Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Chciałem pokazać ukończony projekt modelu F16D Block 52+ Hellenic Air Force od Kinetica w skali 1:48. Model został wzbogacony w żywiczny pełny kokpit + koła + wnęki i dysze od Airsa, blaszki od Eduarda, rurka pitota + Angle Of Attack probes( nie wiem jak to przetłumaczyć) i odgromniki od Mastera. Standardowo przetrasowałem linie i porawiłe/dodałem nitowanie + dodatkowy zestaw naprowadzania AQQ13 +AQQ14 - w/g upodobania zamawiającego. Odnośnie samego modelu powiem że się lekko zawiodłem bo wydawał się super a okazał się bardzo wymagający ( w szpachle ). Walka trwała prawie 2 miesiące i trochę mnie zmęczyła. Przyznaje się - dałem ciała z doborem odpowiednich kolorów a raczej ich odcieni względem oryginału - no i kalki tez dałem szare a powinny być pomarańczowe (chodzi o oznaczenia włazów etc) Malowany Tamiya i Mr Color. Wyszło jak widać. Pozdrawiam.

f16_00.jpg

f16_01.jpg

f16_02.jpg

f16_03.jpg

f16_04.jpg

f16_05.jpg

f16_06.jpg

f16_07.jpg

f16_08.jpg

f16_09.jpg

f16_10.jpg

f16_11.jpg

f16_12.jpg

f16_13.jpg

f16_14.jpg

f16_15.jpg

f16_16.jpg

f16_17.jpg

f16_18.jpg

f16_19.jpg

I kilka detali

detal1.jpg

detal2.jpg

detal3.jpg

detal4.jpg

Napisano

Model fantastyczny, ładnie sklejnony, czysto widać że wszystko co miałobyć obrobione zostało obrobione i bardzo subtelne malowanie.

Dla mnei bomba.

Napisano

Model bardzo mi się podoba. Ale dlaczego dałeś dyszę od silnika General Electric? Grecy mają takie same wersje Block 52+ jak nasze F-16 czyli Pratt & Whitney. General Electric występuje u greków na Block 30 i Block 50

Napisano
Model bardzo mi się podoba. Ale dlaczego dałeś dyszę od silnika General Electric? Grecy mają takie same wersje Block 52+ jak nasze F-16 czyli Pratt & Whitney. General Electric występuje u greków na Block 30 i Block 50

Co gorsza silnik od Block 50 został pomalowany jak silnik od Block 52, czyli zamiast jasnym metalizerem - karbonem.

Spora wpadka niestety.

Napisano

Bardzo zacnie zrobiony, gratulacje za ukończenie - wiem że kinetic do łatwych nie należy bo mam go rozpapranego w 90% też HAF, ale nie widać tej męki na twoim modelu, jedyne małe ale to dobór kolorów.

Napisano

Chyba jeden z najładniejszych Efów jakie widziałem, gdyby jeszcze ta dysza...

Napisano

Dziękuję za wasze opinie. Z dyszą dałem ciała przyznaje się bez bicia - oglądając zdjęcia oryginału musiałem coś popitolić dlatego wybrałem inną. Podwieszenia i weathering w modelu to upodobania zamawiającego dlatego taki poobwieszany i czysty!

Napisano

Dzięki za opinie!

Niby model bez jakiś fajerwerków malarskich, ale jakie wrażenie robi.

Piękne, czyste malowanie i wyważone brudzenie.

W pyteczkę model.

Rozwiń myśl - o jakich fajerwerkach myslisz

• 2 weeks later...
Napisano

Łask był łaskawy dla mnie i F16 zdobył wyróżnienie oraz nagrodę specjalna od dowódcy 32 bat. Lotnictwa Taktycznego w Łasku za najciekawszy samolot F16! Jestem zaskoczony! Pozdrawiam

nagroda.jpg