Szydercza Gała Napisano 10 Września 2020 Share Napisano 10 Września 2020 No to tera maluj maluj, ile mozna lepić czołgutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 21 Września 2020 Autor Share Napisano 21 Września 2020 (edytowane) Coś tam się dzieje. Czołg dostał oprysk podkładem tamkowym z puchy. Na wieży rozpocząłem tworzyć fakturę odlewu. Na chwilę obecną wygląda trochę słabo ale to dopiero początek. Edytowane 21 Września 2020 przez Markuz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Września 2020 Share Napisano 21 Września 2020 na razie taki trochę "otynkowany" ale myślę że jak go śmigniesz lekkim szlifem to może wyjść całkiem całkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 21 Września 2020 Share Napisano 21 Września 2020 Jakbyś miał problemy z fakturą odlewu, mogę coś doradzić - sporo tego przerobiłem, co prawda w 1:35, ale ogólne zasady są takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 27 Września 2020 Autor Share Napisano 27 Września 2020 Działam dalej... Na wieży ukończyłem fakturę odlewu, dodałem ślad po łączeniu form oraz numer odlewu. Następie poszły w ruch farby od AK z serii 4BO Na chwile obecną wygląda to tak... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Ładnie wyprowadziłeś tę fakturę odlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Fajny numer odlewu, z czego robiłeś? Jedna uwaga co do tego "szwu" na wieży - jak oglądałem zdjęcia, to był on bardzo wąski i bez śladów spawania - chyba, że na swoim chciałeś zrobić coś a'la ślady po palniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 27 Września 2020 Autor Share Napisano 27 Września 2020 (edytowane) Jeśli chodzi o ślad łączenia from to chciałem osiągnąć coś takiego jak na egzemplarzu z MWP W między czasie poszły kolejne warstwy kolorów. I jeszcze zbliżenie na fakturę wieży. Numery odlewy wykonane z odciętych numerów części z ramki od modelu. Edytowane 27 Września 2020 przez Markuz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Zaczyna się robić ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Nawet bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 No teraz to już z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Września 2020 Autor Share Napisano 29 Września 2020 No to lecimy dalej... Powoli zbieram też materiały do podstawki ale to w następnym odcinku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 (edytowane) Kalki przylepione. Pozostaje maznąć błyskiem i można obijać i brudzić. Edytowane 12 Października 2020 przez Markuz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Października 2020 Autor Share Napisano 13 Października 2020 Malujemy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Października 2020 Share Napisano 13 Października 2020 Czy mu tak kolor zmieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Października 2020 Autor Share Napisano 15 Października 2020 Krzychu, kolor zmienił się po olejach. Malujemy dalej... Obicia i otarcia, całość wypędzlowana akrylami od Vallejo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 Fajne obicia i malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 Jest moc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Października 2020 Autor Share Napisano 17 Października 2020 Dzięki za dobre słowo. Malujemy dalej... Podziałałem olejami w okolicach łoża wieży. Przygasiłem również obicia oraz dodałem trochę zacieków na wieży. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 Mocno mu kolor się zmienił od ostatniej aktualizacji, inne światło czy tak mocno dzialales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 Ależ piękny. jednk ruskie czołgi miały urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 Cieszy że ostatnio aktywnie działasz. Koniec już blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 całkiem niezły choć mam wrażenie że za trochę za mocno obity (równomiernie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 Rzeczywiście obity, ale nie zmienia to faktu, że fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 18 Października 2020 Autor Share Napisano 18 Października 2020 22 godziny temu, michal0281 napisał: Mocno mu kolor się zmienił od ostatniej aktualizacji, inne światło czy tak mocno dzialales? Kolor ten sam ale inne światło i inny aparat. Jeśli chodzi o obicia to z jednej strony nie chciałem go bardzo demolować a z drugiej chciałem żeby wyglądał na frontowca po przejściach. Dziś dla odmiany podziałałem nad koncepcją podstawki. Rzutem na taśmę udało mi się kupić budynki od firmy Archetypon. Dziękuję Panu Adrianowi za pomoc. Opcja nr 1 Opcja nr 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi