olokolo Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 Uzbroicie się w cierpliwość - wrócę do domu i zdam relacje. A tak na pierwszy rzut oka - fajny model, wykonany dokładnie i czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 (edytowane) 19 godzin temu, arhtus napisał: A co do Sokoła od Answera to przewidziane jest pudełko z jakimiś bardziej wojskowymi malowaniami, czy brać i nie wydziwiać. Tak, na pudle jest zapowiedź kolejnych. Co do pierwszych wrażeń - bardzo pozytywne, ale wnętrze trzeba będzie podorabiać. Edytowane 25 Września 2019 przez stakor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 (edytowane) Troszkę mnie dziwi, że jest zapowiedź Głuszca, a nie ma W-3W. Mam nadzieję, że prędzej czy później takowy się pojawi. Edytowane 25 Września 2019 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 (edytowane) Godzinę temu, arhtus napisał: Troszkę mnie dziwi, że jest zapowiedź Głuszca, a nie ma W-3W. Mam nadzieję, że prędzej czy później takowy się pojawi. W pierwszych zapowiedziach tego modelu Answer pokazywał rysunek na pudło z W-3WA. Z kolejnych wrażeń - model dobrze się wpasował w plany i plus za wygodne dla użytkownika umieszczenie punktów wtrysku. Edytowane 25 Września 2019 przez stakor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 2 godziny temu, stakor1 napisał: Tak, na pudle jest zapowiedź kolejnych. Co do pierwszych wrażeń - bardzo pozytywne, ale wnętrze trzeba będzie podorabiać. Wyposażenie wnętrza ponoć ma się pojawić w formie dodatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 Ale od Answera? Na Eduarda się zapatrzyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 13 minut temu, Solo napisał: Ale od Answera? Na Eduarda się zapatrzyli? Taką od nich otrzymałem informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olokolo Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 Widzę, że już pełniejsze sprawozdania są. Późno z pracy, więc tylko tak pobieżnie przejrzałem ramki - i jestem zaskoczony na plus. Śmigłowców nie kupuje, a tutaj w ramce są wygięte łopaty wirnika - stan do spoczynku na ziemi, pierwszy raz widzę takie cóś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 26 Września 2019 Share Napisano 26 Września 2019 21 godzin temu, olokolo napisał: Widzę, że już pełniejsze sprawozdania są. Późno z pracy, więc tylko tak pobieżnie przejrzałem ramki - i jestem zaskoczony na plus. Śmigłowców nie kupuje, a tutaj w ramce są wygięte łopaty wirnika - stan do spoczynku na ziemi, pierwszy raz widzę takie cóś.... Czekamy...czekamy......na jakieś fotki,ciekawostki.....zdjęęciaaaa))))). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Września 2019 Share Napisano 26 Września 2019 Sławku, ja tam widzę, że tak czy siak będziesz musiał go zrobić do swojej serii śmiglaków z biało-czerwoną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 26 Września 2019 Share Napisano 26 Września 2019 15 minut temu, Grzes napisał: Sławku, ja tam widzę, że tak czy siak będziesz musiał go zrobić do swojej serii śmiglaków z biało-czerwoną. Obowiązkowo....mam tych śmigieł trochę rozgrzebanych....korci juz powoli do tego wrócić...zresztą nie ma innej możliwości))))....Może własnie jesienią cos zacznę,bo na malowanie to trochę krótkie dni.....ale od czego zacznę to nie wiem....tak sie zaniedbałem w klejeniu,że się zastanawiam,czy potrafię jeszcze robić skomplikowane projekty,więc chyba skleję coś "normalnie"na początek...może to własnie Sokół???))))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Września 2019 Share Napisano 26 Września 2019 U mnie masz zielone światło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micz Napisano 26 Września 2019 Share Napisano 26 Września 2019 Widzę, że nikt narazie nie zrobił coming out'u więc śpieszę z fotkami (model kupiony w sklepie stacjonarnym za 149zł): 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 26 Września 2019 Share Napisano 26 Września 2019 Micz…..no i namówiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 26 Września 2019 Share Napisano 26 Września 2019 Czyli co ? Jest zajebiaszczo , nie ? Mi się podoba Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micz Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 Moim skromnym zdaniem jest bardzo dobrze. Przy zakupie trzeba tylko sprawdzić blaszkę czy nie jest pogięta zbyt mocno - producent zapakował ją tylko w woreczek strunowy bez żadnej tekturowej podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 Masek do malowania oszklenia nie ma? Ponoć miały być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 12 godzin temu, Micz napisał: Widzę, że nikt narazie nie zrobił coming out'u więc śpieszę z fotkami (model kupiony w sklepie stacjonarnym za 149zł): Znikły fotki?(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Września 2019 Super Moderator Share Napisano 27 Września 2019 nie nie znikły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 Mój Sokół też już dotarł. Model ładny, kto zna dobrze najnowsze ukraińskie short-runy, wie czego się spodziewać. Jasny i sprężysty plastik, dość dobry detal, tu i ówdzie ślady po frezowaniu. Piękna kalkomania Cartograf, sporo elementów fototrawionych i brak masek na oszklenie (szkoda, bo trochę tego jest). Po obejrzeniu wyprasek znalazłem kilka miejsc wymagających uwagi podczas budowy, ale niespodzianek nie powinno być. Cieszę się, że producent używa farb w standardzie FS, natomiast co do malowania poszczególnych elementów będzie trzeba się opierać o materiał referencyjny, ponieważ w instrukcji (prostej i przejrzystej), nie ma zbyt dużo informacji w tym zakresie.| Ponieważ konstrukcja jest dość skomplikowana, nie poleciłbym model początkującym modelarzom. Kto marzy o Sokole/-ach - zdecydowanie polecam. Z tego co wiem, w Bielsku na stoisku Answer będzie sklejona sztuka, widziałem już kilka fotek i wygląda jak Sokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 Fajne fotki......szkło ciekawie wygląda......co trzeba będzie...to się dorobi))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 (edytowane) 12 minut temu, Sławekb napisał: Fajne fotki......szkło ciekawie wygląda......co trzeba będzie...to się dorobi))) Z informacji które mam od producenta, mają się pojawić wszelkie dodatki jako osobny zestaw... Chyba że będą je dorzucać w zależności od wersji. Ja napewno będę chciał zrobic TOPR i Sokoła z 2GPR. Edytowane 27 Września 2019 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 Te dodatki mają być tylko dla wersji ratowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 Śmigłowce to nie moja bajka, ale poza wydanym przez Academy AH-1Z, to Answerowego Sokoła w malowaniu TOPR przytulę z wielką chęcią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 (edytowane) 32 minuty temu, mbrnnr napisał: Te dodatki mają być tylko dla wersji ratowniczych. No i policyjnego... Swoją drogą pewnie PMask lub Montex zrobi niedlugo maski, a może Yahu malowane tablice i przelaczniki tak jak do Mi-2 Edytowane 27 Września 2019 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi