barszczo Napisano 23 Lutego 2021 Share Napisano 23 Lutego 2021 (edytowane) A tu macie "polskie" Avię z rzeczonego filmu: Edytowane 11 Maja przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 23 Lutego 2021 Share Napisano 23 Lutego 2021 Oj,Aero Plastic ostatnio przerobiłem kilka roczników pożyczonych od znajomego... Bardzo dobry poziom - dużo lepszy niż naszych wydawnictw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Lutego 2021 Share Napisano 23 Lutego 2021 (edytowane) Miałem kilka roczników APKR, jakiś czas temu poszło wszystko na Znanym Portalu Aukcyjnym: Oprócz APKR było jeszcze HPM oraz najlepsze moim zdaniem REVI, zdjęcia jeszcze z wyprzedaży. Oj było tego: Edytowane 11 Maja przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Lutego 2021 Autor Share Napisano 23 Lutego 2021 11 godzin temu, abtb napisał: Dla mnie najładniejszym szmatopłatem z Kp był Letov 231 Modelik super. Dla mnie Letov to na zawsze Ś 328 na pływakach. Nie policzę ile ich skleiłem, pamiętam za to walkę z górnym płatem. No i lotników którzy wyglądali jakoś dziwnie ! Modelik do dziś dostępny nawet w niemieckim malowaniu ! Lotników o których wspominam zaznaczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Lutego 2021 Share Napisano 23 Lutego 2021 46 minut temu, kopernik napisał: Dla mnie Letov to na zawsze Ś 328 na pływakach. I jego brat - bliźniak 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Lutego 2021 Share Napisano 23 Lutego 2021 14 godzin temu, Artek82 napisał: Od chyba 1984 leciała już seria "Nie tylko dla kolekcjonerów" umiejscowiona na 3 stronie od końca przez całą długość połowy strony w pionie. Od 1987 jakoś seria zmieniła nazwę na "Skrzydła Niepodległej" i trwała do 1991, zmieniając nazwę na "Samoloty Świata". Fajne to było, dość ciekawy opis i kolorowy bokorys lub rysunek w 3 rzutach. Co jakiś czas trafiały sie duże rozkładówki na środku w formie jakby plakatu z samolotami, śmigłowcami, okrętami lub czołgami. Mam to do dziś, ale muszę odkopać z czeluści szafy. Ojej, zbierałem to namiętnie! Plakaty ze sprzętem i serię o której piszesz o samolotach. Niestety, przepadło to gdzieś przy przeprowadzce. Jeśli znajdziesz swoje zbiory, pokaż koniecznie! Poza tym "ŻP" kupowałem dla świetnych kolorowych zdjęć z życia naszej armii. No i nie można zapomnieć o kąciku "Na spocznij" 9 godzin temu, barszczo napisał: Znanym Portalu Aukcyjnym Nie prościej po prostu napisać nazwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Lutego 2021 Autor Share Napisano 23 Lutego 2021 Inspiracja dla Greifa 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 23 Lutego 2021 Share Napisano 23 Lutego 2021 Oj... Ktoś się prosi o wjazd na chatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Lutego 2021 Super Moderator Share Napisano 23 Lutego 2021 jeszcze chwile jak się odpale to będę miał taki stos... ale Airfix`ów aczkolwiek kilka z tego też mam xDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 24 Lutego 2021 Share Napisano 24 Lutego 2021 8 godzin temu, kopernik napisał: Inspiracja dla Greifa Kopernik, zastanawiam się kiedy ty byłeś w moim pokoju 8 godzin temu, Grzes napisał: Ojej, zbierałem to namiętnie! Plakaty ze sprzętem i serię o której piszesz o samolotach. Niestety, przepadło to gdzieś przy przeprowadzce. Jeśli znajdziesz swoje zbiory, pokaż koniecznie! Znajdę na pewno i pokażę, ale cierpliwości bo czasu brak na wszystko 8 godzin temu, Grzes napisał: No i nie można zapomnieć o kąciku "Na spocznij" Nooo, niejedną kasetę magnetofonową te wycinanki zdobiły czy inne pamiętniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Lutego 2021 Share Napisano 24 Lutego 2021 O dzięki wielkie #barszczo, teraz mam powód by zleptać Avię, ( są szachownice!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 24 Lutego 2021 Share Napisano 24 Lutego 2021 15 godzin temu, kopernik napisał: Inspiracja dla Greifa To na pewno fotomontaż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Lutego 2021 Share Napisano 24 Lutego 2021 3 godziny temu, myszaty napisał: O dzięki wielkie #barszczo, teraz mam powód by zleptać Avię, ( są szachownice!) Szachownice i siódemka na boku to jeszcze pół biedy. Gorzej z godłem. Jakbyś potrzebował więcej zdjęć to jeszcze jakieś mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Lutego 2021 Share Napisano 24 Lutego 2021 Godeło godne szkopków, kurica w koronie tylko chudsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Lutego 2021 Share Napisano 24 Lutego 2021 Zgadza się. Kreatywnością nie błysnęli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Mało tego, zwróćcie uwagę w tle stoją chyba Junkersy Ju-52 z krzyżami na kadłubach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 W dniu 23.02.2021 o 23:27, Grzes napisał: Jeśli znajdziesz swoje zbiory, pokaż koniecznie! No to znalazłem. Można oglądać 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Och, dziękuję Ci bardzo Zwłaszcza za fotki serii lotniczej "Uzbrojenie, wyposażenie wojskowe, militaria". Normalnie cofnąłeś mnie w czasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Lutego 2021 Autor Share Napisano 25 Lutego 2021 Puścili ze swastykami ? Gdzie cenzura ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Lutego 2021 Autor Share Napisano 25 Lutego 2021 Przypomnę taki cykl z ŻP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 8 godzin temu, kopernik napisał: Puścili ze swastykami ? Gdzie cenzura ! Już nie było bo to seria z roczników 1991 +, a zaraz potem ŻP zmienił format i serie cykliczne wygaszano z biegiem czasu. 8 godzin temu, kopernik napisał: Przypomnę taki cykl z ŻP Te też są u mnie w zestawie Z serii cyklicznych były jeszcze: Karate, Piłka Nożna, Za kierownicę z ŻP (przygotowanie do kursu na prawko), Kurier Wojskowy z różnymi nowinkami, Oznaczenia i umundurowanie WP. 8 godzin temu, Grzes napisał: Och, dziękuję Ci bardzo Polecam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) A w 1989 takie modele budowano: Były i Matchboxy i konwersje z KP i nawet z Novo ale proszę, jest Hasegawa. Fotka słaba jakościowo ale cóż taki klimat, wtedy poligrafia była jeszcze na niskim poziomie. Edytowane 26 Lutego 2021 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Lutego 2021 Autor Share Napisano 26 Lutego 2021 1986r u nas Rambo na VHS jest hitem, u nich robi się w tym samym czasie już takie zestawy. I to nie wina czasów, tylko systemu. Warto o tym pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Lutego 2021 Share Napisano 27 Lutego 2021 (edytowane) A takie czasopismo pamiętacie? Pierwszy numer poświęcony był B-25, kolejne to już typowe pismo dla modelarzy z recenzjami, podpowiedziami i fajnymi artykułami, o galeriach nie wspomnę: Edytowane 11 Maja przez barszczo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Lutego 2021 Share Napisano 27 Lutego 2021 (edytowane) W dniu 27.02.2021 o 11:29, RAV napisał: Jasne... I jeszcze podobne do niego czasopismo dla terrorystów "Fanatyk plastiku". Proszę bardzo: Było jeszcze coś takiego: czeskie monografie: no i jeszcze jedno nasze czasopismo: Edytowane 11 Maja przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi