mirage3 Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 @Tap-chan A tak lekko Offtopic. To grecki F-4E AUP czy wcześniejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 @mirage3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2020 F-16 greckiego byś zrobił, a nie takie coś paskudne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Zeus to jedyny ładny F-16, pewnie dlatego, że piękne malunki z powodzeniem kryją jego szpetne, wysoce nieatrakcyjne kształty. Chociaż i szmata do podłogi może się wydać ładną, jak ktoś na niej zreprodukuje Bitwę pod Grunwaldem Matejki. Obawiam się jednak, że ten malunek to dla mnie wciąż za wysokie progi, widziałem jak Peri go robił i łatwo to to nie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Malowanie zeusowskie to czysta tandeta jak na mój gust, ale trzeba przyznać że tradycyjne, trzykolorowe greckie malowanie jest bardzo ładne i można z niego wiele wyciągnąć. Greckie F-16 mają chyba jedne z najładniejszych regularnych kamuflaży jakie noszą F-16, które do operacyjnych kamo nigdy chyba nie miały szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie ma brzydkich samolotów (no może poza IŁ-102 ) , są tylko takie brzydko pomalowane, albo odpustowo a greckie F-4E w tym bladym kamuflażu wyglądają świetnie. W ogóle greckie lotnictwo ma bardzo atrakcyjne malowanka np. Corsair II czy F-5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2020 @Mikolaj75 swego czasu pokazał że bardzo fajnie można takiego Greka pomalować: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) Aż tak zdesperowany nie jestem, żeby szukać znośnego malowania F-16. Są na rynku dziesiątki innych, dla odmiany ciekawych, konstrukcji. Ale gdybym kiedyś opadł na dno takiej desperacji, to szedłbym w tym kierunku: Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 W dniu 25.04.2020 o 19:50, Tap-chan napisał: Aż tak zdesperowany nie jestem, żeby szukać znośnego malowania F-16. Są na rynku dziesiątki innych, dla odmiany ciekawych, konstrukcji. Ale gdybym kiedyś opadł na dno takiej desperacji, to szedłbym w tym kierunku: A co to za wersja szesnastki? Który "Block"? Malowanie testowe czy szerzej stosowane? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 30 Kwietnia 2020 Share Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) @PrzemekW Ta szesnastka to wersja C block 30 malowanie Agresora z Alaski czyli 18AGRS któreś tam skrzydło Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 30 Kwietnia 2020 Share Napisano 30 Kwietnia 2020 13 godzin temu, mirage3 napisał: @PrzemekW Ta szesnastka to wersja C block 30 malowanie Agresora z Alaski czyli 18AGRS któreś tam skrzydło Block 30, czyli motorek GE? Wygląda zarąbiście, jak dla mnie. Czy ma coś wyjątkowego, czy, po prostu, zwykły "C" Block 30? A jak on od dołu wygląda? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2020 Block 30, czyli normalny, "srebrny" GE. Do tego są dokupienia kalkomanie od TwoBobs, gdzie masz wszystko rozrysowane. To faktycznie jeden z ciekawszych schematów agresorów wśród F-16: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Maja 2020 Autor Share Napisano 4 Maja 2020 Na stronie Modelcollect za 80 dolarów: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 ICM wytrwale wypełnia luki w składzikach i gablotach http://www.icm.com.ua/news/674-48272-do-217j-12-wwii-german-night-fighter.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 Na stronie Modelcollect za 80 dolarów: Dziś oglądałem jakiś jutubowy paradokument o tym wynalazku i zastanawiałem się czy jeat model tego cudaka. No i proszę, mam odpowiedź Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Maja 2020 Autor Share Napisano 15 Maja 2020 Wreszcie Eduard ruszył zadek i zrobi coś dla białych modelarzy (lipiec 2020): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 45 minut temu, Solo napisał: Wreszcie Eduard ruszył zadek i zrobi coś dla białych modelarzy (lipiec 2020): Dramatycznie porzucił natomiast 72. Nic, absolutnie nic, na lipiec nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Maja 2020 Autor Share Napisano 15 Maja 2020 No 72 to nie jest poszkodowana, bo w ostatnich miesiącach to tam sporo Eduard zrobił, przynajmniej jeśli chodzi o uzbrojenie do współczesnych jetów. A w lipcu będzie przecież choćby rakieta R-3R z pylonami do MiGa-21. Mnie cieszy że wreszcie wypuścili GBU-31, to naprawdę jedna z absolutnie podstawowych bomb natowskiego lotnictwa i jej brak bardzo mi doskwierał. Niby są GBU-31 ResKita, ale to jednak nie jest jakość Eduarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Maja 2020 Autor Share Napisano 17 Maja 2020 Ładne te przylepki dla Mi-24 Zvezdy, tylko ceny jakieś dziwne: 20 dolarów, czyli blisko 90 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 17 Maja 2020 Share Napisano 17 Maja 2020 możliwe, bo 72-ka jest po 40pln, a Mig-29 pod GWH tylko 77pln- cenowo masakra, chyba blaszki Edka lub Yahu będą lepszym rozwiązaniem na pewno tańszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Maja 2020 Autor Share Napisano 17 Maja 2020 Kolorowe blaszki Edka to na pewno nie będą rozwiązaniem, bo raz że oni robią je paskudne, dwa że zestaw interior u nich teraz to też tani nie jest z reguły. Do tego zapowiedzieli tablice Look, ale one są jeszcze gorsze chyba. Jedyna szansa to Yahu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 17 Maja 2020 Share Napisano 17 Maja 2020 @Solo wiec rodzimy Yahu - pozostaje czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 17 Maja 2020 Share Napisano 17 Maja 2020 Cytat Kolorowe blaszki Edka to na pewno nie będą rozwiązaniem, bo raz że oni robią je paskudne Nową, lepszą maszynę pono kupili, może będą ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Maja 2020 Autor Share Napisano 17 Maja 2020 Jakieś źródło tej informacji? Pochwalili się gdzieś tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Maja 2020 Autor Share Napisano 17 Maja 2020 Zostając jeszcze w temacie Mi-24: Begemot zapowiedział kalkomanie, w tym są także kalki do naszych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi