zatras Napisano 18 Marca 2022 Share Napisano 18 Marca 2022 Tak prawda , jest i z FineMoldsa ,ale ja miałem na myśli raczej Ki -43-II a nie Ki -43-I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Marca 2022 Share Napisano 18 Marca 2022 6 godzin temu, martinello napisał: Na biesa i łątkę jeszcze poczekamy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 18 Marca 2022 Share Napisano 18 Marca 2022 Ki-84 będzie się ładnie sprzedawał, bo oprócz typowo japońskich malowań oby również wydali pudełko ,,foreign service", bo Ki-84 był użytkowany również na Tajwanie, w Indonezji, latał w USAAF, oraz u chińskich komuchów. Także trochę tego jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 18 Marca 2022 Share Napisano 18 Marca 2022 Swojego Franka skleiłem, jak modele myśliwców japońskich z Hasegawy, można było kupić po około 35 zł ( całkiem niedawno ). Wiem, ze jakość na bank nie ta, ale mi wystarczy. Za zaoszczędzoną kasę kupiłem : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 A mój "Franek" pochodził z 1974/5 roku z Revella, miał revellacyjne delikatne nity (takich chyba dopiero doczekałem się w modelach już komputerowych, co prawda podziały były wypukłe ale naprawdę delikatne. Plastyk był strasznie kruchy, w kolorze ... Shreka Chyba był fajniejszy niż późniejsza Hayate 48 z Tamiyi. Sworda ani Hasy nie miałem to się nie wypowiadam. AH zapewne trafi w moje łapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 Jestem bezgranicznie zawiedziony, ale chociaż mój portfel się ucieszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Marca 2022 Share Napisano 23 Marca 2022 Barracuda Studios Website Koła żywiczne i owiewki do samolotów w skali 1/72. https://www.themodellingnews.com/2022/03/preview-barracudas-13-new-products-in.html#more Przykładowe produkty. https://barracudacals.com/proddetail.php?prod=BR72453 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 Nakajima od Arma Hobby to będzie hicior, bo ledwo zapowiedzieli, a już jest na szczycie listy ,,hot kits" na scalemates.com 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Marca 2022 Share Napisano 25 Marca 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 26 Marca 2022 Share Napisano 26 Marca 2022 (edytowane) Trumpek przejmuje formy. Edytowane 26 Marca 2022 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Grubo! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 (edytowane) 8 minut temu, mirage3 napisał: Grubo! No grubo...i to jest w 100% wykorzystany potencjał czasów w jakich żyjemy. To było pewne jak 2x2 że ktoś to wykorzysta. Jeżeli kalki ,, digitale" będą dobrej jakości to sam kupię. Chłopki lego a'la Zełenski też poszły podobno na pniu. Edytowane 27 Marca 2022 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Idąc za ciosem mogliby wydać również Su-25 w ukraińskim digital camo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Tymczasem niebawem od KP... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 @Artek82 skąd te screeny? Na stronce KP cisza....albo nie umiem szukać ? Nie chciał bym przegapić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Na czeskim forum pokazali Bregueta 14 i DH-9/R-1, a autor boxartów dziś pokazał Salmsony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Dzięki, trzeba będzie warować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 W dniu 22.02.2022 o 23:00, Kolekcjoner WP napisał: Oo, czyżby malowanie któregoś z polskich pilotów z Pakistańskich Sił Powietrznych? Trzeba będzie się zaopatrzyć. Trochę spóźniony refleks, ale... To malowanie z pasami jest z czasów raczej przed polskich i tak na prawdę kamuflaż powinien być Day Fighter. Wykorzystując same znaki można jednak zrobić jakiegoś "Polaka" już w kamuflażu Desert, np. Kazimierz Kozak w 9 squadronie (czerwone kołpaki śmigła) latał na A129, 131, 132, 136. Załapał się też na A117 z pierwszej dostawy - ten mógł być jeszcze w DF i może jeszcze z pasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 20 godzin temu, Artek82 napisał: Tymczasem niebawem od KP... Trzymajcie mnie, POLSKIE BREGUETY I SALMSONY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 29 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Trzymajcie mnie, POLSKIE BREGUETY I SALMSONY Breguety polskie były AZ - pewnie ta nowość to reaktywacja, niezły Samson dostępny jest w żywicy, a najbardziej intrygujący ten DH-9 Ninak. Obstawiam w/w modeli na ok 80 planów czyli średnia żywica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 12 minut temu, sianko napisał: Breguety polskie były AZ - pewnie ta nowość to reaktywacja, niezły Samson dostępny jest w żywicy, a najbardziej intrygujący ten DH-9 Ninak. Obstawiam w/w modeli na ok 80 planów czyli średnia żywica Jakby do DH-9 dali Lwowskie kalki to byłbym w siódmym niebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 Breguetka mam z AZ... Ale i tak niecierpliwie przebieram nogami...a Salcesonik i DH cieszą jak diabli...niech jescze ktoś klepnie Bre XIX...plissss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 1 minutę temu, myszaty napisał: niech jescze ktoś klepnie Bre XIX...plissss Też marzę o Breguecie XIX w 72, albo właściwie w dowolnej skali. Może kiedyś Arma Hobby? Albo IBG? Kto wie... Chociaż bardziej prawdopodobne, że Kovozavody go kiedyś wyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 44 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: Jakby do DH-9 dali Lwowskie kalki to byłbym w siódmym niebie Samolot o którym wspominasz, to w zasadzie inny samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Marca 2022 Share Napisano 30 Marca 2022 Nasze to były DH 9, a te które planuje KP to DH9A: tak z grubsza z innym motorem, okapotowaniem , zmieniona powierzchnia skrzydeł? Dobrze kombinuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi