Maverick33 Napisano 17 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2020 Końcówka wyposażenia kabiny, uchwyty na broń pasy mocujące leżankę, gaśnica, siekierka i jakiś pręt próbne założenie kabiny - jest ok próbne założenie paki wraz z pałąkami ( muszę przemyśleć co nałożyć na pakę ) Przyznam że wreszcie to fajnie wygląda choć pracy jeszcze dużo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 13 Lipca 2020 Autor Share Napisano 13 Lipca 2020 (edytowane) Wymęczyłem silnik i skrzynię biegów w 3D - chciałem zrobić jak w oryginale ale po tym jak wyszły elementy po 0.2 czy 0.5 mm to dałem sobie spokój , uprościłem i wygląda myślę ok - i tak będzie go mało co widać. Teraz podział na części do druku i zobaczymy jak wyjdzie. PO wydruku poprawi się to i owo aby ładnie wyglądał. a potem do ramy i model prawie gotowy. Edytowane 13 Lipca 2020 przez Maverick33 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Lipca 2020 Share Napisano 13 Lipca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 14 Lipca 2020 Autor Share Napisano 14 Lipca 2020 Drukowało się 6 godzin ale efekt fajny. Pierwsza przymiarka - jest super - pasuje na styk Skrzynia na razie luzem bo mało miejsca i coś na do drzwi teraz malowanie silnika i uzbrajanie w druciki i takie tam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 19 Lipca 2020 Autor Share Napisano 19 Lipca 2020 (edytowane) I powoli zbliżamy się do końca choć droga jeszcze wyboista. Dziś malarnia oddała pomalowany model - więc czas na wstępny montaż - zamontowałem silnik ze skrzynia biegów oraz rurę wydechową. Parę drobiazgów pomalowanych . Przybył uchwyt na boczne gaśnice. A tak prezentuje się rama Pomalowana kabina - na dachu doszły pałąki i gniazda do świateł oraz podstawy anten tak prezentuje się kabina na ramie i paka - czeka mnie też najgorsze - położenie imitacji brezentu - testuje różne rozwiązania i na razie nie jestem zadowolony i paka wylądowała na ramie i boczek do drzwi Teraz myślę że już z górki choć wyboiście - czyli drobiazgi które zajmują najwięcej czasu Edytowane 19 Lipca 2020 przez Maverick33 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Lipca 2020 Share Napisano 20 Lipca 2020 Kiedy trafi do sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 20 Lipca 2020 Share Napisano 20 Lipca 2020 Ze względu na temat oraz wykonanie, dla mnie to Model Roku ! Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 20 Lipca 2020 Share Napisano 20 Lipca 2020 Sprzedaj go IBG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 20 Lipca 2020 Share Napisano 20 Lipca 2020 Robi wrazenie detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 20 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2020 Potrzebuję małej pomocy - czy ktoś ma pomysł z czego zrobić brezent na pakę ? - próbuje różnych materiałów ale na razie wychodzi tak sobie i nie jestem zadowolony - a nie chcę zepsuć modelu na koniec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Sierpnia 2020 Share Napisano 21 Sierpnia 2020 Bibuła w która są owijane buty i pakowane do kartonu. Do tego wikol z wodą- nakładany pędzelkiem, lub zraszaczem do kwiatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 17 Września 2020 Autor Share Napisano 17 Września 2020 Powoli kończę wyposażać kabinę. Zamontowałem drzwi, lusterka, wycieraczki, sygnał biały na dachu - pozostało dokleić sygnał pomarańczowy na dach, mocowanie tablicy rejestracyjnej oraz kierunkowskazy na boki kabiny. Parę drobiazgów zostało do ramy - choćby tablica rejestracyjna, osłony gaśnic czy kierunkowskazy i światła tylnie no i nie mogę zapomnieć o linie . A na koniec plandeka - testuje właśnie papier który dodają do pudełek z butami - zobaczymy jak wyjdzie. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Września 2020 Share Napisano 17 Września 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 18 Września 2020 Share Napisano 18 Września 2020 Martin kovac używa jakąś chemię do papieru, można go fajnie modelować po zwilżeniu. Gładki papier plus ta chemia powinny się sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 29 Września 2020 Autor Share Napisano 29 Września 2020 I na finiszu - zostały poprawki lakiernicze, tabliczki i takie tam :). Podsumowanie opisze w galerii końcowej wkrótce 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 Bajka Panie Dziejku - szacun wielki i szczena z wrażenia na podłodze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 No i wreszcie koniec efekt powalający.Morze dalej Hibneryt czyli star-266 z zsu-23-2 na pace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 Ale zawsze tak jest. Na każdej imprezie modelarskiej smaczki i to ile pracy to wymagało widzą tylko "wtajemniczeni". Szary widz przyjdzie popatrzy pokiwa głową i pójdzie dalej. Maverick33 - dla mnie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 Malowanie pewnie też trochę odbiera z odbioru tego modelu, ale w tej chwili najwięcej traci on z powodu słabych zdjęć. Mam nadzieję oglądać porządne zdjęcia w galerii. Warto, bo widać napracowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 30 Września 2020 Autor Share Napisano 30 Września 2020 jeszcze będą poprawki lakiernicze szczególnie na pace - taki materiał dziwny - na końcu lakier może wyciągnie z tego coś więcej . Model jak w oryginale - farba RAL 6006 więc nic więcej z tego nie wyciągnę - a brudzić nie będę. Model miał być testowy - dla nowej technologi jaką jest wydruk SLA - zdjęcia zrobię lepsze za dnia jak skończę poprawki - myślę że będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 Model wyszedł rewelacyjnie ,tylko cały efekt niestety psuje plandeka . Zapewne masz go dość ,ale spróbuj jeszcze nad tym popracować ,a wiem że potrafisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi