Botan Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 (edytowane) Zdjęcie z Norymbergi Edytowane 9 Lutego 2019 przez Botan Answer Plastic Kits też robi Sokoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 Ja cię nie mogę Co to za czasy, że sami krajowi producenci modeli mogą człowieka z torbami puścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 Zrobię duże "Ach" jak zobaczę zbliżenie detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 Czy mi się wydaje... układ elementów pokrywa się z tym z AJ model? Dobrze mówię czy mi się wydaje...? Nie mam do porównania więc jak ktoś możne o niech rzuci okiem na wypraski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 2 Lutego 2019 Autor Share Napisano 2 Lutego 2019 Parę zdjęć jest na Britmodeller. Też się obawiam, że może być taka jakość jak u Kubusia w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 O matko, z takimi nadlewkami i mydlanym szkłem to się dziwię, że odważyli się pojechać do Norymbergi. Odwołuje wszystko co wyżej napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 1 godzinę temu, Mitrandir napisał: Czy mi się wydaje... układ elementów pokrywa się z tym z AJ model? Dobrze mówię czy mi się wydaje...? Nie mam do porównania więc jak ktoś możne o niech rzuci okiem na wypraski To jest niestety przepak AJ Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 W pierwszym poście żar nadziei, w ostatnim zimny prysznic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 Czyli ten Sokół to taka nowość tak jak ich Łoś, przepaki starych gratów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 Potwierdzam, wypraski z AJ model... Ciekawe tylko jaka będzie cena..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juras Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 No cóż może Arma lub IBG wyda sokoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 W 48 by się Sokół przydał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 1 godzinę temu, Juras napisał: No cóż może Arma lub IBG wyda sokoła Prędzej Cześki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 11 godzin temu, stakor1 napisał: Prędzej Cześki... A może majfriendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 Jeśli cena będzie oscylowała w okolicach Mistercrafta w tej skali, czyli jakieś 25 zł, to pewnie sporo się sprzeda... Tak naprawdę te wypraski nie są więcej warte... Ostatnio ceny były sporo wyższe, ze względu na to, że gdzieś tam były ostatnie sztuki, ale jeśli podaż wzrośnie, to cena powinna być adekwatna do zawartości, a model niestety odstaje znacznie od współczesnych standardów, nawet "sieciówek"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 Żeby tylko plastik był normalny, a nie mydlany, jak ten czarny z AJ. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 Wydaje mi się, że rodzaj tworzywa (plastyku) to indywidualna sprawa każdego producenta, więc spodziewałbym się tego samego co możemy odstać w innych zestawach MirageHobby. Tak naprawdę najlepszym rozwiązaniem dla tego modelu było by zapakowanie do pudełka kalkomanii i instrukcji malowania dla 4-5 wersji - wtedy sprzedaż mogła by być niezła, każdy znalazł by coś dla siebie. Pakowanie tego samego zestawu w inne pudełka w zależności od kalek i wersji malowania może spowodować, że część mniej popularnych będzie długo zalegała w magazynach... Popełniony zostanie ten sam błąd co w przypadku AJ Model... Zobaczymy, poczekajmy niech pierwsze zestawy pojawia się w sklepach. Niestety obawiam się, że cena będzie oscylować w okolicach 50 zł., co jak na zawartość będzie ceną wygórowaną... Ale z braku alternatywy Mirage może mieć chęć szybkiego zarobku... Ps. ciekawe, czy wznowią konwersję na głuszca.?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 W dniu 3.02.2019 o 11:01, Grzes napisał: A może majfriendy Ktolkolwiek by mógł zrobić... Parę lat temu jak się pytałem to w PL nie było zainteresowania. No ale w sumie mogło się coś zmienić... BTW - a czy z tej konwersji do głuszca to ktoś zrobił model? Da się to złożyć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 Nie wiem. Miałem komplet ale z rok temu sprzedałem chyba za 100 PLN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 2 godziny temu, stakor1 napisał: Ktolkolwiek by mógł zrobić... Parę lat temu jak się pytałem to w PL nie było zainteresowania. No ale w sumie mogło się coś zmienić... Śmigłowce to w ogóle raczej niszowy temat - nawet popularne śmigłowce szturmowe nie są jakoś powszechne wśród producentów. Kilka dobrych modeli się znajdzie, ale bardzo wiele popularniejszych śmigłowców niż W-3 nie doczekało się fajnych zestawów. Raczej nie liczyłbym na to żeby jakiś większy producent podjął się wydania Sokoła, pozostaje liczyć na Armę czy IBG, ale chyba też niezbyt prędko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 Ale pełno tych nowosci zwłaszcza revella i arifix. Panowie w polsce tez są takie pokazy nowosci czy nie? bo chętnie bym sie przejechał na takie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micz Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 7 godzin temu, DamianosPL napisał: Ale pełno tych nowosci zwłaszcza revella i arifix. Panowie w polsce tez są takie pokazy nowosci czy nie? bo chętnie bym sie przejechał na takie coś. No niestety większość tych nowości to kotlety z inną panierką Serce zabiło mocniej widząc tytuł wątku a po obejrzeniu fotki już wszystko było jasne, że to jest mydło z AJ... Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Lutego 2019 Share Napisano 5 Lutego 2019 7 godzin temu, Micz napisał: No niestety większość tych nowości to kotlety z inną panierką Serce zabiło mocniej widząc tytuł wątku a po obejrzeniu fotki już wszystko było jasne, że to jest mydło z AJ... Szkoda Moim skromnym zdaniem: po pierwsze - jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma (jeśli nie ma innej alternatywy, a nie ma, to dobrze, że choć to będzie); po drugie - jak będzie kosztowało w granicach 25-30 zł to i tak pójdą jak świeże bułki. Tylko byłbym spokojniejszy duchowo, gdyby to wypuścił Mistercraft - byłbym spokojny o poziom - znaczy bez żalu - i było by raczej pewne, że będzie sporo różnistych kalek... A tutaj niewidoma o skalę zawartości... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Lutego 2019 Share Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) Ja na przykład chciałbym kalki i schemat malowania do szarej Anakondy GROMu, która uległa katastrofie podczas manewrów... A może jak będzie dostępny model, to TORO wypuści kalki z dużą ilością wariantów oznaczeń..? Edytowane 5 Lutego 2019 przez mandrivecs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 5 Lutego 2019 Share Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) 6 godzin temu, mandrivecs napisał: Moim skromnym zdaniem: po pierwsze - jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma (jeśli nie ma innej alternatywy, a nie ma, to dobrze, że choć to będzie); Co do kalek szarej 0510 to Pepsi Adam zrobił do tego bardzo fajne kaleczki. Alternatywa jest, lecz nieco droższa. No i vacu Broplanu Edytowane 5 Lutego 2019 przez stakor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi