jmx62 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Że to inna wersja to wiem i że nikt jej nie puszczał(przynajmniej w klasycznym wtrysku) Chodziło mi o ogólną bryłę. Z tych wymienionych to który lepszy Edek czy ICM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja 2 godziny temu, jmx62 napisał: Z tych wymienionych to który lepszy Edek czy ICM? Tu bym poszedł raczej w ICM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Quś...tak myślałem że ICM bo ostatnio zakupiłem Edka a u mnie zawsze wszystko pod górę. Cóż będzie najlepszy z najsłabszych. Jak go skończę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Z Edzia też można zrobić przyzwoity model. Kibicuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja To jeszcze poczekasz. Dłuuuga kolejka. Wziąłem bo okazja cenowa była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja I kolejna wariacja na temat od Kinetica 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja (edytowane) 20 godzin temu, Wojtu204 napisał: I kolejna wariacja na temat od Kinetica Ciekawe, kiedy wydadzą Jastrząbka... bo zapowiedziany jakiś czas temu. Edytowane 6 Maja przez raptorf22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja Kolejna i to bardzo ciekawa edycja B-25 Accurate pod szyldem Academy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE 5 Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja Wszystkie modele B-25 Academy to tak właściwie Accurate Miniatures . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Nareszcie z plusem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Tylko wkurzające w tym modelu jest to, że nie dali belek pod Marsy w plastiku, o samych wyrzutniach nie wspominając. Raczej nie ma na co liczyć, że wydadzą Lima-6bis, a wtedy furtka do fajnych malowań robi się oooogromna Może ktoś się zdecyduje wydać zestaw korekcyjny na Lima, belki, wyrzutnie i żądło, byłoby fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja (edytowane) Wszystkomający model “Premium” czyli belki, Marsy, kòłka, fotel, drabinka i hełm pilota (!) z żywicy 3D - za jedyne 15€ więcej! Ale pewnie malowań i kalek do 6bis to w pudełku już nie będzie… Edytowane 7 Maja przez Bedrzich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Te dodatki jako dokładniejsze zamienniki jak krzesło, koła, czy tablica spoko, ale właśnie to jest irytujące, że nie dali tych podwieszeń standardowo w plastiku. Co do kalek do Lima-6bis to jednak jakieś na rynku są dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Godzinę temu, arhtus napisał: Te dodatki jako dokładniejsze zamienniki jak krzesło, koła, czy tablica spoko, ale właśnie to jest irytujące, że nie dali tych podwieszeń standardowo w plastiku. Co do kalek do Lima-6bis to jednak jakieś na rynku są dostępne. ModelMaker robi, nawet gdzieś są “na stanie”… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja ModelMaker, ale też Sagittarius3D, kiedyś też były kalki White Eagle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Sagittarius3D już chyba niestety nie działa. Przynajmniej ich strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Wydaje mi się, że mam gdzieś zestaw firmy SMER. Tam wystarczyło zamienić statecznik na statecznik z pojemnikiem na spadochron hamujący i był Lim - 6 Muszę go poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Tylko, że to Smer Kiepski to modele niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Do tego zasobnik spadochronu w Smerze ma niewłaściwy kształt i jest za krótki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Żeby to tylko o zasobnik chodziło, cały statecznik pionowy to fantazja, a to tylko wierzchołek góry. Ten model niestety tylko z sylwetki przypomina Miga-17. Kiedyś chciałem coś z niego wyrzeźbić, ale tak naprawdę to trzeba by go poprawić całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja (edytowane) Jak znam życie to za chwilę AWC będzie mialo zestaw korekcyjny w ofercie do Lima-6 . Wystarczy poczekać chwilę (bo teraz zaraz ma być F-16D pod tamkę i Mig-29UB, podobno mają być gotowe na babarybe do obejrzenia). Kalkomanie do Lima są z ModelMakera i nic więcej na dzisiaj nie trzeba. Co do nowego Kineticowego F-16 w polskim malowaniu to serdecznie polecam unikać. Model, na ktory naprawdę szkoda czasu i nerwów. Edytowane 8 Maja przez Qz9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja W dniu 5.05.2024 o 07:27, Xmen napisał: Żeby była jasność.Mi nie chodziło o jakość tych farb tylko o kolorystykę. Powodzenia w budowie Morana. Dziękuję. Taka moja spóźniona uwaga co do tego zestawu. Dla wersji polskich (wz. nr. 2 i 3) nie ma oznaczeń szybkiej identyfikacji w postaci białych cyfr i liter, które umieszczano na dolnej powierzchni skrzydeł. Szukałem jakiejś kalkomanii "vichystowskiej" (Madagaskar bądź Indochiny) i ten szczegół zwrócił moją uwagę. W każdym razie złożyłem już zamówienie w Banzai i czekam na mojego M.S. 406C1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Godzinę temu, Herod napisał: Taka moja spóźniona uwaga co do tego zestawu. Dla wersji polskich (wz. nr. 2 i 3) nie ma oznaczeń szybkiej identyfikacji w postaci białych cyfr i liter, które umieszczano na dolnej powierzchni skrzydeł. Jeśli masz na myśli samoloty No. 906 i 966, to brak ten oznacza li tylko, że autorzy opracowania są świadomi aktualnej wiedzy w temacie (a w tym akurat przypadku zdaje się, że ktoś im zwrócił na pewne rzeczy uwagę po tym, jak pokazali wstępne ilustracje) - samoloty z serialami c.a. 900-970 z SNCAO nie miały Matricule Militaire pod skrzydłami. Wiem, że pojawiały się w starszych publikacjach, ale w Polish Wings 38 na ilustracjach już ich nie znajdziesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Jak ktos sie dokladnie przyjrzy, to te malowanki w nowych PolishWings są dość mocno inne niż dotychczas prezentowane. Ilość zdjęć od turystów z wehrmahtu pozwala mocno zweryfikować dotychczasowe dogmaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi