letalin Napisano 22 Października 2022 Share Napisano 22 Października 2022 1 godzinę temu, tomekk napisał: Melduję że pozycja została zamówiona w wersji cywilnej. Ciekawe że cena w niezależnym sklepie internetowym jest ciut niższa niż na stronie Answer. Po rabacie w KSModel jest 117 złotych. Czekam na polską wojskową wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Października 2022 Share Napisano 22 Października 2022 6 minut temu, letalin napisał: Po rabacie w KSModel Rabat dają po zalogowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Października 2022 Share Napisano 22 Października 2022 Ja sobie zamówiłem czeską wersję.Pewnie nigdy go nie zrobię ale co tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 22 Października 2022 Share Napisano 22 Października 2022 2 godziny temu, Grzes napisał: Rabat dają po zalogowaniu? Chyba jak przekroczysz jakąś sumę w zamówieniach. Ja tam kupuję od 15 lat, rabat 10% mam na wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 (edytowane) Ci, którzy poszukują literatury i zdjęć wszelkich wersji Sokoła, powinni zdobyć tę pozycję - koniecznie z płytą CD Edytowane 23 Października 2022 przez Grzes 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 24 Października 2022 Share Napisano 24 Października 2022 Jak to jest z różnymi wydaniami tych modeli (48 i 72). Czy plastik jest uniwersalny, a różnią się tylko kalkomaniami, czy też opcjonalnie pojawiają się jakieś elementy dedykowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 24 Października 2022 Share Napisano 24 Października 2022 Wstęp: Jak to Answer ma w swojej tradycji model robi raz a dobrze. Rozwinięcie: Prawie zawsze czegoś brakuje. Zakończenie: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 24 Października 2022 Share Napisano 24 Października 2022 To wiem i rozumiem, że czegoś brakuje, ale czy w każdym wariancie plastik jest ten sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Października 2022 Share Napisano 24 Października 2022 9 godzin temu, lord_karton napisał: Wstęp: Jak to Answer ma w swojej tradycji model robi raz a dobrze. Rozwinięcie: Prawie zawsze czegoś brakuje. Ja to jestem drobnym modelarzem, ale chcę zauważyć, a'propos braków, że w np. modelach TS-11 Iskra z ArmaHobby do dziś nie ma wnęki podwozia przedniego. Jest tylko na blaszce w wersjach DeLuxe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 24 Października 2022 Share Napisano 24 Października 2022 38 minut temu, Grzes napisał: Ja to jestem drobnym modelarzem, ale chcę zauważyć, a'propos braków, że w np. modelach TS-11 Iskra z ArmaHobby do dziś nie ma wnęki podwozia przedniego. Jest tylko na blaszce w wersjach DeLuxe... Zaś dwóch detali nie ma nawet i w wersji DeLuxe, są tylko gniazda w opływce skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Października 2022 Share Napisano 24 Października 2022 1 minutę temu, Jostein napisał: Zaś dwóch detali nie ma nawet i w wersji DeLuxe, są tylko gniazda w opływce skrzydeł. Dokładnie tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 9 godzin temu, Wymysl napisał: To wiem i rozumiem, że czegoś brakuje, ale czy w każdym wariancie plastik jest ten sam? Z moich powierzchownych obserwacji modelu Sokoła w 1:48 wynika, że zmieniają się tylko kalki. Wersja TOPR i czeska wygląda dla mnie tak samo w ramkach. Dla jasności firmę Answer znam z kartonowego dorobku bardziej niż z plastiku. Życzę im jak najlepiej na nowej drodze i rozwoju przynajmniej takiego jak Armowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Answer będzie chyba miał ciężej na rynku z racji wyboru tematyki. Dla Polaków Sokół, czy Bies jest fajny, ale nie były i nie są to maszyny zbyt popularne na świecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 28 minut temu, letalin napisał: Answer będzie chyba miał ciężej na rynku z racji wyboru tematyki. Dla Polaków Sokół, czy Bies jest fajny, ale nie były i nie są to maszyny zbyt popularne na świecie. Nie zajmujmy się takimi zagadnieniami, a zamiast tego kupujmy i róbmy Sokoły! 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Ja swojego TOPR-owskiego zamówiłem ale w skali 1/48. Może w 72 też go popełnię jak przyjdzie wena. A tymczasem poczekam na wysyp warsztatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 6 godzin temu, lord_karton napisał: Z moich powierzchownych obserwacji modelu Sokoła w 1:48 wynika, że zmieniają się tylko kalki. Wersja TOPR i czeska wygląda dla mnie tak samo w ramkach. Z jednej strony źle, a z drugiej dobrze: jeśli chce się zrobić jakiś egzemplarz "niepudełkowy" to nie ma znaczenia z jakiego bazowego zestawu się wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 Na stronie KFSa jest inbox. Nawet nieźle to wygląda, zwłaszcza kadłub. Dziwny tylko jest plastik, jakby do kadzi im się jakichś śmieci dosypało Może odlewane pod ostrzałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Stróżek Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 W dniu 18.11.2022 o 16:38, Fixer napisał: Dziwny tylko jest plastik, jakby do kadzi im się jakichś śmieci dosypało Może odlewane pod ostrzałem? Nie patrz na plastik, bo on się sklei - patrz na błędy, które zostały przeskalowane z 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 W dniu 21.11.2022 o 18:36, Grzegorz Stróżek napisał: Nie patrz na plastik, bo on się sklei - patrz na błędy, które zostały przeskalowane z 1/48. Można szczegóły? Ja zobaczyłem na wstępie 3 błędy: brak wgłębień w podłodze, skopane tyle koła i tylko jeden wzór tablicy rozdzielczej. Generalnie wygląda to jak zmniejszony w-3 z 1/48 przynajmniej w zamyśle całej konstrukcji modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Stróżek Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 (edytowane) Jest ich dużo więcej, ale w większości to dla szczególarzy. Jak je usystematyzuję, to wstawię na forum razem ze zdjęciami. P.S. Tablice - mam zdjęcia 17-tu wariantów. Blaszka - miedziany złom, tylko kilka elementów nadaje się do modelu (ale poćwiczyć warto). Szczegóły niebawem. pzdr Grzegorz Edytowane 24 Listopada 2022 przez Grzegorz Stróżek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Witam i pytam czy ktoś już coś robił z 72 Sokołem z Answera? Jak się skład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Po zakupach zostały złożone w szafach. Zapewne ładne pudełka składują się znakomicie . Taki żarcik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micz Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Godzinę temu, giberes napisał: Po zakupach zostały złożone w szafach. Zapewne ładne pudełka składują się znakomicie . Taki żarcik. Potwierdzam, składało mi sie go znakomicie - na stosik w szafie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 (edytowane) W dniu 22.10.2022 o 14:23, kret69 napisał: Mam takie pytanie. Jak te czeskie drzwi z żywicy wpasowują się w model Sokoła z Answera ? W dniu 22.10.2022 o 14:23, kret69 napisał: Edytowane 20 Stycznia 2023 przez Wojtek59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 Może ktoś zna przyczynę dlaczego Sokół W-3RL dostępny jest już w Hannants a u nas cisza?!?!?! Zestawy samolotów odpowiedzi - AA48003 | Hannants • Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi