Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie napisałem, że problemem jest grzanie się, tylko, że wiem, że tak się właśnie z nim dzieje Potwierdziłem tylko to co napisał Krzysiek.

Napisano

Może to kwestia zużycia sprzętu.

Mój AS-186 nie grzał się jakoś bardzo (przynajmniej nie na tyle żebym zwrócił na to uwagę, w każdym razie nie pamiętam żeby to mi się wtedy jakoś rzucało w oczy), potem kupiłem olejowy i odstawiłem go na kilka lat.

Gdy go włączyłem jakiś czas temu (kilka miesięcy) grzał się bardzo mocno, ale też i praktycznie non stop pracował, więc doszło pewnie do jakiejś usterki. Sprzedałem go bez wnikania w szczegóły, ale mimo wszystko, początkowo nie grzał się za bardzo, przez jakieś dobre 2-3 lata pracy.

Możliwe że co egzemplarz to i inna kultura pracy, także jeśli chodzi o przegrzewanie się.

Napisano
Nie rób żadnego pudełka! dotykałeś kiedyś AS-186 który pracował pół godziny? Jest gorący jak piorun.

A to przepraszam , nie wiedziałem że ten model się "rozpala".

Moja Iwata się nie grzeje . Następny argument związany z cená .

Japończycy to jednak solidny naród .

Hello

PS nie grzeje się w sensie "jak piorun"

Napisano
Atesty, homologacje, cuda, cudawianki Czego Wy się boicie? Jakie ciśnienia zamierzacie uzyskiwać w takim urządzeniu i z czego myślicie je robić lub z czego robi je ktoś na OLX? One wyglądają całkiem porządnie. Zmieszana cola w butelce PET to ponad 3 atm a wytrzymują dwa razy więcej. Robocze ciśnienie na zbiorniku rzędu 6 atm to pryszcz. Ja opony w rowerze pompuję na 5 atm.

....

Moje do 120PSI pompuje

Latasz nim? Czy to rowerowiatrolot (ha, wymyśliłem nowy pojazd dla Tytusa ) ?

Nie latam jezdzac rowerem szosowym na oponach 25 to 120 psi to taie optymalne cisnienie choc zalezy od modelu opony.

Co do grzania sie AS-ow to uzywalem 2 (bez butki i z butla) oba sie grzaly. Butla sama w sobie jest mala i na male malunki wystarcza ale jak sie maluje kamo to niestety kompresor chodzi non stop i sie grzeje. Dlatego niektorzy wola kupic cos wiekszego i problem z glowy. Co do glosnosci AS-ow to prawde mowiac nie ma tragedii.

Napisano

Do pancerki styka zbiornik 4L.Duńskia sprężarka jun air 6-4.Może być htc ze zbiornikiem zdaje się 3,5L.To w zupełności wystarczy.Ciśnienie 8bar w zbiorniku max.

Napisano

Ja tam polecam pan Adama z Lubartowa z olx'a . Sprężareczkę mi zbudował ,świetny kontakt i profesjonalizm.

Jak ktoś nie ma chęci i czasu by budować własną to szczerze polecam.

Y8RXcFm.jpg

Koszt 500 zł z transportem.

• Thanks 1
Napisano
Ja tam polecam pan Adama z Lubartowa z olx'a . Sprężareczkę mi zbudował ,świetny kontakt i profesjonalizm.

Jak ktoś nie ma chęci i czasu by budować własną to szczerze polecam.

Wygląda bardzo pro.

Podałbyś namiary na tego pana Adama, pewnie ktoś chętnie skorzysta.

• 4 weeks later...
Napisano

Postaram się wrzucić porównanie z as186.

Jak narazie jestem mega zadowolony , as 186 często się załączał i mimo wszystko hałasował ,a tutaj sporadycznie się załącza(jednak większy zbiornik) i cisza ,tylko odprężnik mnie straszy .

Krótki filmik.

Napisano

Faktycznie ten as w porównaniu do Lodówkowca to młot udarowy jest.Nie no przesada ale słyszalnie wyraznie głośniej.

Kompresor do Aerografu Hansa Htc 20A Modelarstwo

Tarnobrzeg, Podkarpackie Dodane o 18:00, 13 listopada 2018, ID ogłoszenia: 494347793

Taka ciekawostka na OLX i Wystawiony na alledrogo o 50 zł drożej.Ciekawa propozycja w przystępnej cenie .
Napisano

Naprawdę warto kupić tego 20A, jest doskonały. Malowanie zmieniło się zupełnie od kiedy mam ten kompresor.

Pozdrawiam
Krzysiek