Psar77 Napisano 3 Marca 2020 Share Napisano 3 Marca 2020 Nadejszła wiekopomna chwila - skończyłem i poddaję pod osąd. O modelu już wystarczająco dużo napisano więc oszczędzę wam elaboratu :-) Ogólnie jak to w każdym modelu jest kilka rzeczy, które można było zrobić lepiej, ale na dzień dzisiejszy na tyle mnie stać. Może jeszcze coś poprawię przed Bytomiem ale na razie emocjoalnie jestem już zaangażowany w Tomcata więc jest jak jest. Czyli tak: 17 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 3 Marca 2020 Share Napisano 3 Marca 2020 Bardzo ładny, super się ogląda!!! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Marca 2020 Share Napisano 3 Marca 2020 Bardzo fajny, aczkolwiek z bliska trochę traci. Gryzie w oczy chropowata powierzchnia, to jednak nmf, więc powinien być jak metal: gładki. Ale poza tym model bardzo efektowny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 3 Marca 2020 Share Napisano 3 Marca 2020 Świetny model! Wyszło na prawdę bardzo ładnie. Bardzo dobrze prezentuję się też podstawka. Szkoda tylko trochę, że wybrałeś srebrny, a nie jakiś bardziej egzotyczny kamuflaż 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 3 Marca 2020 Autor Share Napisano 3 Marca 2020 7 minut temu, Solo napisał: Gryzie w oczy chropowata powierzchnia, to jednak nmf, więc powinien być jak metal: gładki. Też mnie to gryzie podobnie jak kilka innych mankamentow, ktore posiada. Ale pamietaj tez, że to 72 a więc nieduży model. Makro jest oczywiście bezlitosne i pokazuje wszystko ale na żywo nie rzuca się to tak w oczy. Dzięki za konstruktywną krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Marca 2020 Share Napisano 3 Marca 2020 Dlatego napisałem że tylko z bardzo bliska to widać. Z daleka model naprawdę wygląda fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 3 Marca 2020 Autor Share Napisano 3 Marca 2020 10 minut temu, rudy0007 napisał: Szkoda tylko trochę, że wybrałeś srebrny, a nie jakiś bardziej egzotyczny kamuflaż Dzięki ! Wiem, że może nudny, ale dla mnie srebrny 21szy z szachownicami to symbol naszego lotnictwa z czasów mojego dzieciństwa - musiałem mieć takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Marca 2020 Share Napisano 3 Marca 2020 Ładnie wyszło. Dodatkowy plusik za przewody hamulcowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Marca 2020 Share Napisano 3 Marca 2020 3 minuty temu, Psar77 napisał: Wiem, że może nudny, ale dla mnie srebrny 21szy z szachownicami to symbol naszego lotnictwa z czasów mojego dzieciństwa - musiałem mieć takiego Ja kupiłem kiedyś swojego bisa w 48 i jeśli go kiedyś zrobię, to na pewno też będzie polski i srebrny. Coś jest w tych ołówkach, choć kiedyś wydawały mi się masakrycznie brzydkimi samolotami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 3 Marca 2020 Share Napisano 3 Marca 2020 5 minut temu, Psar77 napisał: Wiem, że może nudny... Może odrobinkę Najważniejsze, że świetnie sklejony i pomalowany jak dla mnie. A jeżeli mój pierwszy srebrny model wyjdzie tak dobrze jak Tobie, to będzie wielki sukces 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 3 Marca 2020 Share Napisano 3 Marca 2020 Też mnie to gryzie podobnie jak kilka innych mankamentow, ktore posiada. Ale pamietaj tez, że to 72 a więc nieduży model. Makro jest oczywiście bezlitosne i pokazuje wszystko ale na żywo nie rzuca się to tak w oczy. Dzięki za konstruktywną krytykę Model swietny. A ta chropowatosc to skad sie wziela? Czy przed ostatecznym malowaniem trzeba przepolerowac powierzchnie? Sam przymierzam sie do modelu nmf i tez sie obawiam, ze nie wyjdzie. Sukcesem bedzie jak uda mi sie uzyskac choc w polowie taki efekt jak na Twoim MiGu. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 3 Marca 2020 Autor Share Napisano 3 Marca 2020 2 minuty temu, sebastain napisał: Model swietny. A ta chropowatosc to skad sie wziela? Czy przed ostatecznym malowaniem trzeba przepolerowac powierzchnie? Dokładnie - powinienem przepolerować bo tam gdzie widać to się osadził pigment z podkładu Alclada. Ale ja w ogóle zrobiłem błąd, że kladlem srebrny na matowy podkład. Powinno się kłaść na błyszczący. No ale teraz już to wiem. Btw- to mój pierwszy model malowany metalizerami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 3 Marca 2020 Share Napisano 3 Marca 2020 Podoba się, biorąc poprawkę na skalę chropowatość powierzchni ma tu znaczenie marginalne, bo już z odległości pół metra tego nie widać. Ale znalazłem coś co mi się nie podoba! Sukces! Mianowicie koła. Nie wiem czy żywica, prawdę powiedziawszy ostatnio ze względu na popularność ołówka w 1/72 ciężko się połapać, ale można było z nimi coś zrobić. Wszystko ładnie wygląda i tylko opony bez ugięcia krzyczą, że to model. Wydaje mi się, że już lekkie podpiłowanie dałoby lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 3 Marca 2020 Autor Share Napisano 3 Marca 2020 Są lekko podpiłowane ale może za lekko Koła zestawowe bo generalnie miał być prosto z pudełka, ale koniec końców i tak uzbrojenie poszło z żywic. I tak będzie w kolejnych modelach bo jestem nieuleczalnym fanem dodatków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Podoba mi się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Efekt końcowy jak się patrzy! Podstawka też prezentuje się bardzo dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Podoba mi się I może kiedyś też się skuszę zrobić "srebrnika". Zwróć uwagę że na stateczniku szachownica przykrywa linie podziału blach. Następnym razem warto by podziałać płynem do zmiękczania kalek i zapuścić tam jakiegoś washa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 4 Marca 2020 Autor Share Napisano 4 Marca 2020 33 minuty temu, bazylms napisał: Podoba mi się I może kiedyś też się skuszę zrobić "srebrnika". Zwróć uwagę że na stateczniku szachownica przykrywa linie podziału blach. Następnym razem warto by podziałać płynem do zmiękczania kalek i zapuścić tam jakiegoś washa. Dzięki Działałem tam płynem, ale coś słabo sobie poradził - nie wiem czy się może nie przeterminował ... Może następnym razem najpierw je przetnę po linii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 5 Marca 2020 Share Napisano 5 Marca 2020 No z bliska można wypatrzeć jakąś chropowatość powierzchni, ale najlepsze jest to, że jak patrzę na pierwszą fotę i nie skupiam wzroku na krańcach podstawki to widzę prawdziwego 21 na lotnisku, też tak macie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Marca 2020 Share Napisano 6 Marca 2020 Bardzo ładny. Gratulacje ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi