Voyteque Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 14 Lipca 2017 Share Napisano 14 Lipca 2017 Ładna rzecz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Lipca 2017 Autor Share Napisano 16 Lipca 2017 No a w stoczni jungen faszisten zwijają sie jak w ukropie. Kozacy szczelajOM nahajami po dupach. Pułkownik z Ciapkiem chlają wódę na mostku, co to się nagle odnalazł, po odwiedzinach Pułkownika w norze komunistów Słowem sielanka, Ekipie z Ochrany tęskno juz się do sojuszników przenieść... ino te żaby żreć... no ale nic to, może pod wódkę podejdą Nawet jakoś to zaczyna wyglądać, może jeszcze będą ze mnie ludzie......... sie śmiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A51 Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 Wykonanie niesamowite - wyglada to REWELACYJNIE ! Jest kogo nasladowac w miare umiejetnosci. Czekam na koncowy efekt - pewno powali z nog - bede ogladal na siedzaco - tak dla mojego bezpieczenstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 Ostro jedziesz kolego ze swiatłocieniem i cieniowaniem ! Mi tam to się podoba, ale bedą tacy, którzy nałożą ekskomunikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Lipca 2017 Autor Share Napisano 17 Lipca 2017 Dzięki Panowie, takie tam moje różne eksperymenta, jedne udane inne mniej, byle do przodu Robiłem NAVIG-ę przez lata całe i smutne to jest jak dupa węża Jak chcą niech ekskomunikują, Pułkownik ICH znajdzie i wytłumaczy co i jak Śródokręcie już tez jest, wrzucę fotki jutro jak jeszcze rufę zrobię. UWAGA pytam poważnie: Jako że niazisowski szmelc mnie nie kręci nie mam ton dokumentacji ( jak to zazwyczaj jest z moimi modelami ) Rozchodzi sie o olinowanie... Z navsource'a mam bardzo ładną foteczkę tego całego wynalazka na dziobowym maszcie, ale już flaglinki schodzące do pomostów, że nie wspomnę rufowego masztu i anten pomiędzy nimi ... terra incognita. Mata coś chłopy, czy będę rzeźbił w guanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 wyglada to bardzo realistycznie. W sumie tulko na kadłubie te cieniowania wygladaja trochę słabo bo przekłamują bryłe. W pozostałych miejscach są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A51 Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Mam dokumentacje modelarska wykonana przez pracownika muzeum niemieckiej marynarki wojennej na podstawie orginalnych planow stoczniowych - wieczorem zobacze czy jest tam cos na temat olinowania i podesle ci info. Ja tylko napisze tak - oba systemy budowy modeli sa fajne jezeli wykonane sa starannie - mnie brudzenie przeszkadza wtedy jak ktos ukrywa niechlujna robote. Twoje brudzenie jest od poczatku konsekwetnie robione i jest to naprawde bardzo fajne dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Moim zdaniem właśnie kadłub wygląda realistycznie, a nadbudówki są trochę przekontrastowane- ale i tak jest klasa W ogóle tak patrzę na ten warsztat i się dziwię, że te szwabskie łajby takie ładne były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Lipca 2017 Autor Share Napisano 18 Lipca 2017 Kontrast właśnie nadaje mu życia, ogólna koncepcja była taka żeby przejaskrawić efekty normanie wykonywane na realnym obiekcie przez światło ( oświetlenie zenitalne czy jakoś tak się to tam nazywa ). Co do tych rysunków byłoby fajnie, wyczekuje z utęsknieniem Filip, w miarę ładny to on jest taki jak na tych fotkach, po dowaleniu całego tego szmelcu za kominem widac od razu że jest przeładowany i nic dziwnego że one miały problemy ze statecznością W niedzielę lece na urlop do Polszy, więc mam nadzieję dojechac do olinowania przed wylotem, ale zrobic je już po powrocie. Jest więc troche czasu. Nazistów jeszcze muszę wybrać z mojej NorthStarowej puszki.... Pułkownik z Ciapkiem zrobią im KASTING jakiego nigdy nie zapomną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Lipca 2017 Autor Share Napisano 19 Lipca 2017 No i faszystowska maszyna do szycia złozona w całość została, nie ma olinowania i paru dupereli, bo albo są związane z olinowanem, albo są na blaszce co to sie pławić we kwasie będzie w onych dniach. Pułkownik jak jÓSZ wspominałem zajmie sie tera SPRZĄTANIEM stoczni i kastingiem na nazistów. Heil Mussolini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej R Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Bardzo dobrze to wygląda. Dobra robota . Podoba się mi Twój warsztat. Sam zakupiłem ostatnio Z-32 z Dragona (czyli Faszystowski Złom Trzydziestydrugi) i ta relacja motywuje mnie do pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A51 Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Takiego efektu mozna bylo sie spodziewac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Pikne to! Sam trawisz blachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Zdradzisz jak przyklejasz relingi? Mam z tym straszny problem. Chociaż moje są na samych "słupkach", nie mają "poprzeczki" od dołu, w miejscu styku z pokładem i może stąd to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Siedzę sobie na delegacji w Fatherlandzie a tu takie rzeczy ważne się dzieją. Przez pogodę fligra mi odwołali i ekstra dzień kiblować muszę. Super wyszedł, a sznurki mu tylko uroku dodają. Jedyne co smuci to trza będzie trochę na to poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Lipca 2017 Autor Share Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) Dzięki z dobre słowo Jak obejzałem te fotki na spokojnie to zara pleciałem do jaskini i zrobiłem pożądek z tym rufowym masztem Złom Trzydziestdrugi ma u mnie specjalne miejsce na sercu ( miałem kiedys kartonowego z GPM-u zrobionego, tylko dlatego kupiłem tego szmelcucha, wtedy jeszcze Trzydziestkidwójki nie mieli ) , także bier sie chOpie do roboty, Pułkownik bedzie pilnował żebyś wszystko zrobił jak trzeba Blaszkę narysowałem, wysłałem Markowi, on dowali swoje, a potem pójdzie do trawienia gdzieśtam Relingi lepione na PVA a potem podlane glutem w strateicznych miejscach. Bez dolnej poprzeczki tez się tak da. Krzychu Ty to weź się do roboty, teraz bedę miał przymusowy odwyk, więc chce popatrzeć na coś fajnego z kominami plujacego czarnym dymem a nie jakiśtam żaglowce ( choć ładne to bez wungla się nie liczy ) Edytowane 21 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Gała - piękny niemiaszek Trzeba przyznać że te ŁajBy się szkopĄ udały - piękną mają linię... trochę jak co zwinniejsze japońce Co tu dużo gadać... model modelem ale mi się ZAWSZE ZAJ.... ŚCIE podoba twoje malowanie (to samo jest u obywatela bożo) Dla mnie Panowie jesteście niedościgniony wzór - Raphael i Vermeer się chowają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Lipca 2017 Share Napisano 21 Lipca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 21 Lipca 2017 Share Napisano 21 Lipca 2017 Można by rzec, że złom z górnej półki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 21 Lipca 2017 Share Napisano 21 Lipca 2017 Hej, Gała, Tak sobie oglądam Twoje ulepki przez duże ŁUUUU i zastanawiam się dlaczego w ruskich cieniowałeś poszczególne pasy poszycia, a tutaj tego nie ma (no cieniowanie jest ale w innej technice). Czy to ze względu na różnicę w skali? Czy po prostu ZŁOM nie miał poszycia kładzionego pasami jak ruscy? Pytam bo zamierzam się ściśle wzorować na Twoim sposobie malowania tylko nie wim w które zaNURKować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Lipca 2017 Autor Share Napisano 21 Lipca 2017 Ruskie ulepki to inna skala, a poza tym one były nitowane i wsystkie łączenia były lepiej widoczne. Złomy były spawane i nawet na zbliżeniach nie bardzo coś widać. Poza tym chciałem sobie wypróbować coś innego. Na ruskach tylko pionowy podział jest namalowany, pasy poszycia naprawdę są wklęsłe i wypukłe. W Dantonie będzie pewnie jakaś krzyżUFFka tych efektów. Twoja motorUFFka miała ładnie nitowane poszycie w pasach, więc proponowałbym "ruską " metodę. Nie odstawiaj tylko wiochy tak jak ja i zacznij budowanie tych pionowych łączeń płyt w warstwie podkładu, a nie na pomalowanym kadłubie olejami jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 21 Lipca 2017 Share Napisano 21 Lipca 2017 Dzięki za radę Ja właśnie myślałem, że zrobiłeś cÓś ala preszejding i tak chcę to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Lipca 2017 Autor Share Napisano 22 Lipca 2017 ... ja właśnie myślałem, że zrobiłeś cÓś ala preszejding... Ogladanie fotek bez czytania moich wypocin karane jest kolacją przy świecach z Ciapkiem i Zofiją.... jako danie główne Spodziewaj się zaproszenia, powinno przyjść pocztOM polskOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 22 Lipca 2017 Share Napisano 22 Lipca 2017 to chiba jedyny przypadek gdzie cieszę się że PP gubi albo niszczy przesyłki do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi