓś ala preszejding...

Ogladanie fotek bez czytania moich wypocin karane jest kolacją przy świecach z Ciapkiem i Zofiją.... jako danie główne Spodziewaj się zaproszenia, powinno przyjść pocztOM polskOM