mirage3 Napisano 11 Lutego 2021 Share Napisano 11 Lutego 2021 10 godzin temu, mandrivecs napisał: Myślę, że nic juz z tego nie będzie... To by była straszna lipa Trzeba jakiś mały zapas zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 ciekawy jestem co się stanie z formami sokola od answera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Dziwię się, że wszyscy tu dywagujemy, a nikt nie zagląda na Facebooka, gdzie od miesiąca wisi taki komentarz: Wciąż uparcie zapowiadają kolejne modele, więc wciąż trzymam kciuki, że wyjdzie przynajmniej szaro-pomarańczowa Anakonda Tak, widzę, że proszą o nierozpowszechnianie informacji o TS-8, ale śmiem postrzegać to jako sarkazm - wrzucili to już w publiczny komentarz na Facebooku, bardziej rozpowszechnić informacji się w XXI wieku nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Kurczę, kurczę, jak mi się marzy ten Sokół w 1/72... TOPRowski, SAR,... Chyba nawet Biesa kupiłbym, żeby ich ośmielić do 1/72 A nie wiecie jak tam z Dromaderem w 1/72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 36 minut temu, socjo1 napisał: Kurczę, kurczę, jak mi się marzy ten Sokół w 1/72... TOPRowski, SAR,... Chyba nawet Biesa kupiłbym, żeby ich ośmielić do 1/72 Już był ( jest) lepszy, gorszy ale jest. Biesa nie ma i to on jest rodzynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Godzinę temu, filipsg napisał: Dziwię się, że wszyscy tu dywagujemy, a nikt nie zagląda na Facebooka, gdzie od miesiąca wisi taki komentarz: Wciąż uparcie zapowiadają kolejne modele, więc wciąż trzymam kciuki, że wyjdzie przynajmniej szaro-pomarańczowa Anakonda Tak, widzę, że proszą o nierozpowszechnianie informacji o TS-8, ale śmiem postrzegać to jako sarkazm - wrzucili to już w publiczny komentarz na Facebooku, bardziej rozpowszechnić informacji się w XXI wieku nie da. Ciekawe, u mnie ich fb wyświetla to : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 29 minut temu, kopernik napisał: Ciekawe, u mnie ich fb wyświetla to : I dobrze wyświetla, to co wrzuciłem to ich odpowiedź na jeden z komentarzy z pytaniami, który pojawił się właśnie pod zdjęciami tego czeskiego Sokoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Jak dla mnie to liczy się to co jest na wallu a nie gdzieś coś ktoś pod zdjęciem napisał. Tak jak @kopernik pokazał cisza od maja 2020 i to mnie martwi bo w dziale kartonówek ciągle coś nowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 W messendzerze poprosiłem o oficjalne info i też cisza, zero reakcji na stronie jak widać więc oficjalnie temat jest w próżni aż pobiegłem do zaprzyjaźnionego modelarskiego i kupiłem tego, który był na stanie. Lepszy wróbel w garści... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 Na Facebooku Answer się odezwał, napisali że przez Covid mieli zamieszanie ale wychodzą z projektami na prostą i jeszcze w marcu ogłoszą nowości... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 Godzinę temu, Tazman79 napisał: Na Facebooku Answer się odezwał, napisali że przez Covid mieli zamieszanie ale wychodzą z projektami na prostą i jeszcze w marcu ogłoszą nowości... Pożyjemy - zobaczymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 9 godzin temu, mandrivecs napisał: Pożyjemy - zobaczymy! Więc nie tylko ja podchodzę sceptycznie do plastikowych zapowiedzi Answera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 Na FB KroghulFactory jakaś Anakonda się rysuje więc może coś jest na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 6 godzin temu, Wojtu204 napisał: Więc nie tylko ja podchodzę sceptycznie do plastikowych zapowiedzi Answera? Powiedzmy, że z zasłyszanych wieści sytuacja Answer Plasic Model nie napawa optymizmem, ale może pozytywnie zaskoczą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 Zainteresowanie Sokołami transportowymi, niemieckiej policji i czeskich było chyba na tyle małe, że koszty projektu się nie zwróciły. Bo wszyscy czekali na hity, tj Anakondę i Głuszca. Wygląda na to że taktyka wydawania mniej atrakcyjnych tematów na starcie, która sprawdza się przy dużej firmie, niekoniecznie jest dobra przy premierze pierwszego modelu nowego gracza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 @KP.TaurusCo prawda to prawda. Większa ilość wojskowych wersji zrobiłaby robotę a tak czekamy co dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 I ta niepewność też nie sprzyja, bo nie wiadomo, czekać, odpuścić temat, czy brać co jest i kombinować... Osobiście czekam na Głuszca, ale w obliczu możliwego nieukazania się, złapałem pierwszą wersję jaka była dostępna, kalkomanie do zielonego SAR i będę się cieszyć tym co mam. Choć jeśli ukaże się Głuszec, to też kupię, ale ile jest takich osób, które po prostu odpuszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 WTEM Kurczę, ja naprawdę kibicuję Answerowi i życzę mu jak najlepiej, ale z drugiej strony... Nieoficjalnie zapowiedzieli oficjalną zapowiedź (sic!) Biesa jeszcze na luty, tymczasem mamy już koniec marca 2021 roku, Answer do swoich zapowiedzi w 1:72 dorzuca trzeci już samolot, mimo że nie ma jeszcze żadnych konkretów o pierwszym i drugim (a i kolejne Sokoły oraz Anakondy w 1:48 cicho czekają na swój czas). Staram się zrozumieć ich politykę informacyjną i strategię marketingową, ale chyba naprawdę nie jestem w stanie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 W komentarzu pod tą zapowiedzią dostałem info, że Anakonda niedługo, a Głuszec się rysuje, bo jest sporo różnic i dodatkowych elementów. Zatem pozostaje nam chyba tylko cierpliwie czekać i dopytywać przy każdej okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 Answer dopiero wchodzi w modele plastikowe. Dajmy im chwilę czasu na przestawienie się z modeli kartonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 43 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: Answer dopiero wchodzi w modele plastikowe. Dajmy im chwilę czasu na przestawienie się z modeli kartonowych Ale tu czas działa na niekorzyść. Pieniądze zainwestowane w projekt i formy się nie zwracają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 mogliby zrobić jak arma hobby i eduard i sprzedawać same wypraski bez pudełek. Było by szybciej niż zamawiać kalki, pudełka i drukować instrukcje. Dopiero po jakimś czasie mogliby ruszyć z pełną sprzedażą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 Godzinę temu, Kolekcjoner WP napisał: mogliby zrobić jak arma hobby i eduard i sprzedawać same wypraski bez pudełek. Było by szybciej niż zamawiać kalki, pudełka i drukować instrukcje. Dopiero po jakimś czasie mogliby ruszyć z pełną sprzedażą A Ty wierzysz, że w dzisiejszych czasach ktoś produkuje wypraski w kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 Przepraszam kolego @mandrivecsale byś się zdziwił ile w Polsce jest firm posiadających wtryskarki które produkują na dużą lub mniejszą skalę. Wystarczy mieć formy...Sam znam 5... Do takiej produkcji wystarczy 1 - 2 wtryskarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 1 godzinę temu, Kolekcjoner WP napisał: mogliby zrobić jak arma hobby i eduard i sprzedawać same wypraski bez pudełek. Było by szybciej niż zamawiać kalki, pudełka i drukować instrukcje. Dopiero po jakimś czasie mogliby ruszyć z pełną sprzedażą Przede wszystkim mogli zacząć dystrybucję Sokoła od jakichś bardziej chodliwych wariantów niż Czech albo marynarski W-3T, a w skali 1:72 skupić się na jednym, a nie na trzech modelach. Właśnie dlatego, że daję im dużo czasu na wejście w branżę i nie spodziewam się, że będą wyciągać z rękawa jeden model za drugim, wolałbym żeby wydawali modele wolniej ale systematycznie, niż tak jak teraz... wciąż trzymam kciuki, a Anakondę kupię jak tylko będzie możliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi