Mikolaj75 Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 To chyba w mojej "dorosłej" przygodzie modelarskiej pierwszy model z pudła. No prawie - dodałem lampy i trzonki narzędzi. Reszta bezproblemowa. Modelik przemaleńki - 4,5 cm... Do tego moje pierwsze gąsienice 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Trzeba było zrobić zdjęcie przy jakiejś monecie, spotęgowało by to efekt. Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Bardzo sympatyczny model Jaką farbę wybrałeś? Mój model jeszcze w pudle, musi swoje odleżeć, ale bardzo podoba mi się sposób, w jaki IBG go opracowała. Strasznie ta lampa daje po oczach...ciut za wielka chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Świetny mikrus. To teraz co będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Ładny. Jak zrobiłeś lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Bardzo ładny. Mam pytanie o drewniane elementy narzędzi - jaka to farba (producent, numer)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Witaj, Zgrabny maluszek. Bardzo ładnie wykonany i starannie pomalowany. Gratulacje. Pozdrawiam, Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Świetne maleństwo Ci wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Bardzo przyjemny w odbiorze model. Świetne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Dzięki Panowie za pozytywny odbiór - do khaki nie został zastosowany żaden kolor dedykowany. Dobrałem pasującą wizualnie rozjaśnioną mieszankę Gunze H72 (dark earth) i H52 (olive drab). Jednakowoż kolor został "wytworzony" kilkuetapowo - podkład modulowany, następnie w trzech sesjach khaki stopniowo coraz bardziej rozjaśniany na ustalonych obszarach. Później kolor i tak ewoluował na skutek zabiegów olejowych; - trzonki narzędzi - jeśli dobrze pamiętam - to Gunze H27 Tan delikatnie poobcierany później pigmentami w tonach brązu; - lampy zrobione z przezroczystych plasticzków wypolerowanych. Lordzie - przez Ciebie im bardziej przyglądam się lampie, tym większa się staje. Ale mam nadzieję, że na żywo się obroni. Jeśli problem mnie przytłoczy, to wymienię ją na mniejszą - bazylms - nie wiem jeszcze, może jakiś kolejny Chevy, mam nawet jedno pudło w 35, które mnie osacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 O jaka śliczna... Aż mam ochotę swojego takiego mikrusa dokończyć. Rzeczywiście tutaj ta tylna lampa to krzyczy, chociaż może to kwestia tego, że głównie na nią się patrzy teraz. ;) Ale model bardzo sympatyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Widać kontakt z Grzesiuniem miał pozytywny wpływ na Twój warsztat, co widać po tym szkrabie Bardzo fajne wykonanie, podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2018 A jakże, wcale nie ukrywam, że współpraca z Grzegorzem jest wielce konstruktywna. Tylko jak ja go o coś proszę, tj, o zbudowanie samolocika to nie. Tylko traktory, tokarki i ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 dzień dobry . Widzę że Cię wciągło na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 A jakże, wcale nie ukrywam, że współpraca z Grzegorzem jest wielce konstruktywna. Tylko jak ja go o coś proszę, tj, o zbudowanie samolocika to nie. Tylko traktory, tokarki i ryby W samolotach jest za duża konkurencja, a Grzesiuniuniuniuniek ma teorię wygrywania w małym palcu, więc pewnie zostanie przy tokarkach, bo tam konkurencja znikoma. Wspominał też coś o chęci wejścia w latarnie morskie 1:200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Tylko jak ja go o coś proszę, tj, o zbudowanie samolocika to nie. Tylko traktory, tokarki i ryby Bo G ma się opłacać, w myśl opracowanej przezeń teorii wygrywania - Stosunek przebytych kilometrów, musi być wprost proporcjonalny do ilości pozyskanych krasnali P.s. widzę, że Radziu był mnie ubiegł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Października 2019 Autor Share Napisano 28 Października 2019 Z nieukrywaną przyjemnością podaję, iż mały czołgutek na 38 IPMS Hellas Expo and Competition (Ateny-Grecja - 25-27.10.2019) otrzymał: - złoto w swej kategorii; - nagrodę specjalną klubu IPMS Saloniki za najciekawszy ich zdaniem model :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 28 Października 2019 Share Napisano 28 Października 2019 Gratulacje , jakie wrażenia z Grecji ? Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 29 Października 2019 Autor Share Napisano 29 Października 2019 Wrażenia bardzo pozytywne, co z subiektywnego punktu widzenia pewnie nie dziwi. Ale zachowując obiektywizm - impreza ze sporym rozmachem, dużo modeli na porządnym poziomie, choć obserwując nasze imprezy nie mamy powodu do kompleksów. Bardzo dobre miejsce z łatwą dostępnością jak na rozległość Aten - tzw Technopolis. Ciekawostka - stoły są wyższe niż wszędzie gdzie byłem dotychczas - plecy nie bolą od oglądania modeli. Sprawna organizacja - uczestnik jest prowadzony do właściwej strefy gdzie okazywane jest miejsce usytuowania modelu, później dotkniesz go dopiero przy odbiorze. Jest dobry nadzór nad bezpieczeństwem, organizatorzy mają rękawiczki, nawet kiedy prosiłem o przetłumaczenie napisu na ogonie mojego F-16 nie pozwolili mi go dotknąć. Sprawdzili moją kartę modeli przy ich odbiorze. Dużo stanowisk giełdowych, dostępność wielu niezbyt powszechnie osiągalnych rzeczy typu kalkomanie, literatura czy zestawy - np Dromader w 3 wersjach wyprzedał się do ostatniej sztuki i tyle go widzieli. No i w pobliżu Akropol, centrum i wszelkie atrakcje, kolory i smaki śródziemnomorza, jak i 28 stopni, co w świetle aktualnych temperatur u nas było mocną wartością dodaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 Chętnie bym poleciał w takie ciepłe miejsce , dwie atrakcje w jednym . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 (edytowane) Kocham Grecję, tym bardziej gratuluję nagrody dla pięknego mikruska . Kalinihta. Edytowane 1 Listopada 2019 przez Rack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Słoneczna Grecja i romantyczna Wenecja... No i wir gratulieren za medal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi