Mikolaj75 Napisano 4 Kwietnia 2018 Napisano 4 Kwietnia 2018 To chyba w mojej "dorosłej" przygodzie modelarskiej pierwszy model z pudła. No prawie - dodałem lampy i trzonki narzędzi. Reszta bezproblemowa. Modelik przemaleńki - 4,5 cm... Do tego moje pierwsze gąsienice 4 Cytuj
panDespota Napisano 4 Kwietnia 2018 Napisano 4 Kwietnia 2018 Trzeba było zrobić zdjęcie przy jakiejś monecie, spotęgowało by to efekt. Podoba się! Cytuj
LordDisneyland Napisano 4 Kwietnia 2018 Napisano 4 Kwietnia 2018 Bardzo sympatyczny model Jaką farbę wybrałeś? Mój model jeszcze w pudle, musi swoje odleżeć, ale bardzo podoba mi się sposób, w jaki IBG go opracowała. Strasznie ta lampa daje po oczach...ciut za wielka chyba. Cytuj
bazylms Napisano 4 Kwietnia 2018 Napisano 4 Kwietnia 2018 Świetny mikrus. To teraz co będziesz robił? Cytuj
Michal_G Napisano 5 Kwietnia 2018 Napisano 5 Kwietnia 2018 Bardzo ładny. Mam pytanie o drewniane elementy narzędzi - jaka to farba (producent, numer)? Cytuj
Jakx Napisano 5 Kwietnia 2018 Napisano 5 Kwietnia 2018 Witaj, Zgrabny maluszek. Bardzo ładnie wykonany i starannie pomalowany. Gratulacje. Pozdrawiam, Jakx Cytuj
zakurzony Napisano 5 Kwietnia 2018 Napisano 5 Kwietnia 2018 Bardzo przyjemny w odbiorze model. Świetne malowanie. Cytuj
Mikolaj75 Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Napisano 5 Kwietnia 2018 Dzięki Panowie za pozytywny odbiór - do khaki nie został zastosowany żaden kolor dedykowany. Dobrałem pasującą wizualnie rozjaśnioną mieszankę Gunze H72 (dark earth) i H52 (olive drab). Jednakowoż kolor został "wytworzony" kilkuetapowo - podkład modulowany, następnie w trzech sesjach khaki stopniowo coraz bardziej rozjaśniany na ustalonych obszarach. Później kolor i tak ewoluował na skutek zabiegów olejowych; - trzonki narzędzi - jeśli dobrze pamiętam - to Gunze H27 Tan delikatnie poobcierany później pigmentami w tonach brązu; - lampy zrobione z przezroczystych plasticzków wypolerowanych. Lordzie - przez Ciebie im bardziej przyglądam się lampie, tym większa się staje. Ale mam nadzieję, że na żywo się obroni. Jeśli problem mnie przytłoczy, to wymienię ją na mniejszą - bazylms - nie wiem jeszcze, może jakiś kolejny Chevy, mam nawet jedno pudło w 35, które mnie osacza... Cytuj
carlito Napisano 5 Kwietnia 2018 Napisano 5 Kwietnia 2018 O jaka śliczna... Aż mam ochotę swojego takiego mikrusa dokończyć. Rzeczywiście tutaj ta tylna lampa to krzyczy, chociaż może to kwestia tego, że głównie na nią się patrzy teraz. ;) Ale model bardzo sympatyczny. Cytuj
Rafał B Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 Widać kontakt z Grzesiuniem miał pozytywny wpływ na Twój warsztat, co widać po tym szkrabie Bardzo fajne wykonanie, podoba się. Cytuj
Mikolaj75 Napisano 6 Kwietnia 2018 Autor Napisano 6 Kwietnia 2018 A jakże, wcale nie ukrywam, że współpraca z Grzegorzem jest wielce konstruktywna. Tylko jak ja go o coś proszę, tj, o zbudowanie samolocika to nie. Tylko traktory, tokarki i ryby Cytuj
bożo wpożo Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 dzień dobry . Widzę że Cię wciągło na dobre Cytuj
Panzer4 Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 A jakże, wcale nie ukrywam, że współpraca z Grzegorzem jest wielce konstruktywna. Tylko jak ja go o coś proszę, tj, o zbudowanie samolocika to nie. Tylko traktory, tokarki i ryby W samolotach jest za duża konkurencja, a Grzesiuniuniuniuniek ma teorię wygrywania w małym palcu, więc pewnie zostanie przy tokarkach, bo tam konkurencja znikoma. Wspominał też coś o chęci wejścia w latarnie morskie 1:200. Cytuj
Rafał B Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 Tylko jak ja go o coś proszę, tj, o zbudowanie samolocika to nie. Tylko traktory, tokarki i ryby Bo G ma się opłacać, w myśl opracowanej przezeń teorii wygrywania - Stosunek przebytych kilometrów, musi być wprost proporcjonalny do ilości pozyskanych krasnali P.s. widzę, że Radziu był mnie ubiegł Cytuj
Mikolaj75 Napisano 28 Października 2019 Autor Napisano 28 Października 2019 Z nieukrywaną przyjemnością podaję, iż mały czołgutek na 38 IPMS Hellas Expo and Competition (Ateny-Grecja - 25-27.10.2019) otrzymał: - złoto w swej kategorii; - nagrodę specjalną klubu IPMS Saloniki za najciekawszy ich zdaniem model :-) Cytuj
Hello Napisano 28 Października 2019 Napisano 28 Października 2019 Gratulacje , jakie wrażenia z Grecji ? Pozdrawiam Hello Cytuj
Mikolaj75 Napisano 29 Października 2019 Autor Napisano 29 Października 2019 Wrażenia bardzo pozytywne, co z subiektywnego punktu widzenia pewnie nie dziwi. Ale zachowując obiektywizm - impreza ze sporym rozmachem, dużo modeli na porządnym poziomie, choć obserwując nasze imprezy nie mamy powodu do kompleksów. Bardzo dobre miejsce z łatwą dostępnością jak na rozległość Aten - tzw Technopolis. Ciekawostka - stoły są wyższe niż wszędzie gdzie byłem dotychczas - plecy nie bolą od oglądania modeli. Sprawna organizacja - uczestnik jest prowadzony do właściwej strefy gdzie okazywane jest miejsce usytuowania modelu, później dotkniesz go dopiero przy odbiorze. Jest dobry nadzór nad bezpieczeństwem, organizatorzy mają rękawiczki, nawet kiedy prosiłem o przetłumaczenie napisu na ogonie mojego F-16 nie pozwolili mi go dotknąć. Sprawdzili moją kartę modeli przy ich odbiorze. Dużo stanowisk giełdowych, dostępność wielu niezbyt powszechnie osiągalnych rzeczy typu kalkomanie, literatura czy zestawy - np Dromader w 3 wersjach wyprzedał się do ostatniej sztuki i tyle go widzieli. No i w pobliżu Akropol, centrum i wszelkie atrakcje, kolory i smaki śródziemnomorza, jak i 28 stopni, co w świetle aktualnych temperatur u nas było mocną wartością dodaną Cytuj
Hello Napisano 29 Października 2019 Napisano 29 Października 2019 Chętnie bym poleciał w takie ciepłe miejsce , dwie atrakcje w jednym . Pozdrawiam Hello Cytuj
Rack Napisano 1 Listopada 2019 Napisano 1 Listopada 2019 (edytowane) Kocham Grecję, tym bardziej gratuluję nagrody dla pięknego mikruska . Kalinihta. Edytowane 1 Listopada 2019 przez Rack Cytuj
push-up78 Napisano 1 Listopada 2019 Napisano 1 Listopada 2019 Słoneczna Grecja i romantyczna Wenecja... No i wir gratulieren za medal. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi