martinello Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 Panowie posiadacze - to jakiś kompletny inbox poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 To ile masz tam tych kompletów Andrzeju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 12 Marca 2021 Autor Share Napisano 12 Marca 2021 Jak pisałem wcześniej łącznie 18 pojazdów, które były na dwóch pierwszych zmianach w Iraku. 12 Żbików i 6 Szakali. Ponadto taka dodatkowa informacja. Moja akcja ocalenia dwóch karbalskich pojazdów poszerza kręgi osób zainteresowanych i może się kiedyś spotkamy z tymi Berdziami w jakimś muzeum. Pozdrawiam Andrzej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 14 Marca 2021 Autor Share Napisano 14 Marca 2021 Dzień dobry, Sprawdzam otrzymane zestawy i tak mi się zachciało to postawić na kołach i sprawdzić wygląd. Teraz mnie czeka dłubanie w żywicy. Na zdjęciu jest szesnastka. Brakuje dwóch z innymi pokrywami. No to do roboty i do zobaczenia. Pozdrawiam Andrzej 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 Gratuluję zacięcia, mnie jedna Oliwia dała w kość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 Podziwiam. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 Ooooo Panie! Ale ekipa się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 Gratulacje....wrażenia jak najbardziej pozytywne. A myślałem że ja sklejam monotematycznie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 27 Marca 2021 Share Napisano 27 Marca 2021 W dniu 12.03.2021 o 17:09, martinello napisał: Panowie posiadacze - to jakiś kompletny inbox poproszę Może nie jest to jakiś super in-box, ale wrzuciłem parę zdjęć na profil Valkyrii- https://www.facebook.com/grupamodelarskavalkyria Będę mieć model do kompletu do mojego KFORowskiego BRDMa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 Przymierzając się powoli do budowy mojego modelu znalazłem zdjęcia Szakala "LIVE FOX 22 "- http://www.primeportal.net/apc/sanders/brdm_oif.htm Orientuje się może ktoś, co było na tych małych naklejkach zaznaczonych na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 To wygląda na "kwity przewozowe" cargo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 23 godziny temu, Jarekk napisał: To wygląda na "kwity przewozowe" cargo. Tak. Naklejki transportowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 24 Czerwca 2021 Share Napisano 24 Czerwca 2021 W dniu 20.06.2021 o 21:22, Jarekk napisał: To wygląda na "kwity przewozowe" cargo. W dniu 21.06.2021 o 20:42, mandrivecs napisał: Tak. Naklejki transportowe. Dzięki. W jakich okolicznościach mogły się one tam znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Czerwca 2021 Share Napisano 24 Czerwca 2021 Nalepiane przed wysłaniem wozu z kraju do Iraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 6 Sierpnia 2021 Share Napisano 6 Sierpnia 2021 Cześć. Przy okazji zapytam, bo temat nurtuje mnie od jakiegoś czasu : jakimi pojazdami pomykają Nasi saperzy w Afganistanie ? Czy mają jakieś opancerzone tematy typu MAT-V ? Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 7 Sierpnia 2021 Share Napisano 7 Sierpnia 2021 23 godziny temu, Hamilkar napisał: Cześć. Przy okazji zapytam, bo temat nurtuje mnie od jakiegoś czasu : jakimi pojazdami pomykają Nasi saperzy w Afganistanie ? Czy mają jakieś opancerzone tematy typu MAT-V ? Dziękuję za odpowiedź Obecnie nie pomykają żadnymi, bo Wojsko Polskie wycofało się z Afganistanu. Co do przeszłości, nie wiem czy były jakieś specjalne grupy saperskie na innych pojazdach niż reszta PKW. Najbardziej kierowałbym się w stronę Maxx Pro, ten pojazd ma rampę i chyba najłatwiej przewieźć w nim robota saperskiego. Co do M-ATV, tych pojazdów było mało w naszym PKW i raczej obstawiałbym je jako ostatnie. Chociaż prawdę mówiąc przewieźć saperów można było pewnie w każdym pojeździe, czy to początkowo w Humvee, czy też potem Rosomaku, Cougarze lub Maxx Pro. Trzeba by poszukać konkretnych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 8 Sierpnia 2021 Share Napisano 8 Sierpnia 2021 (edytowane) W dniu 7.08.2021 o 08:58, Zderzak napisał: Obecnie nie pomykają żadnymi, bo Wojsko Polskie wycofało się z Afganistanu. Co do przeszłości, nie wiem czy były jakieś specjalne grupy saperskie na innych pojazdach niż reszta PKW. Najbardziej kierowałbym się w stronę Maxx Pro, ten pojazd ma rampę i chyba najłatwiej przewieźć w nim robota saperskiego. Co do M-ATV, tych pojazdów było mało w naszym PKW i raczej obstawiałbym je jako ostatnie. Chociaż prawdę mówiąc przewieźć saperów można było pewnie w każdym pojeździe, czy to początkowo w Humvee, czy też potem Rosomaku, Cougarze lub Maxx Pro. Trzeba by poszukać konkretnych zdjęć. Właśnie chodzi mi o zdjęcia i jakieś potwierdzenie np. ( z naciskiem ) na Coguara 4x4. Edytowane 8 Sierpnia 2021 przez Hamilkar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 17 Października 2021 Share Napisano 17 Października 2021 Bez szaleństw i jeszcze niektóre podzespoły na patafixie, ale Iwonka nabiera kształtów :-). 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 17 Października 2021 Share Napisano 17 Października 2021 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 18 Października 2021 Autor Share Napisano 18 Października 2021 Jest super. Chyba ma wnętrze. Można zaglądnąć? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 22 Października 2021 Share Napisano 22 Października 2021 Wnętrze odtworzyłem tylko częściowo, tylko to co będzie widać przez włazy i luki. Później zrobię zdjęcia warsztatowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 20 Czerwca 2023 Share Napisano 20 Czerwca 2023 Pytanie techniczno-modelarskie, robię Szakala z konwersji Hussara, dorzucam do tego wydruk 3d w postaci klap , deflektora i chłodnic z wentylatorami. Orientuje się ktoś może, czy ta część pojazdu też była przemalowana na piaskowo? Same klapy z układem popychaczy widać na jednym ze zdjęć, są piaskowe, natomiast na żadnym zdjęć nie widać tego co jest niżej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 pokaż na zdjęciu w czym rzecz spróbuje coś poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 24 Czerwca 2023 Share Napisano 24 Czerwca 2023 12 godzin temu, Gerd napisał: pokaż na zdjęciu w czym rzecz spróbuje coś poradzić. Tak na szybko, chodzi o kolorystykę tego, co jest poniżej tych klap- czyli chłodnicy z wentylatorami i blach kierujących powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 24 Czerwca 2023 Share Napisano 24 Czerwca 2023 5 godzin temu, axel1st napisał: Tak na szybko, chodzi o kolorystykę tego, co jest poniżej tych klap- czyli chłodnicy z wentylatorami i blach kierujących powietrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi