letalin Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Black Widow P-61B. O ile wcześniejszy P-61A wydany jeszcze w 2017 ma skopany grzbiet gondoli załogi, to z tego będzie więcej radości. http://www.hobbyboss.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=1388&l=en Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziobak Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 IBG pokazuje więcej renderków swojego Łosia - o wychylanych sterach nawet nie marzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Wiadomo coś, ile PLN-ów będą sobie winszować? I czy chłodnice nie powinny być podwójne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Wygląda jakby ktoś mocno przeanalizował relację Kropki z budowy modelu 3d. W zasadzie prawie wszystkie jej założenia widać w modelu. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 9 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2018 Airfix przed chwilą ujawnił plany na ten rok: https://www.airfix.com/uk-en/shop/new-for-2018.html? B-25 będzie z 305 dywizjonu, a przebojem jak dla mnie Wellington Mk.IC. Z ciekawych wznowień: Folland Gnat jako filmowy Oscar EW-5894 Fallus – USS Essess 1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 12 Stycznia 2018 Share Napisano 12 Stycznia 2018 Boxarty p-11c od Army Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Stycznia 2018 Share Napisano 13 Stycznia 2018 "Nowość" od AZ Model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 Od Zvezdy w najbliższym czasie nadchodzi Mi-24P. Potem dodatkowo Su-27UB i rebox Jaka-130 w czerwonym malowaniu demonstracyjnym. W katalogu jako nowości wspomniane też Mig-15, Ju-88A4 i Su-24MR, ale te modele nie wiem na ile są rzeczywiście nowościami, a nie reboxami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Fajnie gdyby Zvezda lub Eduard wypuściły nowego Su-25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Nowość od Hase ktorą się jaram jak Arab kursem pilotażu Chyba rozdziewicze sie w kwestii zakupów na HLJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Nowość od Hase ktorą się jaram jak Arab kursem pilotażu Kurrr... o mało nie miałem sików w gaciach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 No ja na łosia i jedenastkę się napaliłem jak szczerbaty na suchary ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Chyba rozdziewicze sie w kwestii zakupów na HLJ Nie ma strachu, zakupy w HLJ to czysta przyjemność... nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Chyba rozdziewicze sie w kwestii zakupów na HLJ Nie ma strachu, zakupy w HLJ to czysta przyjemność... nie boli A ile szipping kosztuje? No i glupie pytanie, oczwisc ie paypal akcepted? Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Paypal jest podstawową formą płatności, a ceny wysyłki zależne od tego ile kupujesz. Nierejestrowana paczka jest tania, no ale jest nierejestrowana. Zamawiałem tak dwa razy, raz przeszło bez problemu w dwa tygodnie, ale ostatnio złożyłem zamówienie w październiku i po paczce słuch zaginął, aż odnalazła się w styczniu... z powrotem w Japonii. Bardzo możliwe że to przez świąteczny chaos w transporcie. Rejestrowana przesyłka lotnicza potrafi być ze dwa razy droższa, ale jak się zamawia kilka modeli, to warto dopłacić. To moje październikowe zamówienie to były dwa średniej wielkości modele i maleńka blaszka, łącznej wartości koło 200 złotych, nierejestrowana paczka kosztowała ~30 złotych, a rejestrowana ~60. Jak będziesz zamawiał tylko Lightninga to na Twoim miejscu wziąłbym najtańszą opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Ja dwukrotnie zamawiałem w hobbysearch, za pierwszym razem na przesyłkę nierejestrowaną czekałem dwa i pół miesiąca, teraz czekam od połowy grudnia na F-14 of Fine Molds. Kiedyś pewno przyjdzie. Generalnie z zakupami tam problemu nie ma absolutnie żadnego, ale trzeba wziąć poprawkę na to, że to Japończycy i kilka dni może potrwać przetwarzanie zamówienia i wysyłka, nawet po wykonaniu przelewu. A co do Su-25 - całkiem niezły jest modeł Art Model, sam niedawno go popełniłem w Czadowym malowaniu. Nie jest może jakiś tani, i z dostępnością w Polsce bywa różnie, ale na pewno najlepsze co jest dostępne w tej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Widocznie wybrałeś transport nie lotniczy. W przypadku transportu lotniczego przesyłki z Japonii idą zazwyczaj 2-3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Widocznie wybrałeś transport nie lotniczy.W przypadku transportu lotniczego przesyłki z Japonii idą zazwyczaj 2-3 tygodnie. U mnie w zeszły roku szły z HLJ następującą liczbę dni kalendarzowych : 39,16, 32, 20, 26, 24, 14, 14, 21, 22, 16 Wszystko SALem, nierejestrowane podobnej wielkości paczki (1-2 modele). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Mi zazwyczaj SAL z HLJ szedł ok w tygodnie ale ostatnie dwie jakoś mocno się przeciągają. Mają już odpowiednio 53 i 44 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Myślę, że to mogą być uroki okresu okołoświątecznego, paczka mi idzie od 14 grudnia. Na pewno przyjdzie, tak jak mówię, jak zamawiałem poprzednio to szło około dwóch-dwóch i pół miesiąca z tego co pamiętam. Wszystko SAL, bo tanio, a mi się nie spieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Z HLJ.com 28.11.2018 przyszła 15.01.2018, na zamówienie z 28.12.2018 jeszcze czekam. Podobny czas do pierwszego zamówienia miałem z LuckyModels. Swieta i PocztaPolska. https://support.hlj.com/hc/en-us/articles/115001861474-Shipping-Methods-Overview tutaj szczegóły i terminy "Measured in business days from the date your package ships. A business day is a week day, excluding Japanese national holidays. 30 business days is six weeks." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 23 Stycznia 2018 Share Napisano 23 Stycznia 2018 A co do Su-25 - całkiem niezły jest modeł Art Model, sam niedawno go popełniłem w Czadowym malowaniu. Nie jest może jakiś tani, i z dostępnością w Polsce bywa różnie, ale na pewno najlepsze co jest dostępne w tej chwili. Dzięki za opinię, model kilka razy obił mi się o oczy ale nie wiedziałem co o nim myśleć. Po wypłacie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 23 Stycznia 2018 Share Napisano 23 Stycznia 2018 A co do Su-25 - całkiem niezły jest modeł Art Model, sam niedawno go popełniłem w Czadowym malowaniu. Nie jest może jakiś tani, i z dostępnością w Polsce bywa różnie, ale na pewno najlepsze co jest dostępne w tej chwili. Dzięki za opinię, model kilka razy obił mi się o oczy ale nie wiedziałem co o nim myśleć. Po wypłacie kupię. Model ma swoje wady, ale ogólnie jest w porządku. Warto go rozszerzyć o blszkę NH Detail, który te najbardziej rażące wady naprawia - płaską tablice przyrządów i płaskie komory podwozia. Uzbrojenie też nie jest najwyższej jakości więc tu też warto spojrzeć na jakieś zamienniki, ale dramatu nie ma. Kalki też wyglądały nieprzekonująco, sam używałem Linden Hill, które bardzo polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 23 Stycznia 2018 Share Napisano 23 Stycznia 2018 Słyszał ktoś coś może o nowym migu - 25RBT od ICM-a ?? według katalogu stona 18-19 jest to 100% new model https://issuu.com/icm2018/docs/catalogue_2018_small_c?e=32447008/57625963 miałem zaczynać swojego MIG-a 25 PD i nie wiem czy nie poczekać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Stycznia 2018 Share Napisano 24 Stycznia 2018 Słyszał ktoś coś może o nowym migu - 25RBT od ICM-a ?? według katalogu stona 18-19 jest to 100% new model https://issuu.com/icm2018/docs/catalogue_2018_small_c?e=32447008/57625963 miałem zaczynać swojego MIG-a 25 PD i nie wiem czy nie poczekać :/ A co stoi na przeszkodzie żeby złożyć MiGa-25PD, a jak się ukaże MiG-25RBT to też go zrobić? Gdyby ktoś chciał zrobić PZL.23B Karaś z innymi oznaczeniami niż przewidział producent to Print Scale wypuściło kalkę: https://www.martola.com.pl/pl1563/produkty75963/pzl_p_23b_karas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi