Matys Napisano 21 Maja 2019 Share Napisano 21 Maja 2019 12 godzin temu, 1/72 napisał: Czy są jakieś konkretne info nt. Intruderów Trumpka w 1/72? Ciekawe czy będą lepsze od Fujimi? Intrudery Trumpka to chyba takie jak MiG-19 Trumpka - zapowiedziane lata temu, co roku pokazane w katologach, że będą, a ani widu ani słychu o nich nie ma. Podobnie z A-4 Hobby Bossa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 21 Maja 2019 Share Napisano 21 Maja 2019 W przeciwieństwie do MiG-19 Trumpetera A-4 Hobby Bossa w końcu wyszedł http://www.hobbyboss.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=1459&l=en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Maja 2019 Share Napisano 21 Maja 2019 15 minut temu, Pasqual napisał: W przeciwieństwie do MiG-19 Trumpetera A-4 Hobby Bossa w końcu wyszedł http://www.hobbyboss.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=1459&l=en Szkoda że nie zrobili dobrego riserczu i nie zobaczyli, że stojący Skyhawk, ma wysuwane sloty. Więc nadal Fujimi najlepszym zestawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Maja 2019 Autor Share Napisano 21 Maja 2019 13 godzin temu, PrzemekW napisał: Od strony zewnętrznej są jakoś tam pokazane na tych zdjęciach, ale masz może jaką fotkę samych kanałów dolotowych? Wiem że to nie to samo, ale tutaj jest trochę inne ujęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 22 Maja 2019 Share Napisano 22 Maja 2019 10 godzin temu, Solo napisał: Wiem że to nie to samo, ale tutaj jest trochę inne ujęcie. Dzięki za zdjęcie. O ile z zewnątrz wygląda super to chyba można założyć, że i wnętrza kanałów dolotowych wykonane są równie perfekcyjnie. Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Maja 2019 Autor Share Napisano 22 Maja 2019 Podoba mi się że wychwycili to że wloty powietrza różnią się detalami prawy od lewego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 22 Maja 2019 Share Napisano 22 Maja 2019 Na zdjęciach trochę mydlane te linie podziału. Ciekawe jak na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 Avis uderza ponownie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 Taka informacja za czeskim ,,Modelforum''- Jak 1b od ,,Brengun'' w 72 . Wczesny Jak 1 jest bardzo dobry, więc i wersja ,,b '' też powinna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 7 godzin temu, zatras napisał: Taka informacja za czeskim ,,Modelforum''- Jak 1b od ,,Brengun'' w 72 . Wczesny Jak 1 jest bardzo dobry, więc i wersja ,,b '' też powinna . Czyli jest szansa, że w końcu doczekamy się porządnego modelu Jaka-1b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 Nie... tak naprawdę jedynego modelu Jaka 1b w 1/72 czy to nie dziwne ? Taka Zwiezda ,czy nawet ukraińskie ICM powinni się ze wstydu spalić za brak porządnie wydanych myśliwców Jakowlewa w 72ójce (innych typów sowieckich maszyn zresztą też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 Sunderland od Special Hobby. Macałem wypraski i wygląda to bardzo dobrze - ciekawe jak składalność. Jest w końcu następca starego Airfix i Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 Model może i fajny tylko wersja taka ,,nie wojenna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 (edytowane) 21 godzin temu, bazylms napisał: Sunderland od Special Hobby. Macałem wypraski i wygląda to bardzo dobrze - ciekawe jak składalność. Jest w końcu następca starego Airfix i Italeri. No ten to już ponad miesiąc jest na rynku - rzut oka na zawartość pudła: http://www.kfs-miniatures.com/1-72-short-sunderland-mk-v-special-hobby/ Wątek z budową na Bricie: https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235055837-special-hobby-172nd-sunderland-mkv/ 19 godzin temu, zatras napisał: Model może i fajny tylko wersja taka ,,nie wojenna" Za to podtytuł uroczy. Edytowane 31 Maja 2019 przez caughtinthemiddle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 Witam, czy słychać coś nowego w sprawie Pe-2 Zvezdy w 1/72 ? Ciekaw jestem czy będzie tak dobry jak jego większy kolega w skali 1/48. Swoją drogą bardzo kusi mnie zakup Peszki w opakowaniu Edka tylko że skala będzie psuła kolekcję latadeł w 1/72 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 8 Czerwca 2019 Share Napisano 8 Czerwca 2019 (edytowane) Witam Kto był na Babarybie i zrobił zdjęcia P.11a i c oraz Kobuza z IBG? Edytowane 8 Czerwca 2019 przez Doberman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 9 Czerwca 2019 Share Napisano 9 Czerwca 2019 wracajac do Skyhawka to to, czy "stojący Skyhawk, ma wysuwane sloty" czy tez nie, jest w tym wypadku niewazne Mialem okazje o bejrzec wypraski tego wynalazku - Sa dobre tzn ladne Inboxa Wam nie pokaze, bo model kosztuje 36 euro i bardzo szybko ucieklem ze sklepu Czy tym Chinczykom juz calkiem odbilo??? Za 42 bede mial Sunderlanda a za 31 B17F z Academy Pozdrawiam Bravo112 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2019 1 minutę temu, BRAVO112 napisał: Czy tym Chinczykom juz calkiem odbilo??? Nie tylko Chińczykom, nie tylko. No i powtarzać będę do znudzenia: tanio już było. Teraz będzie tylko drożej. Dlatego trzeba przejść na pozycje ascezy i zaprzestać kupowania, jak ja. Tzn. jak ja od pojutrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 11 Czerwca 2019 Share Napisano 11 Czerwca 2019 Może głupie pytanie, które przychodzi mi macając Modelsvitowego Su-22UM3K: czy prawdziwy Su-22 też ma takie załamanie na ruchomej części skrzydła? Nie chce mi się odgruzować piwnicy aby porównać z Bilkiem/Italeri czy Panterą, ale jakoś tam tego nie pamiętam. Wiem wiem... kijowe zdjęcie małpką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 11 Czerwca 2019 Share Napisano 11 Czerwca 2019 Tak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 11 Czerwca 2019 Share Napisano 11 Czerwca 2019 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barciu7 Napisano 12 Czerwca 2019 Share Napisano 12 Czerwca 2019 Jest już gdzieś dostępne Su-22 od Modelsvita?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 ww-model.pl ogłasza że ma, Martola w zapowiedziach, KS-model - wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Doszedł do mnie we wtorek z Ukrainy, w zasadzie oba, i MiG-21 F-13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Godzinę temu, Pasqual napisał: Doszedł do mnie we wtorek z Ukrainy, w zasadzie oba, i MiG-21 F-13. A mógłby kolega zrobić In- boxa MiG-21F-13. Bo w planach mam jeszcze jednego i nie wiem czy zakupić Modelsvita czy sprawdzonego Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi