jrminiatures Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Witam. Chciałem pokazać ukończony projekt modelu F16D Block 52+ Hellenic Air Force od Kinetica w skali 1:48. Model został wzbogacony w żywiczny pełny kokpit + koła + wnęki i dysze od Airsa, blaszki od Eduarda, rurka pitota + Angle Of Attack probes( nie wiem jak to przetłumaczyć) i odgromniki od Mastera. Standardowo przetrasowałem linie i porawiłe/dodałem nitowanie + dodatkowy zestaw naprowadzania AQQ13 +AQQ14 - w/g upodobania zamawiającego. Odnośnie samego modelu powiem że się lekko zawiodłem bo wydawał się super a okazał się bardzo wymagający ( w szpachle ). Walka trwała prawie 2 miesiące i trochę mnie zmęczyła. Przyznaje się - dałem ciała z doborem odpowiednich kolorów a raczej ich odcieni względem oryginału - no i kalki tez dałem szare a powinny być pomarańczowe (chodzi o oznaczenia włazów etc) Malowany Tamiya i Mr Color. Wyszło jak widać. Pozdrawiam. I kilka detali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Niby model bez jakiś fajerwerków malarskich, ale jakie wrażenie robi. Piękne, czyste malowanie i wyważone brudzenie. W pyteczkę model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Model fantastyczny, ładnie sklejnony, czysto widać że wszystko co miałobyć obrobione zostało obrobione i bardzo subtelne malowanie. Dla mnei bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 A więc to Twój model od wczoraj lata po całym Facebooku Świetny, ale jak na greka to cholernie czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Jaki paskudny samolot! Jaki świetny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Generalnie wrażenie robi świetne, gratuluję Minus za brak polskiego malowania i przydymienia owiewki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Ładny ale fakt można bardziej go tytłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Jest bajka Świetnie to wszystko wygląda, wysmakowane, nie przesadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Model bardzo mi się podoba. Ale dlaczego dałeś dyszę od silnika General Electric? Grecy mają takie same wersje Block 52+ jak nasze F-16 czyli Pratt & Whitney. General Electric występuje u greków na Block 30 i Block 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Więcej nie było? Wyobwieszany jak choinka na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Model bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Model bardzo mi się podoba. Ale dlaczego dałeś dyszę od silnika General Electric? Grecy mają takie same wersje Block 52+ jak nasze F-16 czyli Pratt & Whitney. General Electric występuje u greków na Block 30 i Block 50 Co gorsza silnik od Block 50 został pomalowany jak silnik od Block 52, czyli zamiast jasnym metalizerem - karbonem. Spora wpadka niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Bardzo zacnie zrobiony, gratulacje za ukończenie - wiem że kinetic do łatwych nie należy bo mam go rozpapranego w 90% też HAF, ale nie widać tej męki na twoim modelu, jedyne małe ale to dobór kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Chyba jeden z najładniejszych Efów jakie widziałem, gdyby jeszcze ta dysza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 30 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Dziękuję za wasze opinie. Z dyszą dałem ciała przyznaje się bez bicia - oglądając zdjęcia oryginału musiałem coś popitolić dlatego wybrałem inną. Podwieszenia i weathering w modelu to upodobania zamawiającego dlatego taki poobwieszany i czysty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Dobry jest. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Jest moc Super zrobiona szesnastka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 1 Września 2017 Autor Share Napisano 1 Września 2017 Dzięki za opinie! Niby model bez jakiś fajerwerków malarskich, ale jakie wrażenie robi.Piękne, czyste malowanie i wyważone brudzenie. W pyteczkę model. Rozwiń myśl - o jakich fajerwerkach myslisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Mam takiego ,tylko polaka i męczę go już rok.Cholera,musi wyjść jak twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 Łask był łaskawy dla mnie i F16 zdobył wyróżnienie oraz nagrodę specjalna od dowódcy 32 bat. Lotnictwa Taktycznego w Łasku za najciekawszy samolot F16! Jestem zaskoczony! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Super wyróżnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi