Szydercza Gała Napisano 5 Stycznia 2020 Share Napisano 5 Stycznia 2020 Nie No i mam już jeden z ważniejszych elementów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Stycznia 2020 Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2020 18 godzin temu, Szydercza Gała napisał: No i mam już jeden z ważniejszych elementów: No to prawie już skończyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 Wersja we mgle szybko poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 Gała wynalazł czworokąt bermudzki, łajba znikła , tylko jakieś dziwne miraże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 Takie na szybko foto zrobione pralkOM Ogolon, zlepion i naszybko oszlifowan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 7 Stycznia 2020 Share Napisano 7 Stycznia 2020 no pięknie a moje blachy to chyba kute sa w odmętach mordoru lub innego nilfgardu ... podpatruje i ostrzę zęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Stycznia 2020 Share Napisano 9 Stycznia 2020 Póki co jak widzę jest to jednoosobowy projekt . Ale ja też niedługo przestanę, skończę fukać dantona to nie będę mógł już pracować nad oboma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 Jak skończę niemiecki kajak to biorę się za japońca. Kilkanaście rozgrzebanych czołgów i 3 łódki to chyba za dużo Somsiad sprężył poślady i trzeciego już miałem blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 No to może ja jako drugi coś pokaże, na razie nic specjalnego bo jedynie kadłub podwyższony o 2 mm hipsu no ale zawsze to coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 12 Stycznia 2020 Share Napisano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Nawerciłem bulaje wiertłem 0.4. Wyszło prawie równo, ułamlem 3 wiertła podczas wiercenia w palcach po założeniu ostatniego na dremla poszło gładko niestety kosztem precyzji, ale nie ma dramatu bo po pasach poszycia nakleje fototrawione bulaje Kdłub ogolony, wyszpachlowany i oszlifowany czeka na nałożenie pasów poszycia Edytowane 12 Stycznia 2020 przez Bartosz.B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 13 Stycznia 2020 Share Napisano 13 Stycznia 2020 Ależ to maleństwo ma fajny kształt dzioba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 Bartosz.B - to jest to imadło na przegubie kulkowym? przyssawka dobrze trzyma ? kiedyś je oglądałem w sklepie "przez szybę" ale ostatecznie nie kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipB Napisano 16 Stycznia 2020 Share Napisano 16 Stycznia 2020 Witam wszystkich. Dołączam do projektu z pitroudowym Mutsuki. Zacznę zapewne ze sporym opóźnieniem bo dopiero wczoraj zamówiłem... Będzie to moja pierwsza łajba, więc mam nadzieję że z Waszą pomocą jakoś będzie ona wyglądała. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2020 43 minuty temu, FilipB napisał: Witam wszystkich. Dołączam do projektu z pitroudowym Mutsuki. Zacznę zapewne ze sporym opóźnieniem bo dopiero wczoraj zamówiłem... Będzie to moja pierwsza łajba, więc mam nadzieję że z Waszą pomocą jakoś będzie ona wyglądała. Witamy i cieszymy się Ja swojego zacznę pewnie w marcu, więc się nie przejmuj. Oczywiście jeśli będzie dziesz potrzebował pomocy to smialo pisz, pytaj, a pomoc uzyskasz. W końcu po to też jest ten projekt! Jeśli jeszcze nie zaglądałeś, to polecam zobaczyć wątek ostatniego projektu Huntów. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 16 Stycznia 2020 Share Napisano 16 Stycznia 2020 12 godzin temu, M.A.V. napisał: Bartosz.B - to jest to imadło na przegubie kulkowym? przyssawka dobrze trzyma ? kiedyś je oglądałem w sklepie "przez szybę" ale ostatecznie nie kupiłem Tak na kulowym wiec praktycznie mamy niczym nieograniczona manewrowosć. Co do przyssawki to jest najsłabszy punkt tego imadła na gładkim nie oderwesz, ale już na blacie z imitacja slojow nie za bardzo chce siedzieć. Plusem jest to że jest dość ciężkie i praktycznie nie zachodzi potrzeba przymocować go do blatu, w każdym razie nie kupił bym bym go drugi raz właśnie przez tą przyssawkę, no i pewnie bez tej nalepki można kupić takie samo za połowę ceny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Stycznia 2020 Share Napisano 16 Stycznia 2020 potwierdzam, jest na tyle ciężkie, że przyssawki nie używam. Nawet japonke sobie stabilnie ustawiam a co dopieto takie wypierdki jak mutsuki. W dyskontach pojawiają się identyczne bez nalepki. Ja kupiłem w biedrze za około 60 zeta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipB Napisano 16 Stycznia 2020 Share Napisano 16 Stycznia 2020 8 godzin temu, chudyhunter napisał: Witamy i cieszymy się Ja swojego zacznę pewnie w marcu, więc się nie przejmuj. Oczywiście jeśli będzie dziesz potrzebował pomocy to smialo pisz, pytaj, a pomoc uzyskasz. W końcu po to też jest ten projekt! Jeśli jeszcze nie zaglądałeś, to polecam zobaczyć wątek ostatniego projektu Huntów. Powodzenia Projekt z Hutami śledziłem na bieżąco i bardzo mi się podobał. Powiem nawet że zanim zacząłem go obserwować, to zakładałem że jak wezmę się za okręt, to wybiorę jakiś pancernik lub krążownik bo gdzie za takie małe popierdółki się brać. Wasze prace jednak pokazały mi, że z tych mikrus też można zrobić bardzo efektowny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Stycznia 2020 Share Napisano 16 Stycznia 2020 (edytowane) Opóźnieniem nic się nie przejmuj, co prawda zacząłem jako pierwszy, ale teraz 99 % mocy mojej stoczni jest przestawionych na Dantona, więc pewnie z miesiąc albo i lepiej nic się do przodu nie ruszę w tym temacie Edytowane 16 Stycznia 2020 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Stycznia 2020 Share Napisano 17 Stycznia 2020 Drzewno juz tYSZ mOm, kadłub w zasadzie wypadałoby kontrolnie siurnac podkładem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) W dniu 18.01.2020 o 00:32, Szydercza Gała napisał: Drzewno juz tYSZ mOm... Widzę Gała że wierność sosence aż do grobowej deski Tym czasem u mnie za wiele do pakazania nie ma, no może poza blaszkami co je zamoczyłem w kwasie by nieco z czerniały i zmatowily się. Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Bartosz.B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 A dla słabszych to czemu moczysz ? Lepiej farba trzyma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 19 minut temu, laskonogi napisał: A dla słabszych to czemu moczysz ? Lepiej farba trzyma ? Tego nie wiem mam nadzeje że tak będzie bo robie to pierwszy raz. Początkowo miałem to robić by wyrazie odpadnięcia farby nie świeciło za mocno po oczach, ale teraz mam nadzeje że nie będzie w ogóle problemu z odpadającą farbą. Blaszki po moczeniu stały się bardzej matowe i nie zostają na nich odciski paluchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 2 godziny temu, Bartosz.B napisał: Tego nie wiem mam nadzeje że tak będzie bo robie to pierwszy raz. Początkowo miałem to robić by wyrazie odpadnięcia farby nie świeciło za mocno po oczach, ale teraz mam nadzeje że nie będzie w ogóle problemu z odpadającą farbą. Blaszki po moczeniu stały się bardzej matowe i nie zostają na nich odciski paluchów Tego preparatu używa się raczej w celu uzyskania efektu postarzania.... ale może i działać w ten sposob jak opisujesz. Blachy do malowania najlepiej po prostu odtłuścić - a odtłuścić najlepiej po prostu umyć acetonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 Do dzieła Panie Grzegorzu, czekamy... Przymierzałeś już rejnboła do jamaszity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 Ja mocze wszystkie blachy od jakiegoś czasu. Wg mnie jest kilka plusów takiego rozwiązania. Tak jak Bartosz pisze, powierzchnia jest bardziej matowa więc lepiej trzyma farbe, jest ciemna więc można to traktować jak blackbasing. Niektóre skomplikowane elementy po zagięciu mają głębokie i trudno dostępne zakamarkami które trudno pokryć farba. Po moczniu tam będzie czarno więc jak farba nie dojdzie to nic. No i nawet jak się ją później zadrapie to farba odsłoni ciemną matowa powierzchnię a nie goły mosiądz. Przed kwasem w acetonie koniecznie. Po kwasie woda, może być trochę detergentu. Samo przetarcie pędzlem z wodą daje matowa powierzchnię. Jak się dłużej przepoleruje to wyjdzie satyna w stylu gun metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi