Super Moderator Reflect Napisano 2 Czerwca 2017 Super Moderator Share Napisano 2 Czerwca 2017 Witam, Tak wstępnie - konkurs w tym roku będzie. Termin start 1.09 koniec 30.11 Czyli jak zwykle 3 miesięczne zmagania. Formuła i zasady identyczna (możliwe minimalne zmiany) jak w zeszłym roku - szczegóły co i jak było można doczytać TUTAJ. pozdrawiam i zapraszam do dyskusji. Christian P.S. Lista nagród/sponsorów za jakiś czas (na razie nie ma co dyskutować bo sam nie wiem co przyniosą wakację i jak się zadeklarują firmy wspomagające nas w konkursach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Extra wiadomość Wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 O. To znowu stawię się do walki. Może tym razem coś ugram i może znowu zasponsoruję jakąś nagrodę? :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Super, trzeba szykować warsztat Może tym razem uda mi się skończyć model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Super, można zacząć planować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 O, super wiadomość! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Chętnie pooglądam zmagania tym barziej że z konkursu na konkurs emocje większe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Czyli teraz deszcz, suche liście i błoto...? Czy tym razem bedzie znów absurdalna dowolność interpretacji tematu jesieni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Wiem, że daleko do konkursu, ale spytam czy mój pomysł przejdzie... Mianowicie czy w kategorii cywili może być samochód ciągnący drugi na lawecie traktowany jako jeden model do oceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Czy formula inerpretacji pory roku pozostanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Oo świetna wiadomość! Muszę żonę nastawić że, konkurs. I nie będę miał czasu dla rodziny Żartuję oczywiście. Jakoś możeeee się uda wyśrodkować. Czas pokaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Może i ja znajdę trochę czasu i spróbuje swoich sił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Czyli teraz deszcz, suche liście i błoto...? Czy tym razem bedzie znów absurdalna dowolność interpretacji tematu jesieni? Co racja to racja. W poprzedniej edycji to tak naprawdę tylko jedna praca była nawiązująca do tematu bez naciągania. Przynajmniej według mnie :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 3 Czerwca 2017 Share Napisano 3 Czerwca 2017 W klasie Sci-fi będzie raczej ciężko z nawiązaniem do JESIENI bez naciągania:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 3 Czerwca 2017 Share Napisano 3 Czerwca 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Czerwca 2017 Share Napisano 4 Czerwca 2017 Tym razem nie zanosi się na kolejny poród, więc dam radę wystartować. Mam już temat nawet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Czerwca 2017 Czyli teraz deszcz, suche liście i błoto...? Czy tym razem bedzie znów absurdalna dowolność interpretacji tematu jesieni? Jesień to będzie temat przewodni. Ale tym razem nie będzie obowiązku skorzystania z możliwości konkurowania w kategorii - "Najlepsza interpretacja tematu konkursowego" (ani w żadnych innych to tak dla porządku). W poprzednich edycjach wszystkie warsztaty jakoby z automatu były przypisane pod kategorię główną - teraz się to zmieni. Kto będzie chciał dostosować się do tematu przewodniego i powalczyć o nagrody - bardzo proszę. Kto zaś nie będzie miał ochoty się bawić w jesienne "powiązania" - także zapraszamy do zabawy. Nie widzę nic złego w absurdalnej dowolności interpretacji tematu - przy czym zgłaszający będzie zobowiązany określić w pierwszym poście warsztatu w której klasie i w jakich kategoriach specjalnych konkuruje. Dla przypomnienia do wyboru będą następujące klasy i kategorie specjalne: Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Klasa 3 - Pojazdy cywilne Klasa 4 - Okręty i statki Klasa 5 - Dioramy Klasa 6 - Figurki i Popiersia Klasa 7 - Sci-Fi Kategoria Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Kategoria Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Kategoria Specjalna 4 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu) Kategoria Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya (jeśli sponsor dopisze) Konkretna decyzja na starcie = przejrzystość preferencji modelarskich i mam nadzieję, że koniec dyskusji o interpretacji tematu konkursowego ;-) pozdrawiam Christian P.S. Czy modelarze Okrętowi chcieliby rozpocząć pracę w terminie wcześniejszym? (w poprzednich edycjach dochodziły głosy, że 3 miesiące na budowę okrętu to zbyt mało) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 5 Czerwca 2017 Share Napisano 5 Czerwca 2017 Czyli teraz deszcz, suche liście i błoto...? Czy tym razem bedzie znów absurdalna dowolność interpretacji tematu jesieni? Jesień to będzie temat przewodni. Ale tym razem nie będzie obowiązku skorzystania z możliwości konkurowania w kategorii - "Najlepsza interpretacja tematu konkursowego" (ani w żadnych innych to tak dla porządku). W poprzednich edycjach wszystkie warsztaty jakoby z automatu były przypisane pod kategorię główną - teraz się to zmieni. Kto będzie chciał dostosować się do tematu przewodniego i powalczyć o nagrody - bardzo proszę. Kto zaś nie będzie miał ochoty się bawić w jesienne "powiązania" - także zapraszamy do zabawy. Nie widzę nic złego w absurdalnej dowolności interpretacji tematu - przy czym zgłaszający będzie zobowiązany określić w pierwszym poście warsztatu w której klasie i w jakich kategoriach specjalnych konkuruje. Dla przypomnienia do wyboru będą następujące klasy i kategorie specjalne: Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Klasa 3 - Pojazdy cywilne Klasa 4 - Okręty i statki Klasa 5 - Dioramy Klasa 6 - Figurki i Popiersia Klasa 7 - Sci-Fi Kategoria Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Kategoria Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Kategoria Specjalna 4 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu) Kategoria Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya (jeśli sponsor dopisze) Konkretna decyzja na starcie = przejrzystość preferencji modelarskich i mam nadzieję, że koniec dyskusji o interpretacji tematu konkursowego ;-) pozdrawiam Christian P.S. Czy modelarze Okrętowi chcieliby rozpocząć pracę w terminie wcześniejszym? (w poprzednich edycjach dochodziły głosy, że 3 miesiące na budowę okrętu to zbyt mało) ?? No i wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 5 Czerwca 2017 Share Napisano 5 Czerwca 2017 Czy modelarze Okrętowi chcieliby rozpocząć pracę w terminie wcześniejszym? (w poprzednich edycjach dochodziły głosy, że 3 miesiące na budowę okrętu to zbyt mało) ?? Jestem jak najbardziej za Oczywiście , jeśli pozostali uczestnicy konkursu wyrażą na to zgodę. Może termin rozpoczęcia dla to 01.07.2017 czyli 5 miesięcy. O ile pamiętam 4 miesiące trwał konkurs letni i mało okrętowców zdążyło (ja zresztą też) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Czerwca 2017 Dokładnie o tym terminie myślałem - czyli 5 miesięcy dla modelarzy okrętowych. Proszę o opinie. pozdrawiam Christian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 5 Czerwca 2017 Share Napisano 5 Czerwca 2017 Jestem za. Obecnie to nie moja działka ale kiedyś bardzo dawno temu, jeszcze w podstawówce skleiłem dwa okrety i pamiętam że było z tym masę roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 5 Czerwca 2017 Share Napisano 5 Czerwca 2017 Czy model czołgu z chłopkiem we włazie i na małej podstawce z "zieleniną" to już diorama? Pytam bo moim zdaniem goły czołg na białym tle z błotem na gąsienicach będzie wyrwany z jego kontekstu i po prostu smutny. Nawet kawałek ziemi pod gąsienicami znacząco zmieni jego odbiór w nawiązaniu do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Czerwca 2017 Super Moderator Share Napisano 5 Czerwca 2017 Dokładnie o tym terminie myślałem - czyli 5 miesięcy dla modelarzy okrętowych. Proszę o opinie. pozdrawiam Christian Też jestem ZA..... znając od podszewki panujący popłoch w pracach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 5 Czerwca 2017 Share Napisano 5 Czerwca 2017 Czy model czołgu z chłopkiem we włazie i na małej podstawce z "zieleniną" to już diorama? Pytam bo moim zdaniem goły czołg na białym tle z błotem na gąsienicach będzie wyrwany z jego kontekstu i po prostu smutny. Nawet kawałek ziemi pod gąsienicami znacząco zmieni jego odbiór w nawiązaniu do tematu. Sam okreslisz czy to model z podstawka czy DIORAMA.... Co to jest???model z podstawka czy DIORAMA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi