abtb Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu 20 godzin temu, mirage3 napisał: Będzie Haj Tech edyszn od KP Jeżeli jest to przepak RV (a nie wątpliwie tak, jak w poprzednich wydaniach) to w "oryginale" RV jest to wersja US. Ciekawe co Muzikant dodrukował z żywicy Tak czy siak - trzeba będzie nabyć i powalczyć z paździerzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Godzinę temu, abtb napisał: Jeżeli jest to przepak RV (a nie wątpliwie tak, jak w poprzednich wydaniach) to w "oryginale" RV jest to wersja US. Na pewno? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Wymysl napisał: Na pewno? A tu mnie zaskoczyłeś I teraz tak: i kadłub UM: i ramka z kadłubem US od RV Kto znajdzie 10 szczegółów którymi różnią się te ramki, ten dostanie bukiet kwiatów Edytowane 18 godzin temu przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu 49 minut temu, abtb napisał: A tu mnie zaskoczyłeś I teraz tak: i kadłub UM: i ramka z kadłubem US od RV Kto znajdzie 10 szczegółów którymi różnią się te ramki, ten dostanie bukiet kwiatów Wg Aeroplanu 3/95 UM różni się od US obecnością dajnika kąta natarcia z lewej strony nosa. Także ramki raczej UM. Dla US na schematach malowania dajnika nie ma, ale instrukcja nie podpowiada żeby usunąć jego podstawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu 9 godzin temu, Wymysl napisał: UM różni się od US obecnością dajnika kąta natarcia z lewej strony nosa. Wg mojej obserwacji US nie ma też anteny na grzbiecie przed usterzeniem pionowym 9 godzin temu, Wymysl napisał: ale instrukcja nie podpowiada żeby usunąć jego podstawę. Za to podpowiada, że można zamontować działko pod kadłubem - takie samo jak w jednomiejscowym MiG-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu 13 minut temu, abtb napisał: Wg mojej obserwacji US nie ma też anteny na grzbiecie przed usterzeniem pionowym W UM też nie zawsze była 14 minut temu, abtb napisał: Za to podpowiada, że można zamontować działko pod kadłubem - takie samo jak w jednomiejscowym MiG-u Ale to jako opcja ze znakiem zapytania Hobby2000 z plastikiem Fujimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu Chyba przyjdzie mi odszczekać to niecentralne położenie dolnej antenki w P-51 D. Jesli jest to małe. Sami zobaczcie. A ta obwódka to nie wiem, wyciek oleju czy jednak jakaś podstawa tej anteny. Czy nikt nie ma lepszego ujęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, Maxy napisał: Chyba przyjdzie mi odszczekać to niecentralne położenie dolnej antenki w P-51 D. Jesli jest to małe. Sami zobaczcie. A ta obwódka to nie wiem, wyciek oleju czy jednak jakaś podstawa tej anteny. Czy nikt nie ma lepszego ujęcia? To może być wzmocnienie poszycia czyli nakładka z blachy do której przykręcano antenę Najpierw przykręca się nakładkę do poszycia a następnie do niej antenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi