Skocz do zawartości

[G] 1:72 Radar P-15 Danuta (Flat face) ICM + scratch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Widziałem na Babarybie, Obejrzałem dokładnie. Ogrom pracy w bardzo krótkim czasie :brawo:. Model robi wrażenie ale.........

Moje zdanie znasz i wiesz co w trawie piszczy. Podobnie jak w RWD 6 dostrzegam też problem z wszechobecnym kurzem i paprochami. Ździebko "łosia" też by pomogło.

Trzymam za słowo że "następny będzie lepszy"

:piwo:

Napisano

Marudek - dla mnie jesteś mistrzem pracy od podstaw. To, co potrafisz wystrugać i pomysłowość robi wrażenie. Z drugiej strony malowanie jest przynajmniej poziom niżej. Jak mówił mój ulubiony instruktor - "tutaj jest przestrzeń do pracy". Rozjaśnienia, wash i bardziej zróżnicowane brudzenie byłyby wisienką na tym smakowitym torcie. Czekam na dalsze projekty.

Napisano

I pomyśleć jaki mógłby być ten model gdyby ów krótki czas nie był priorytetem. Szkoda, że nie wykorzystałeś potencjału jaki niósł w sobie ten projekt. Andrzej trafnie wskazał na potrzebę większej uwagi przy malowaniu, ja dodam jeszcze, że model w sferze budowy jest niekonsekwentny. Z jednej strony wspaniałe elementy scratch (zostawmy na razie nie dociętą firankę), z drugiej pozostawione mydlane części zestawu bazowego i nierównomiernie rozłożony wysiłek "detalistyczny" - sprawdza się zasada,  że na tle wysublimowanych elementów każdy słabszy będzie wyglądał na słabszy niż jest w rzeczywistości.

Robisz świetne rzeczy i dlatego proszę o uwzględnienie tych naszych marudzeń w kolejnych pracach :)

• Like 1
Napisano

Mi się podoba, pierwszy raz zdarzyło mi się śledzić modelarza w tłumie?, by od razu na Babarybie pogratulować. Dzięki za warsztat, dzięki za galerię, sporo się o ruskich ciężarówkach dowiedziałem przy okazji.

Napisano

Witam Panów!

Wielkie dzięki za dobre słowa - zarówno pochwały jak i zwrócenie mojej uwagi na to co mogę poprawić. Takiego ekspresu już nie będzie, bo obiecałem żonie, że już nie będę robił modeli na festiwal tuż przed nim :) . Miałem miesiąc wyjęty z życia a "dedlajny", które sobie wyznaczałem podczas budowy tego modelu były niemal tak stresujące, jak te które mam w pracy zawodowej... Teraz odpoczywam od modeli i cały wolny czas poświęcam rodzinie. 

A skoro kolejny pojazd w 1:72 musi być lepszy - to następna będzie niemiecka ciężarówka wypakowana uszkodzonymi motocyklami w drodze do mobilnego warsztatu :cool:

Napisano

Widziałem na żywo na Babarybie.

Kawał porządnej roboty. Jednak widać miejscami, że pośpiech grał znaczną rolę w realizacji projektu.

Napisano

Pojazd jest super:super:. W ogóle nie widać że to skala 1/72:benc: . Ale w tej beczce miodu jedna łyżka dziegciu, brakuje numerów rejestracyjnych na drzwiach i z tyłu budy ( polski) albo tablicy rejestracyjnej z przodu i numerów wymalowanych z tyłu ( ruski), ew. żółtych tablic rejestracyjnych  i znaczka na drzwiach ( czechosłowacki:mrgreen:). Pozdrawiam A.

Napisano

Hej, 

Wzorowałem się na walkaroundzie z neta i akurat ten egzemplarz nie ma żadnych oznaczeń. Ale do kolejnyxh projektów mam nieco lepsze kwity - więc spokojnie, następny na pewno będzie lepszy :D

Napisano

Ja widziałem rejestrację UHO coś tam, coś tam. Przez chwilę chciałem dla beki zamówić takie kalki ale ostateczni zostałem przy tym walk around'zie, na którym bazowałem od początku. 

Materiały i technologię do złożenia radaru mam już obcykane więc jak kiedyś zabiorę się za Agatę to najpierw bujnę się do muzeum w Wa-wie i będzie "jak trza" :cool:

Napisano

A nie. Był jeszcze  radar o rejestracji UKW 5195 który jest eksponatem  w muzeum na Sadybie .Numer rejestracyjny  UHO 8522  to miała radiolinia troposferyczna R412 Torf na Kamazie 4310 tutaj w ruskim malowaniu :

https://www.ausairpower.net/APA-Troposcatter-Systems.html

Mam ją w planach,  ale w skali 1/35 ,galeria  będzie się nazywać UHO Moskwy:mrgreen:. Pozdr. A.

Napisano

Kawał pracy włożony. Te paprochy trochę rażą, czasem warto zrobić kilka fotek, obejrzeć, poprawić i dopiero do galerii robić. Ale wiadomo, terminy czasami nie pomagają. 

• 2 weeks later...
Napisano

Klasyczny Marudek.