Przemek R Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 Jakaś super nowość https://www.mojehobby.pl/products/T001-Acrylic-Doctor-Thinner.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolan Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Czekamy na ochotnika, który sprawdzi go w walce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Gdyby ten rozcieńczalnik działał na tak różnych farbach to niemała rewolucja się pojawia . Z drugiej strony jak coś jest do wszystkiego to i do niczego . Wkrótce się dowiemy . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 to juz było grane https://agtom.eu/rozcienczalniki/345152-rozcienczalnik-ump-airbrush-thinner.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Hataka jest do wszystkiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Czyżby Leveling Thinner przestał byćdobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 38 minut temu, Solo napisał: Czyżby Leveling Thinner przestał byćdobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, Qz9 napisał: to juz było grane Przepraszam , byłem akurat w łazience i nie dosłyszałem . Jak się to skończyło ? Godzinę temu, Seb napisał: Hataka jest do wszystkiego: Ktoś to może potwierdzić ? Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Leveling Thinner rozcieńcza Gunze C i H, akrylową Tamiyę, MR Paint, metalizery Alcladów, True Colors, pomarańczową Hatakę i sam nie wiem co jeszcze. Naprawdę rynek wyczekuje na lepszy i bardziej uniwersalny rozcieńczalnik? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Na pewno czeka na tańszy . I mniej śmierdzący . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, Solo napisał: Naprawdę rynek wyczekuje na lepszy i bardziej uniwersalny rozcieńczalnik? Na inny. Na taki, który pozwoli spokojnie malować AK czy Lifekolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 I Pactrą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Z Pactrą to bym polemizował. Ostatnio zrobiła mi się maziaja glutowata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 4 godziny temu, Solo napisał: I Pactrą Skoro lubisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Czepiliście się tej Pactry a mnie się nią całkiem nieźle ostatnio malowało i to PS-770. Rozcieńczana Vallejo Airbrush Thinner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 5 godzin temu, Solo napisał: I Pactrą. Godzinę temu, MIRO napisał: Skoro lubisz... 21 minut temu, Fixer napisał: Czepiliście się tej Pactry a mnie się nią całkiem nieźle ostatnio malowało i to PS-770. Rozcieńczana Vallejo Airbrush Thinner. Pan ekspert się czepili, bo mu się tematyka wątku wyłamuje z monopolu na jedyną prawdę. Kolega miro odważył się podjąć polemikę z panem ekspertem. Ja wstrzymuję oddech i czekam … 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 7 godzin temu, MIRO napisał: Na inny. Na taki, który pozwoli spokojnie malować AK czy Lifekolorami. LT z AK ale real color (PROTECTIVE 4BO malowalem t-34) dziala jak nalezy. Nie wiem tylko czy wina LT czy samej farby ale w zbiorniczku po dluzszej chwili kolory z ktorych jest mieszana farba sie troszke rozwarstwialy. Aczkolwiek kolor lecial z dyszy odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 7 godzin temu, Solo napisał: I Pactrą. MOŻNA i Pactrą Najlepiej to walnąć pięścią w stół i może samo się pomaluje (jak ktoś ma dwie lewe ręce i Iwatę) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 21 Sierpnia 2019 Share Napisano 21 Sierpnia 2019 10 godzin temu, kzugaj napisał: LT z AK ale real color (PROTECTIVE 4BO malowalem t-34) dziala jak nalezy. Nie wiem tylko czy wina LT czy samej farby ale w zbiorniczku po dluzszej chwili kolory z ktorych jest mieszana farba sie troszke rozwarstwialy. Aczkolwiek kolor lecial z dyszy odpowiedni AK Real Color podobnie jak Tamiya da się rozcieńczać niemal wszystkim - również wodą. Paul Flory ma filmik na którym testuje z AK RC niemal wszystkie rozcieńczalniki jakie znalazł w warsztacie. I wszystkie dają radę. Nb pomarańczowa Hataka po dolaniu LT też niezbyt dobrze się z nim miesza i widać ciemniejsze smugi w pojemniczku. Trzeba solidnie "pobąbelkować" żeby się tego pozbyć. Póżniejszego rozwarstwiania nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 21 Sierpnia 2019 Share Napisano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) W dniu 20.08.2019 o 13:03, Hello napisał: Przepraszam , byłem akurat w łazience i nie dosłyszałem . Jak się to skończyło ? Po intensywnej reklamie i testach na wielu kanalach YT jakies dwa lata temu ucichło. Osobiście nie używałem, mam swoje wybory i sie ich trzymam nie szukam modelarskiego alkahestu Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zapomniany Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 W dniu 20.08.2019 o 08:00, Thalgonis napisał: Już niedługo Temat stary, ale nie widzę odpowiedzi - używałeś tego Doctora? Jak Ci się z nim pracowało? Czy to może zastąpić White Spirit (czyli rozcieńczanie zarówno farb [pactra, revell], jak i washy czy pigmentów)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) Sprawdziłem i... takie sobie. Tak jak Seb wyżej w tym wątku poleca Hatakę, tak przesiadłem się właśnie na ich rozcieńczalnik. Sprawdzałem go z Gunze, Tamiya i oczywiście z Hatakami (Orange). Innymi farbami nie maluję, sorry. A sam rozcieńczalnik jest świetny! Kiedyś używałem tylko LT od Mr.Hobby (żółta naklejka), ale ten Hatakowski zdecydowanie mniej „wali” w nozdrza, więc MLT poszedł w odstawkę PS. jedna uwaga: Ty white spiritem rozcieńczasz pactrę i revella? Przecież to jest rozciewńczalnik tylko do olei... Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zapomniany Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) 37 minut temu, Thalgonis napisał: Sprawdziłem i... takie sobie. Tak jak Seb wyżej w tym wątku poleca Hatakę, tak przesiadłem się właśnie na ich rozcieńczalnik. Sprawdzałem go z Gunze, Tamiya i oczywiście z Hatakami (Orange). Innymi farbami nie maluję, sorry. A sam rozcieńczalnik jest świetny! Kiedyś używałem tylko LT od Mr.Hobby (żółta naklejka), ale ten Hatakowski zdecydowanie mniej „wali” w nozdrza, więc MLT poszedł w odstawkę PS. jedna uwaga: Ty white spiritem rozcieńczasz pactrę i revella? Przecież to jest rozciewńczalnik tylko do olei... Ja jeszcze niczym nie rozcieńczam. Tak jakoś z pośpiechu i zmęczenia o nich wspomniałem. Pactrę to i wodą można ponoć, Revella (akrylowe) chyba też Ale szukam czegoś do washy i pigmentów, wszędzie pojawia się ten "white spirit" i przy okazji zauważyłem tego doctora i tak się zastanawiam czy warto czy niekoniecznie. Ten Hataka to mówimy o tym? https://agtom.eu/rozcienczalniki/325207-hataka-htkxp01-acrylic-thinner-100-ml-5904730884143.html Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Zapomniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 Do washy i pigmentów White Spiryt jest OK, ale TYLKO do nich - żadnych popularnych farb modelarskich nim nie rozcieńczysz. Hataka: nie, ja używam tylko tego bo jest najbardziej uniwersalny https://agtom.eu/rozcienczalniki/329779-hataka-htkxp03-lacquer-thiner-5902288753546.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi