Marudek Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Hej, Wreszcie udało mi się zrobić kilka zdjęć. Starałem się zrobić dobre foty, ale wyszło jak zwykle... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Widziałem na Babarybie, Obejrzałem dokładnie. Ogrom pracy w bardzo krótkim czasie . Model robi wrażenie ale......... Moje zdanie znasz i wiesz co w trawie piszczy. Podobnie jak w RWD 6 dostrzegam też problem z wszechobecnym kurzem i paprochami. Ździebko "łosia" też by pomogło. Trzymam za słowo że "następny będzie lepszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Piękny model! Podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Wspaniały model gratuluję!Wysłane z mojego DRA-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Marudek - dla mnie jesteś mistrzem pracy od podstaw. To, co potrafisz wystrugać i pomysłowość robi wrażenie. Z drugiej strony malowanie jest przynajmniej poziom niżej. Jak mówił mój ulubiony instruktor - "tutaj jest przestrzeń do pracy". Rozjaśnienia, wash i bardziej zróżnicowane brudzenie byłyby wisienką na tym smakowitym torcie. Czekam na dalsze projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Czerwca 2019 Super Moderator Share Napisano 18 Czerwca 2019 No, niby fajnie, ale jakoś strasznie dużo farfocli się poprzyklejało... Jesteś w stanie to jakoś oczyścić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Udało Ci się zrobić porządny model w bardzo krótkim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 I pomyśleć jaki mógłby być ten model gdyby ów krótki czas nie był priorytetem. Szkoda, że nie wykorzystałeś potencjału jaki niósł w sobie ten projekt. Andrzej trafnie wskazał na potrzebę większej uwagi przy malowaniu, ja dodam jeszcze, że model w sferze budowy jest niekonsekwentny. Z jednej strony wspaniałe elementy scratch (zostawmy na razie nie dociętą firankę), z drugiej pozostawione mydlane części zestawu bazowego i nierównomiernie rozłożony wysiłek "detalistyczny" - sprawdza się zasada, że na tle wysublimowanych elementów każdy słabszy będzie wyglądał na słabszy niż jest w rzeczywistości. Robisz świetne rzeczy i dlatego proszę o uwzględnienie tych naszych marudzeń w kolejnych pracach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Mi się podoba, pierwszy raz zdarzyło mi się śledzić modelarza w tłumie, by od razu na Babarybie pogratulować. Dzięki za warsztat, dzięki za galerię, sporo się o ruskich ciężarówkach dowiedziałem przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2019 Witam Panów! Wielkie dzięki za dobre słowa - zarówno pochwały jak i zwrócenie mojej uwagi na to co mogę poprawić. Takiego ekspresu już nie będzie, bo obiecałem żonie, że już nie będę robił modeli na festiwal tuż przed nim . Miałem miesiąc wyjęty z życia a "dedlajny", które sobie wyznaczałem podczas budowy tego modelu były niemal tak stresujące, jak te które mam w pracy zawodowej... Teraz odpoczywam od modeli i cały wolny czas poświęcam rodzinie. A skoro kolejny pojazd w 1:72 musi być lepszy - to następna będzie niemiecka ciężarówka wypakowana uszkodzonymi motocyklami w drodze do mobilnego warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 Widziałem na żywo na Babarybie. Kawał porządnej roboty. Jednak widać miejscami, że pośpiech grał znaczną rolę w realizacji projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 Pojazd jest super. W ogóle nie widać że to skala 1/72 . Ale w tej beczce miodu jedna łyżka dziegciu, brakuje numerów rejestracyjnych na drzwiach i z tyłu budy ( polski) albo tablicy rejestracyjnej z przodu i numerów wymalowanych z tyłu ( ruski), ew. żółtych tablic rejestracyjnych i znaczka na drzwiach ( czechosłowacki). Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2019 Hej, Wzorowałem się na walkaroundzie z neta i akurat ten egzemplarz nie ma żadnych oznaczeń. Ale do kolejnyxh projektów mam nieco lepsze kwity - więc spokojnie, następny na pewno będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 To jest po prostu przepiękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 Zawsze można poprawić ten radar miał np. rejestrację UEL 3583 popatrz tu: http://modelarstwo.koszalin.pl/index.php/recenzje/326-radar-p-15-zz-modell-1-72 Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2019 Ja widziałem rejestrację UHO coś tam, coś tam. Przez chwilę chciałem dla beki zamówić takie kalki ale ostateczni zostałem przy tym walk around'zie, na którym bazowałem od początku. Materiały i technologię do złożenia radaru mam już obcykane więc jak kiedyś zabiorę się za Agatę to najpierw bujnę się do muzeum w Wa-wie i będzie "jak trza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 A nie. Był jeszcze radar o rejestracji UKW 5195 który jest eksponatem w muzeum na Sadybie .Numer rejestracyjny UHO 8522 to miała radiolinia troposferyczna R412 Torf na Kamazie 4310 tutaj w ruskim malowaniu : https://www.ausairpower.net/APA-Troposcatter-Systems.html Mam ją w planach, ale w skali 1/35 ,galeria będzie się nazywać UHO Moskwy. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2019 Ekstra pomysł trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 4 godziny temu, Marudek napisał: Przez chwilę chciałem dla beki zamówić takie kalki Zaopatrz się w TEN ZESTAW ToroModels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2019 O dzięki! Nawet nie wiedziałem że jest taki gotowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 Kawał pracy włożony. Te paprochy trochę rażą, czasem warto zrobić kilka fotek, obejrzeć, poprawić i dopiero do galerii robić. Ale wiadomo, terminy czasami nie pomagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Lipca 2019 Share Napisano 2 Lipca 2019 Klasyczny Marudek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi