Bartas89 Napisano 8 Października 2018 Autor Share Napisano 8 Października 2018 Nie napisałem, że problemem jest grzanie się, tylko, że wiem, że tak się właśnie z nim dzieje Potwierdziłem tylko to co napisał Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Może to kwestia zużycia sprzętu. Mój AS-186 nie grzał się jakoś bardzo (przynajmniej nie na tyle żebym zwrócił na to uwagę, w każdym razie nie pamiętam żeby to mi się wtedy jakoś rzucało w oczy), potem kupiłem olejowy i odstawiłem go na kilka lat. Gdy go włączyłem jakiś czas temu (kilka miesięcy) grzał się bardzo mocno, ale też i praktycznie non stop pracował, więc doszło pewnie do jakiejś usterki. Sprzedałem go bez wnikania w szczegóły, ale mimo wszystko, początkowo nie grzał się za bardzo, przez jakieś dobre 2-3 lata pracy. Możliwe że co egzemplarz to i inna kultura pracy, także jeśli chodzi o przegrzewanie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Nie rób żadnego pudełka! dotykałeś kiedyś AS-186 który pracował pół godziny? Jest gorący jak piorun. A to przepraszam , nie wiedziałem że ten model się "rozpala". Moja Iwata się nie grzeje . Następny argument związany z cená . Japończycy to jednak solidny naród . Hello PS nie grzeje się w sensie "jak piorun" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Atesty, homologacje, cuda, cudawianki Czego Wy się boicie? Jakie ciśnienia zamierzacie uzyskiwać w takim urządzeniu i z czego myślicie je robić lub z czego robi je ktoś na OLX? One wyglądają całkiem porządnie. Zmieszana cola w butelce PET to ponad 3 atm a wytrzymują dwa razy więcej. Robocze ciśnienie na zbiorniku rzędu 6 atm to pryszcz. Ja opony w rowerze pompuję na 5 atm..... Moje do 120PSI pompuje Latasz nim? Czy to rowerowiatrolot (ha, wymyśliłem nowy pojazd dla Tytusa ) ? Nie latam jezdzac rowerem szosowym na oponach 25 to 120 psi to taie optymalne cisnienie choc zalezy od modelu opony. Co do grzania sie AS-ow to uzywalem 2 (bez butki i z butla) oba sie grzaly. Butla sama w sobie jest mala i na male malunki wystarcza ale jak sie maluje kamo to niestety kompresor chodzi non stop i sie grzeje. Dlatego niektorzy wola kupic cos wiekszego i problem z glowy. Co do glosnosci AS-ow to prawde mowiac nie ma tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Października 2018 Share Napisano 9 Października 2018 A ja tak od czapy - jaką pojemność powinien mieć zbiornik zakładając że maluję pancerkę 1:35 i samoloty 1:32? Może w końcu złożę swojego lodowkowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Października 2018 Share Napisano 9 Października 2018 Ja sugeruję okolice 7-10L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 Do pancerki styka zbiornik 4L.Duńskia sprężarka jun air 6-4.Może być htc ze zbiornikiem zdaje się 3,5L.To w zupełności wystarczy.Ciśnienie 8bar w zbiorniku max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 Ok, dzięki, popatrzę co jest dostępne na allegro i w sklepach w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 Na złomie stara gaśnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 (edytowane) Ok, dzięki, popatrzę co jest dostępne na allegro i w sklepach w okolicy To raczej tanie rzeczy: https://www.przeciwpozarowy.com/pl/p/Gasnica-proszkowa-6kg-ABC-GP-6X-BOXMET-/174?gclid=Cj0KCQjwxvbdBRC0ARIsAKmec9ZsDsy0nfJBB8dZ2RdRTKUQFR-uxLCMG1IEBRwW7FH92jXg05-2nV0aAkqeEALw_wcB Edytowane 10 Października 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Października 2018 Super Moderator Share Napisano 10 Października 2018 Solo zluzuj majty... co kto i gdzie to chyba nie temat do mielenia postów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 Ja tam polecam pan Adama z Lubartowa z olx'a . Sprężareczkę mi zbudował ,świetny kontakt i profesjonalizm. Jak ktoś nie ma chęci i czasu by budować własną to szczerze polecam. Koszt 500 zł z transportem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 Panowie ! Wy nic nie wiecie o cichych kompresorach NIC ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 Eko kompresor ,dobre ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 Ja tam polecam pan Adama z Lubartowa z olx'a . Sprężareczkę mi zbudował ,świetny kontakt i profesjonalizm.Jak ktoś nie ma chęci i czasu by budować własną to szczerze polecam. Wygląda bardzo pro. Podałbyś namiary na tego pana Adama, pewnie ktoś chętnie skorzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 Super cichy w stosunku do as 186 niesłyszalny jedynie odprężnik słychać po naładowaniu zbiornika. https://www.olx.pl/oferta/budowa-cichego-kompresora-modelarskiego-aerografu-CID619-IDr1SwD.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 6 Listopada 2018 Share Napisano 6 Listopada 2018 Masz może jakiś filmik gdzie kompresor pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 7 Listopada 2018 Share Napisano 7 Listopada 2018 Postaram się wrzucić porównanie z as186. Jak narazie jestem mega zadowolony , as 186 często się załączał i mimo wszystko hałasował ,a tutaj sporadycznie się załącza(jednak większy zbiornik) i cisza ,tylko odprężnik mnie straszy . Krótki filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Faktycznie ten as w porównaniu do Lodówkowca to młot udarowy jest.Nie no przesada ale słyszalnie wyraznie głośniej. Obserwuj Kompresor do Aerografu Hansa Htc 20A Modelarstwo Tarnobrzeg, Podkarpackie Dodane o 18:00, 13 listopada 2018, ID ogłoszenia: 494347793 Taka ciekawostka na OLX i Wystawiony na alledrogo o 50 zł drożej.Ciekawa propozycja w przystępnej cenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Naprawdę warto kupić tego 20A, jest doskonały. Malowanie zmieniło się zupełnie od kiedy mam ten kompresor. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 20A ma za mały zbiornik. Ale mieści się wszędzie, to plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Za mały do czego? Maluję samoloty 1/32 i nie miałem do tej pory problemu. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Rzeczywiście, za takie pieniądze zbiornik 1,5 l. to chyba trochę niepoważne. Tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 1,5L to omegi revella miały.Do pancerki styka w sam raz Przewaga jest taka ,że ma presostat .W tym modelu produkowanym od paru dekad widać takie zastosowanie ma sens skoro sprzedawany jest cały czas.Nowe po 1600zeta. HARDER STEENBECK 230200 Kompresor Aero-pro HTC 20A od Super Sprzedawcy Stan Nowy 1 699,90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Urządzenie wyposażone w presostat i zbiornik wyrównawczy o dwukrotnie większej pojemności, różniący się jedynie rodzajem sprężarki, kosztuje 270zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi