Grzes Napisano 4 Października 2019 Share Napisano 4 Października 2019 A może ktoś pyknie w takim malowanku przejściowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Października 2019 Share Napisano 4 Października 2019 Dość ciekawe malowanie, choć modelarsko chyba się nie sprawdzi. Będzie projekt grupowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helix Napisano 9 Października 2019 Share Napisano 9 Października 2019 Szanowni Panowie!!! A może ktoś skusi się na takiego weterana??? "Był" ostatnim z polskimi znakami w całej "pastuszej" flocie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 10 Października 2019 Share Napisano 10 Października 2019 Ja bym się troche wstrzymał. Jeśli wszystko dobrze się potoczy, ma się pojawić jeszcze kilka nietypowych malowań, nie wykluczone że i to się pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Na profilu Answera pokazała się zapowiedz TOPRowskiego Sokola. Myślę że wiele osób czeka na ta wersję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Dodane to listy rzeczy, które trzeba kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Pozwolę se wrzucić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Czy to taki sam który się rozbił w Tatrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 (edytowane) Obecny Sokół to bodajże trzeci egzemplarz w TOPR. Myślę, że nie jest "taki sam". SP-SXT Rozbity 11.08.1994r. SP-SXZ w pierwszym malowaniu (W TOPR od 25.01.1996) SP-SXZ - drugie malowanie naniesione w 2002, Po awaryjnym lądowaniu 29.01.2003 wycofany. i obecny SP-SXW (w TOPR od 28.10.2004) Edytowane 12 Października 2019 przez Grzes 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Października 2019 Share Napisano 13 Października 2019 Kalki do Sokoła TOPR i LPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Października 2019 Share Napisano 13 Października 2019 Dorzuć jeszcze schematy malowań jakie będą dostępne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Października 2019 Share Napisano 13 Października 2019 (edytowane) 5 minut temu, mandrivecs napisał: Dorzuć jeszcze schematy malowań jakie będą dostępne! Przecież zdjęcia opcji malowania masz w moim poście powyżej SP-SXW, SP-SXZ Edytowane 13 Października 2019 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Października 2019 Share Napisano 13 Października 2019 5 minut temu, mandrivecs napisał: Dorzuć jeszcze schematy malowań jakie będą dostępne! Ależ proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Października 2019 Share Napisano 13 Października 2019 Nie zakumałem, że to akurat te będą w zestawie. Mogę rozumieć, że to będzie następny wydany zestaw? Na kiedy planowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Października 2019 Share Napisano 13 Października 2019 Teraz, mandrivecs napisał: Nie zakumałem, że to akurat te będą w zestawie. Mogę rozumieć, że to będzie następny wydany zestaw? Na kiedy planowany? Do końca roku, takie informacje mam od producenta, równocześnie ma się pojawić żywiczny sprzęt ratunkowy, będzie go robić czeska firma, ale z czego się będzie składał to niestety nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 13 Października 2019 Share Napisano 13 Października 2019 ... czeska firma... No nie wiem, ale Polska to jakiś "czeski film". Na każdym kroku nie dać Polakom zarobić to idee fixe tego "Narodu". Spoko bym odlał i się dogadał, tylko NIKT ze mną nie gada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Października 2019 Share Napisano 13 Października 2019 2 godziny temu, Rektor napisał: ... czeska firma... No nie wiem, ale Polska to jakiś "czeski film". Na każdym kroku nie dać Polakom zarobić to idee fixe tego "Narodu". Spoko bym odlał i się dogadał, tylko NIKT ze mną nie gada A zaproponowałeś to w ogóle firmie Answer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 (edytowane) Nie. Nie potrafię czytać w myślach. :) Jak szukałem kontrahentów podczas konstruowania modelu lokomotywy, dzwoniłem i pytałem o perspektywy współpracy, możliwości projektowe i wykonawcze konkretnych podzespołów. Spotykałem się z zainteresowanymi osobami i omawiałem warunki. Tak to działa w normalnym świecie. Nasz, polski nie jest normalny. Edytowane 14 Października 2019 przez Rektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 4 minuty temu, Rektor napisał: Nie. Nie potrafię czytać w myślach. No Answer zapewne też. Obstawiam że mogli nie wiedzieć że jest ktoś taki jak Rektor i jest gotowy do współpracy, więc Ci nie zaproponowali dealu. Tak to działa w normalnym świecie. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 Nie chce mi się sprawdzać,więc zapytam:Czy tą czerwień do Sokoła TOPR-u to ktoś wypuścił?...np.Bilmodel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 Godzinę temu, Sławekb napisał: Nie chce mi się sprawdzać,więc zapytam:Czy tą czerwień do Sokoła TOPR-u to ktoś wypuścił?...np.Bilmodel? A to nie jest przypadkiem taka sama jak do LPR? Ja bynajmniej jeszcze nie porównywałem, ale farby do LPR wypuścił m.in Bilmodel właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 Coraz bardziej mi się podoba te malowanie TOPR-u...))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Października 2019 Super Moderator Share Napisano 14 Października 2019 43 minuty temu, Tazman79 napisał: farby do LPR wypuścił m.in Bilmodel właśnie I Hataka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 (edytowane) W dniu 9.10.2019 o 20:48, helix napisał: Szanowni Panowie!!! A może ktoś skusi się na takiego weterana??? "Był" ostatnim z polskimi znakami w całej "pastuszej" flocie! Zaplanowałem SP-SUI , ale i tego awaryjnie mozna tez zrobic Edytowane 14 Października 2019 przez Adamsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 Może to nieładnie się tak chwalić , mój Sokół zamieszkał także u mnie . Nasuwa się refleksja , czy jest jeszcze jakiś model polskiego producenta na takim samym poziomie w skali 1/48 ? Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi