kopernik Napisano 17 Maja 2021 Autor Share Napisano 17 Maja 2021 A wracając z kosmosu na ziemię, to znalazłem w necie kolejną rzecz z PRL której nawet nie widziałem (przynajmniej nie pamiętam) : 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 Kruca bomba i ja nie kojarzę takiego "Czaru PRL-u" w sklepach mojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 Nosz quź... kopernik, gdzie ty wykopujesz takie artefakty? Przecież to chyba rzadsze wykopaliska niż mumie faraonów. I starsze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 O kurła, miałem tę stację obsługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 Ja też. Tandetny miękki plastik, którego nawet "Hermolem" nie szło skleić (choć był na zapadki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 (edytowane) Ostatnia porcja poradnika z Lotnictwa AI. Teraz muszę odkopać Skrzydlate Polski : Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez barszczo 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 O widzisz, nareszcie mogę doczytać II-gą część o malowaniu lotnictwa ZSRR, bo gdzieś mi uciekła. Ciekawy jestem co tam będziesz miał w SP? I jakie to roczniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Maja 2021 Super Moderator Share Napisano 18 Maja 2021 Remanent czas start, raczej mozolny będzie to proces, nie jest to wszystko z Airfixa, ale "czarna seria" stan na dzisiaj 2m szczęścia xD cdn 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 4 godziny temu, jmx62 napisał: Ciekawy jestem co tam będziesz miał w SP? I jakie to roczniki? Praktycznie tylko lata osiemdziesiąte. Było tam trochę fajnych rzeczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Maja 2021 Share Napisano 19 Maja 2021 Jak dla mnie to 70/80 to były najlepsze roczniki, jeszcze jako tygodnik w dużym formacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Maja 2021 Share Napisano 19 Maja 2021 15 godzin temu, Greif napisał: 2m szczęścia coś ten Sunderland się wyłamał i burzy geometrię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Maja 2021 Share Napisano 19 Maja 2021 Jak to, przecież ten Sunderland to podstawa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Maja 2021 Super Moderator Share Napisano 19 Maja 2021 nu bydle wielkie xD to i pudło słuszne, a jako że jestem fanem xenomorph'a no to facehugger będzie sobie mieszkał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 19 Maja 2021 Share Napisano 19 Maja 2021 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: coś ten Sunderland się wyłamał i burzy geometrię To zapewne zwiastun kolejnych bydlaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Maja 2021 Autor Share Napisano 19 Maja 2021 W dniu 18.05.2021 o 22:38, Greif napisał: Remanent czas start, raczej mozolny będzie to proces, nie jest to wszystko z Airfixa, ale "czarna seria" stan na dzisiaj 2m szczęścia xD cdn Eeee tam, Airfix, to każdy mieć może, masz czarnego Matchboxa Mój kolega ma, ale rodzice mu nie pozwalają zapraszać kolegów do domu , więc nie widziałem (pamiętam taką gadkę z lat dziecięcych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 Dla mnie Matchboxa to tylko lata 70 z przepięknymi artboxami i okienkiem z tyłu do podglądania zawartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 20 Maja 2021 Super Moderator Share Napisano 20 Maja 2021 kilka Matchbox'ów mam ale z tymi większymi -nadal biją się jak wariaci- ciężko coś wyrwać w założonym budżecie ale za to kilka innych np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 ze staroci, to tylko Matchbox 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 Na Tempesta polowałem w SH jako dzieciak po lekturze wspomnień Clostermanna "Wielki Cyrk" - bezskutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) 29 minut temu, RAV napisał: Miałbyś lekki problem, bo Clostermann latał na Tempeście Mk.V, a Matchbox robił Mk.II i Mk.VI w jednym pudełku. A Kto wtedy za bajtla zwracał uwagę na takie "szczególiki" Po za tym jeśli dobrze pamiętam lekturę to w książce nie jest podana wersja Tempesta Edytowane 20 Maja 2021 przez Slawek_26869 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 W dniu 17.05.2021 o 20:31, kopernik napisał: A wracając z kosmosu na ziemię, to znalazłem w necie kolejną rzecz z PRL której nawet nie widziałem (przynajmniej nie pamiętam) : Ciekawe, co się kryje w pudełku tego "samochodu wyścigowego". Czyżby Lancia/Ferrari D50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 Greif 2x7TP? Pamiętam jak pojawiły się Składnicach. Kolejka taka, że trzeba by było z pół taśmy do MG wystrzelać, żeby się do lady dopchać. BRAVO112 tego Bostona zobaczyłem zrobionego u kumpla jak miałem 13 (?) lat, normalnie śnił mi się po nocach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 czy ktos wie jaka rosyjska firma produkowala czolgi, chyba w skali 1:25, pakowane w takie byle-jakie pudelka? Koniec lat 70 chyba. Pamietam z tego tylko isu52, ale bylo jeszcze kilka Moze mozna to jeszcze gdzies zdobyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 a te Matchboxy to tylko polowa moich zbiorow tej firmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 20 Maja 2021 Super Moderator Share Napisano 20 Maja 2021 @Baas ArKx3 jeden jest niebieski, pierwsza seria i takowego sklejałem, drugi nabyłem z gąsiennicami ogniwkowymi i lufą a koleś mi zaoferował za 5 funiaków dodatkowego , no to jak nie kupić jak kupić xDD Matchboxów kilka jeszcze mam ale się nie "dokopałem" jeszcze, i kilka Airfixów jeszcze też mam na pewno mam kilka dubletów, jak ktoś będzie chętny, wymienię na cokolwiek z tej seri co nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi