Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
6 godzin temu, martinello napisał:

Na biesa i łątkę jeszcze poczekamy.

840332071_giphy(11).gif.ef9fa7f287a2b32ef95973bf9e8a0b44.gif

• Like 2
Napisano

Ki-84 będzie się ładnie sprzedawał, bo oprócz typowo japońskich malowań oby również wydali pudełko ,,foreign service", bo Ki-84 był użytkowany również na Tajwanie, w Indonezji, latał w USAAF, oraz u chińskich komuchów. Także trochę tego jest :wojo:

• Like 1
Napisano

Swojego Franka skleiłem, jak modele myśliwców japońskich z Hasegawy, można było kupić po około 35 zł ( całkiem niedawno ). Wiem, ze jakość na bank nie ta, ale mi wystarczy. Za zaoszczędzoną kasę kupiłem :

kora.jpg

• Like 2
Napisano

A mój "Franek" pochodził z 1974/5 roku z Revella, miał revellacyjne delikatne nity (takich chyba dopiero doczekałem się w modelach już komputerowych, co prawda podziały były wypukłe ale naprawdę delikatne. Plastyk był strasznie kruchy, w kolorze ... Shreka 🤣

Chyba był fajniejszy niż późniejsza Hayate 48 z Tamiyi.

Sworda ani Hasy nie miałem to się nie wypowiadam.

AH zapewne trafi w moje łapy.

Napisano (edytowane)

Trumpek przejmuje formy.

image.thumb.png.b736f492dbbce42518c6c4f05e14902a.png

Edytowane przez DamianosPL
Napisano (edytowane)
8 minut temu, mirage3 napisał:

Grubo!  :wow:

No grubo...i to jest w 100% wykorzystany potencjał czasów w jakich żyjemy. To było pewne jak 2x2 że ktoś to wykorzysta.

Jeżeli kalki ,, digitale" będą dobrej jakości to sam kupię.

Chłopki lego a'la Zełenski też poszły podobno na pniu.

Edytowane przez myszaty
Napisano

Na czeskim forum pokazali Bregueta 14 i DH-9/R-1, a autor boxartów dziś pokazał Salmsony.

• Thanks 1
Napisano
W dniu 22.02.2022 o 23:00, Kolekcjoner WP napisał:

Oo, czyżby malowanie któregoś z polskich pilotów z Pakistańskich Sił Powietrznych?

Trzeba będzie się zaopatrzyć. 

Trochę spóźniony refleks, ale... 

To malowanie z pasami jest z czasów raczej przed polskich i tak na prawdę kamuflaż powinien być Day Fighter. Wykorzystując same znaki można jednak zrobić jakiegoś "Polaka" już w kamuflażu Desert, np. Kazimierz Kozak w 9 squadronie (czerwone kołpaki śmigła) latał na A129, 131, 132, 136. Załapał się też na A117 z pierwszej dostawy - ten mógł być jeszcze w DF i może jeszcze z pasami.

Napisano
29 minut temu, Kolekcjoner WP napisał:

Trzymajcie mnie, POLSKIE BREGUETY I SALMSONY :woot:

Breguety polskie były AZ - pewnie ta nowość to reaktywacja, niezły Samson dostępny jest w żywicy, a najbardziej intrygujący ten DH-9 Ninak. Obstawiam w/w modeli na ok 80 planów czyli średnia żywica😎 

Napisano
12 minut temu, sianko napisał:

Breguety polskie były AZ - pewnie ta nowość to reaktywacja, niezły Samson dostępny jest w żywicy, a najbardziej intrygujący ten DH-9 Ninak. Obstawiam w/w modeli na ok 80 planów czyli średnia żywica😎 

Jakby do DH-9 dali Lwowskie kalki to byłbym w siódmym niebie

De Havilland DH-9 nr. H4315 z 5. Eskadry Wywiadowczej, lotnisko Lewandówka (Lwów)- lipiec 1920 r. (Źródło: forum.odkrywca.pl).

Napisano

Breguetka mam z  AZ...16485764493908777947456816920760.thumb.jpg.8da655bae24f5e16fa163f3e0dcb219b.jpg

Ale i tak niecierpliwie przebieram nogami...a Salcesonik i DH cieszą jak diabli...niech jescze ktoś klepnie Bre XIX...plissss

Napisano
1 minutę temu, myszaty napisał:

niech jescze ktoś klepnie Bre XIX...plissss

Też marzę o Breguecie XIX  w 72, albo właściwie w dowolnej skali. Może kiedyś Arma Hobby? Albo IBG? Kto wie... Chociaż bardziej prawdopodobne, że Kovozavody go kiedyś wyda.

Napisano
44 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał:

Jakby do DH-9 dali Lwowskie kalki to byłbym w siódmym niebie

De Havilland DH-9 nr. H4315 z 5. Eskadry Wywiadowczej, lotnisko Lewandówka (Lwów)- lipiec 1920 r. (Źródło: forum.odkrywca.pl).Samolot o którym wspominasz, to w zasadzie inny samolot🥴

Napisano

Nasze to były  DH 9, a te które planuje KP  to DH9A: tak z grubsza z innym motorem,  okapotowaniem , zmieniona powierzchnia skrzydeł?

Dobrze kombinuje?