Przemek R Napisano 19 Sierpnia 2019 Napisano 19 Sierpnia 2019 Jakaś super nowość https://www.mojehobby.pl/products/T001-Acrylic-Doctor-Thinner.html Cytuj
kolan Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 Czekamy na ochotnika, który sprawdzi go w walce Cytuj
Hello Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 Gdyby ten rozcieńczalnik działał na tak różnych farbach to niemała rewolucja się pojawia . Z drugiej strony jak coś jest do wszystkiego to i do niczego . Wkrótce się dowiemy . Pozdrawiam Hello Cytuj
Qz9 Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 to juz było grane https://agtom.eu/rozcienczalniki/345152-rozcienczalnik-ump-airbrush-thinner.html Cytuj
Solo Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 Czyżby Leveling Thinner przestał byćdobry? Cytuj
push-up78 Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 38 minut temu, Solo napisał: Czyżby Leveling Thinner przestał byćdobry? Cytuj
Hello Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, Qz9 napisał: to juz było grane Przepraszam , byłem akurat w łazience i nie dosłyszałem . Jak się to skończyło ? Godzinę temu, Seb napisał: Hataka jest do wszystkiego: Ktoś to może potwierdzić ? Pozdrawiam Hello Cytuj
Solo Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 Leveling Thinner rozcieńcza Gunze C i H, akrylową Tamiyę, MR Paint, metalizery Alcladów, True Colors, pomarańczową Hatakę i sam nie wiem co jeszcze. Naprawdę rynek wyczekuje na lepszy i bardziej uniwersalny rozcieńczalnik? 1 Cytuj
Hello Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 Na pewno czeka na tańszy . I mniej śmierdzący . 2 Cytuj
MIRO Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, Solo napisał: Naprawdę rynek wyczekuje na lepszy i bardziej uniwersalny rozcieńczalnik? Na inny. Na taki, który pozwoli spokojnie malować AK czy Lifekolorami. Cytuj
Rektor Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 Z Pactrą to bym polemizował. Ostatnio zrobiła mi się maziaja glutowata. Cytuj
MIRO Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 4 godziny temu, Solo napisał: I Pactrą Skoro lubisz... Cytuj
Fixer Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 Czepiliście się tej Pactry a mnie się nią całkiem nieźle ostatnio malowało i to PS-770. Rozcieńczana Vallejo Airbrush Thinner. Cytuj
kjp_a_man Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 5 godzin temu, Solo napisał: I Pactrą. Godzinę temu, MIRO napisał: Skoro lubisz... 21 minut temu, Fixer napisał: Czepiliście się tej Pactry a mnie się nią całkiem nieźle ostatnio malowało i to PS-770. Rozcieńczana Vallejo Airbrush Thinner. Pan ekspert się czepili, bo mu się tematyka wątku wyłamuje z monopolu na jedyną prawdę. Kolega miro odważył się podjąć polemikę z panem ekspertem. Ja wstrzymuję oddech i czekam … 1 Cytuj
kzugaj Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 7 godzin temu, MIRO napisał: Na inny. Na taki, który pozwoli spokojnie malować AK czy Lifekolorami. LT z AK ale real color (PROTECTIVE 4BO malowalem t-34) dziala jak nalezy. Nie wiem tylko czy wina LT czy samej farby ale w zbiorniczku po dluzszej chwili kolory z ktorych jest mieszana farba sie troszke rozwarstwialy. Aczkolwiek kolor lecial z dyszy odpowiedni Cytuj
abtb Napisano 20 Sierpnia 2019 Napisano 20 Sierpnia 2019 7 godzin temu, Solo napisał: I Pactrą. MOŻNA i Pactrą Najlepiej to walnąć pięścią w stół i może samo się pomaluje (jak ktoś ma dwie lewe ręce i Iwatę) 1 Cytuj
HKK Napisano 21 Sierpnia 2019 Napisano 21 Sierpnia 2019 10 godzin temu, kzugaj napisał: LT z AK ale real color (PROTECTIVE 4BO malowalem t-34) dziala jak nalezy. Nie wiem tylko czy wina LT czy samej farby ale w zbiorniczku po dluzszej chwili kolory z ktorych jest mieszana farba sie troszke rozwarstwialy. Aczkolwiek kolor lecial z dyszy odpowiedni AK Real Color podobnie jak Tamiya da się rozcieńczać niemal wszystkim - również wodą. Paul Flory ma filmik na którym testuje z AK RC niemal wszystkie rozcieńczalniki jakie znalazł w warsztacie. I wszystkie dają radę. Nb pomarańczowa Hataka po dolaniu LT też niezbyt dobrze się z nim miesza i widać ciemniejsze smugi w pojemniczku. Trzeba solidnie "pobąbelkować" żeby się tego pozbyć. Póżniejszego rozwarstwiania nie zauważyłem. Cytuj
Qz9 Napisano 21 Sierpnia 2019 Napisano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) W dniu 20.08.2019 o 13:03, Hello napisał: Przepraszam , byłem akurat w łazience i nie dosłyszałem . Jak się to skończyło ? Po intensywnej reklamie i testach na wielu kanalach YT jakies dwa lata temu ucichło. Osobiście nie używałem, mam swoje wybory i sie ich trzymam nie szukam modelarskiego alkahestu Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez Qz9 Cytuj
Zapomniany Napisano 4 Stycznia 2021 Napisano 4 Stycznia 2021 W dniu 20.08.2019 o 08:00, Thalgonis napisał: Już niedługo Temat stary, ale nie widzę odpowiedzi - używałeś tego Doctora? Jak Ci się z nim pracowało? Czy to może zastąpić White Spirit (czyli rozcieńczanie zarówno farb [pactra, revell], jak i washy czy pigmentów)? Cytuj
Thalgonis Napisano 4 Stycznia 2021 Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) Sprawdziłem i... takie sobie. Tak jak Seb wyżej w tym wątku poleca Hatakę, tak przesiadłem się właśnie na ich rozcieńczalnik. Sprawdzałem go z Gunze, Tamiya i oczywiście z Hatakami (Orange). Innymi farbami nie maluję, sorry. A sam rozcieńczalnik jest świetny! Kiedyś używałem tylko LT od Mr.Hobby (żółta naklejka), ale ten Hatakowski zdecydowanie mniej „wali” w nozdrza, więc MLT poszedł w odstawkę PS. jedna uwaga: Ty white spiritem rozcieńczasz pactrę i revella? Przecież to jest rozciewńczalnik tylko do olei... Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Thalgonis Cytuj
Zapomniany Napisano 4 Stycznia 2021 Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) 37 minut temu, Thalgonis napisał: Sprawdziłem i... takie sobie. Tak jak Seb wyżej w tym wątku poleca Hatakę, tak przesiadłem się właśnie na ich rozcieńczalnik. Sprawdzałem go z Gunze, Tamiya i oczywiście z Hatakami (Orange). Innymi farbami nie maluję, sorry. A sam rozcieńczalnik jest świetny! Kiedyś używałem tylko LT od Mr.Hobby (żółta naklejka), ale ten Hatakowski zdecydowanie mniej „wali” w nozdrza, więc MLT poszedł w odstawkę PS. jedna uwaga: Ty white spiritem rozcieńczasz pactrę i revella? Przecież to jest rozciewńczalnik tylko do olei... Ja jeszcze niczym nie rozcieńczam. Tak jakoś z pośpiechu i zmęczenia o nich wspomniałem. Pactrę to i wodą można ponoć, Revella (akrylowe) chyba też Ale szukam czegoś do washy i pigmentów, wszędzie pojawia się ten "white spirit" i przy okazji zauważyłem tego doctora i tak się zastanawiam czy warto czy niekoniecznie. Ten Hataka to mówimy o tym? https://agtom.eu/rozcienczalniki/325207-hataka-htkxp01-acrylic-thinner-100-ml-5904730884143.html Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Zapomniany Cytuj
Thalgonis Napisano 4 Stycznia 2021 Napisano 4 Stycznia 2021 Do washy i pigmentów White Spiryt jest OK, ale TYLKO do nich - żadnych popularnych farb modelarskich nim nie rozcieńczysz. Hataka: nie, ja używam tylko tego bo jest najbardziej uniwersalny https://agtom.eu/rozcienczalniki/329779-hataka-htkxp03-lacquer-thiner-5902288753546.html 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi