Mitrandir Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Przywiało następnego kanarka, wiec to już chyba będzie ta wiosna na stałe Tym razem na tapetę trafił model naszego starszego śmigłowca Mi-2 Plus. Taki kolejny mały ukłon w stronę Lotniczego Pogotowia Ratunkowego. Przedstawiam Ratownika 2 Mi-2 Plus SP-WXL. Kilka fotek które znalazłem w sieci, tylko mi podniosły apetyt na ten wiatrak Ma ta maszyna coś w sobie takiego... takie smaczki, a to lizak za szybą a to jakieś słuchawki dyndają. W lepszy czy gorszy sposób próbowałem oddać klimat tego wiatraka w swoim dłubaniu. Mnie urzekła wersja z "kapciami" Mało się spotyka śmigłowców na nartach, zwłaszcza małych śmigłowców. no i te warunki iście nie na kanarki Bardzo mi się podobała walka kolegi Wajtoka z materią tego śmigłowca. Narobił mi ogromnego apetytu na ten śmigłowiec, i teraz już go w pełni rozumiem przez co przechodził Wymaskowanie tego modelu w mojej skali, spędziło mi trochę snu z powiek... Mi-2 w tym wariancie posiada mocniejsze silniki, łopaty wirnika głównego z kompozytu i z wyglądu jak tak patrzeć, prawie to samo ale jednak nie. Model HB jest chyba każdemu znany, i rozpisywać się nad nim nie będzie trzeba.. Po za masą pracy własnej, dołożyłem głowice wirnika z Firmy Bilmodelmakers, kalkomanie udało mi się zdobyć produkcji Adama Pękały i po zmodyfikowaniu modelu (dorobieniu konsoli) wykorzystałem tablice przyrządów firmy Yahu. Model malowałem farbami Bilmodela z własnymi modulacjami kolorów. Wszystkie "bebechy" medyczne itp niestety musiałem zrobić sobie sam... szkoda, że nikt nie robi Życzę miłego oglądania Ale dosyć już grzebania w bebechach czas na wiatrak sam w sobie, w całej okazałości. Niestety zdjęcia nie są najwyższych lotów, za co przepraszam, ale nadal robię telefonem bo aparatu się nie dorobiłem pokaże jeszcze kilka zdjęć bez podstawki, robiłem na różnych tłach próbując wydobyć detale... Niestety makro jest nieubłagane ... i jeszcze kilka w naturalnym słońcu. Rodzinka prawie w komplecie ...i nawet doleciał do Inowrocławia, na Jubileusz 50 lecia służby Mi-2 na polskim niebie. Większy brat chyba nie miał nic przeciwko Dzięki Stakor za fotkę Dziękuje za poświęcony czas i mam nadzieje, że się komuś spodobał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Słodziutki Duży plus zwłaszcza za wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 O rany ale fajny. Szacun za te malutkie elementy w wnętrzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Świetna robota. Też mam zamiar go zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Maja 2017 Autor Share Napisano 28 Maja 2017 ...cały nie jest za wielki Ciesze się, że komuś przypadł do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Na tej fotce wygląda jakby owad usiadł na prawdziwym śmiglaku Brawo Grześku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Ładny model. Mierzyłeś na tym oryginale czy model trzyma wymiary w skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Maja 2017 Super Moderator Share Napisano 28 Maja 2017 Wyposażenie - zegarmistrzowska robota. Model - jak zwykle pięknie wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Fantastyczny model! Na samą myśl jakie to jest małe czuję strach przed wykonaniem takiego modelu. Gratulację mam nadzieję zobaczyć go na żywo w Wawie na fieście modelarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Maja 2017 Autor Share Napisano 28 Maja 2017 Na tej fotce wygląda jakby owad usiadł na prawdziwym śmiglaku Brawo Grześku Uważaj, bo zranisz jego ego... Dzięki. Ładny model.Mierzyłeś na tym oryginale czy model trzyma wymiary w skali? A jak ...w milimetrach Wyposażenie - zegarmistrzowska robota. Model - jak zwykle pięknie wykonany Dziękuje, czekam na twoja wersję na żywo połowy nie widać ale robi znacznie lepsze wrażenie. Makro sprowadza wszystko do błędów i niedoróbek Fantastyczny model!Na samą myśl jakie to jest małe czuję strach przed wykonaniem takiego modelu. Gratulację mam nadzieję zobaczyć go na żywo w Wawie na fieście modelarskiej. Zapewniam, że na naszym stole klubowym IPMS Warszawa, będziesz mógł sobie obejrzeć. Cieszę się na rychłe spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Świetny , jak zwykle zamiotłeś temat , co tu dużo pisać. Wnętrze , ładnie tam poszalałeś jak na takie maleństwo , coś pięknego . Ta kroplówka ,słuchawki , lizaczek czapki z głów . pozdrawiam (dzięki za fotki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Super robota wybieram się na Fieste wiec mam nadzieje również go sobie oblukac na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Maja 2017 Autor Share Napisano 28 Maja 2017 Dziękuje i zapraszam, co na żywo to na żywo Poza tym, chętnie poznam osobiście..., ziomala, co by nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Widać, że "siedzą" Ci te LPR-y, szkoda że nie ma ich więcej ;) a model jak zawsze w Twoim wykonaniu na najwyższym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Maja 2017 Autor Share Napisano 28 Maja 2017 Ależ Pablito, jest jeszcze Agusta A-109 Power Ratownik 12 Kalkomanie już czekają Miło mi ze się podoba. Świetny , jak zwykle zamiotłeś temat , co tu dużo pisać. Wnętrze , ładnie tam poszalałeś jak na takie maleństwo , coś pięknego . Ta kroplówka ,słuchawki , lizaczek czapki z głów . pozdrawiam (dzięki za fotki ) Dziękuję Rafale, twój szczery entuzjazm napawa mnie chęciami do mozolnego dłubania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Świetnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Tak oglądam i oglądam, i sobie myślę : O rzesz w mordę !! ale Model !! Kto to zrobił ?? aaaa Grzesiu... wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sudus Napisano 29 Maja 2017 Share Napisano 29 Maja 2017 Witam ! Miałego go okazję widzieć w Inowrocławiu właśnie w takiej konfiguracji - mały na dużym . Na lotnisku wiatr był niesamowity i aż serce drżało na widok tego maleństwa zmagającego się z podmuchami Model świetny i robi niesamowite wrażenie. Podziwiam kunszt wykonania detali. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Maja 2017 Share Napisano 29 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Maja 2017 Share Napisano 29 Maja 2017 Nooo Mi-2.....to lubię!!!!!!!...fajniutki jest i ta cała twoja eskadra jest super...LPR-y itd......czekam jeszcze na MI-8/17....bo to w tej skali(72jka i tyle detali) i w twoim wykonaniu...będzie ucztą dla mych oczu)))..... p.s.bo chyba będzie Mi-8/17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 30 Maja 2017 Share Napisano 30 Maja 2017 Dyndająca kroplówka wymiata Świetny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 30 Maja 2017 Share Napisano 30 Maja 2017 Mi się podoba. Ciekawa prezentacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Maja 2017 Share Napisano 31 Maja 2017 Witam Miło oglądać Mi-2 na forum. Ten śmigłowiec zawsze jest urodziwy niezależnie od tego jaką wybierze się wersje i malowanie. Jeśli chodzi o twoją pracę to ma plusy i minusy: Na plus można zaliczyć sam pomysł wykonania ratowniczego czajnika i nakład pracy jaki włożyłeś w przygotowanie wyposażenia medycznego. Bardzo podobają mi się detale wirnika i płozy. Podstawka również robi bardzo dobre wrażenie. Na minus niestety należy zaliczyć kalkomanie i wash, które nie wszędzie siadły jak należy. Takie przerwy wyglądają nieco niechlujnie zwłaszcza na modelu o tak wyrazistym, żółtym kolorze. Generalnie model całkiem ok, choć nie tak dobry jak twój EC-135. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Maja 2017 Autor Share Napisano 31 Maja 2017 Witam Miło oglądać Mi-2 na forum. Ten śmigłowiec zawsze jest urodziwy niezależnie od tego jaką wybierze się wersje i malowanie. Jeśli chodzi o twoją pracę to ma plusy i minusy: Na plus można zaliczyć sam pomysł wykonania ratowniczego czajnika i nakład pracy jaki włożyłeś w przygotowanie wyposażenia medycznego. Bardzo podobają mi się detale wirnika i płozy. Podstawka również robi bardzo dobre wrażenie. Na minus niestety należy zaliczyć kalkomanie i wash, które nie wszędzie siadły jak należy. Takie przerwy wyglądają nieco niechlujnie zwłaszcza na modelu o tak wyrazistym, żółtym kolorze. Generalnie model całkiem ok, choć nie tak dobry jak twój EC-135. Pozdrawiam Kornik Dzięki za "rozwiniętą" opinię , lecz nie bardzo wiem co masz na myśli, mówiąc o niechlujnych przerwach... i kalkomaniach? Wash, a i owszem może się ewentualnie nie podobać , ale to już kwestia gustu. Mnie się troszkę bardziej podobał taki deczko używany i okopcony... ot taka "licentia poetica". Podstawka zaś jest zapożyczona z Kamowa Ka 50sh,i była tylko do zdjęć. Na docelowej będzie odrobinę chłodniej i snieżniej i całość to tylko część tryptyku LPR, gdyż jeszcze powstaje Agusta A-109 Power Ratownik 12 Nooo Mi-2.....to lubię!!!!!!!...fajniutki jest i ta cała twoja eskadra jest super...LPR-y itd......czekam jeszcze na MI-8/17....bo to w tej skali(72jka i tyle detali) i w twoim wykonaniu...będzie ucztą dla mych oczu))).....p.s.bo chyba będzie Mi-8/17 Będzie Sławku, będzie podzespoły sie kompletują Sam się cieszę na ucztę dla twych oczu, choć nadal mam nadzieje na to, że porzucisz wreszcie to mazanie na płótnie i dokończysz 17kę Też bym nacieszył oczy Rozumiem, że koledze słów krytyki zabrakło Witam !Miałego go okazję widzieć w Inowrocławiu właśnie w takiej konfiguracji - mały na dużym . Na lotnisku wiatr był niesamowity i aż serce drżało na widok tego maleństwa zmagającego się z podmuchami Model świetny i robi niesamowite wrażenie. Podziwiam kunszt wykonania detali. Pozdrawiam Piotr Tym bardziej miło mi, że pisze ktoś z osób co go na żywo widziały Muszę przyznać, że wyprawa do Ino kilka szkód przyniosła... mały gdzieś posiał jedna płozę, i trzeba było dorobić Tak oglądam i oglądam, i sobie myślę : O rzesz w mordę !! ale Model !! Kto to zrobił ?? aaaa Grzesiu... wszystko jasne. Ładnie tak z kolegi łacha drzeć Widzę, że Ci się już opatrzyły moje wypociny, muszę coś koncertowo zrąbać... co byś mógł rozwinąć również warsztat dezaprobat Dzięki Sebastianie i pozdrawiam Mam nadzieje, że Ci którzy będą go na żywo oglądać nie doznają zawodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Maja 2017 Share Napisano 31 Maja 2017 (...)[/qoute]Rozumiem, że koledze słów krytyki zabrakło Mówią, że jeden obraz wart tysiąca słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi