active Napisano 23 Lutego 2018 Share Napisano 23 Lutego 2018 używaliście może markerów do malowania oświetlenia ? głownie chodzi mi o kolor czerwony i pomarańczowy tutaj gość maluje i wygląda to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Lutego 2018 Super Moderator Share Napisano 23 Lutego 2018 Używałem, jak nie było dostępnych farb przeźroczystych. Przy skomplikowanej budowie klosza, trudno było dotrzeć markerem w zakamarki, malując farbami nie ma tego problemu. Niekiedy trzeba było nałożyć dwie lub kilka warstw markerem, by czerwone światła były takie jakie mają być. Osobiście polecam farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Używałem, jak nie było dostępnych farb przeźroczystych. Przy skomplikowanej budowie klosza, trudno było dotrzeć markerem w zakamarki, malując farbami nie ma tego problemu.Niekiedy trzeba było nałożyć dwie lub kilka warstw markerem, by czerwone światła były takie jakie mają być. Osobiście polecam farby. mam przeźroczyste z humbrola ale jakoś efekt mnie nie zadowala , próbowałem również aero nałożyć to już katastrofa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Nie wiem jak to jest w samochodach, ale w lotnictwie wszelkie szkiełka świetnie maluje się farbami typu clear. Za najlepsze powszechnie uważa się farby Tamiya. Dostępne są kolory: niebieski, zielony, żółty, czerwony, pomarańczowy i smoke, czyli czarny. Jak położysz mokrą warstwę takiej farby aerografem na przezroczystym plastiku, to wychodzi Ci kolorowe szkło. Nie wiem czy w przyrodzie jest coś lepszego do tego celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Lutego 2018 Super Moderator Share Napisano 24 Lutego 2018 mam przeźroczyste z humbrola ale jakoś efekt mnie nie zadowala , próbowałem również aero nałożyć to już katastrofa ... Mam kilka kolorów z Tamiya i jestem zadowolony z efektu po wyschnięciu. Z humbrola mam czerwoną, ale jej jeszcze nie używałem. Spróbuj z markerami, dużo nie kosztują. Może efekt ci się spodoba lub nie, wiele nie tracisz. Tylko to mają być markery na bazie spirytusu. Moje miały grubą końcówkę, może są z cieńszymi to łatwiej będzie dotrzeć w zakamarki. Ale jak wcześniej pisałem farby Tamiya do tego nadają się lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Ja używałem i zwykłych markerów i clear'ów Tamiya. Do uzyskania dobrego efektu wybieram zdecydowanie Tamiya, do doraźnego - starczy i marker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Humbrolowskie dobre, trzeba mocno je rozkręcić, bo glucieją. I, co najważniejsze, są wiecznotrwałe - przynajmniej moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesiek_2 Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Czy to normalne, że taśma tamki ta cienka zostawia po odklejeniu ślad? miałem zamaskowane krawędzie skrzydeł od dolnej strony bo malowałem góre i tasma była przyklejona w sumie tydzień... teraz po odklejeniu na kolorze SKY jest ślad jak odkleiłem.Jak się patrzy z góry nie widoczny ale pod kątem już tak... to normalne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Miałem takie przypadki na błyszczącej farbie, ale to wtedy gdy przykleiłem taśmę na powierzchni nie w 100% wyschniętej (choć wydawało mi się że wyschła w 100%). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Mi z kolei taśma maskująca Tamki zostawia ślad tylko na białym X-2, dlatego używam innego białego. Ale tak poza tym to nie mam z tą taśmą problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Lutego 2018 Share Napisano 26 Lutego 2018 Panowie, co robić z gumowymi częściami Dragona? W tym przypadku StuG akurat, ale to występuje i w innych modelach 1/72, PzIV choćby . Są na rynku jakieś zestawy będące protezą dla tej nieszczęsnej gumoli? Czy zaakceptować ten wytwór , malując go po prostu podkładem...i czekać w napięciu, jak się zacznie rozpuszczać w zetknięciu z plastikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Lutego 2018 Share Napisano 26 Lutego 2018 mam przeźroczyste z humbrola ale jakoś efekt mnie nie zadowala , próbowałem również aero nałożyć to już katastrofa ... To nie twoja wina, przezroczyste Humbrole są do dupy. Kup cleary Gunze i Tamiya a twoje problemy się skończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesiek_2 Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 Jaki wash pod RAF? kończe swój pierwszy model(http://agtom.eu/skala-148/311787-eduard-148-spitfire-mk-ix-weekend.html) i mam brązowy wash ale efekty po nałożeniu mnie nie zadowalają, nie wiem co robie źle ale jest słabo widoczny.Być może miałem już zalane niektóre linie podziału albo za szybko ścieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Naszła mnie ochota na zrobienie jakiegoś szybkiego motorka z Wehrmachtu. Który model lepiej wypada jakościowo- BMW R12 od IBG, czy R75 z MasterBoxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Na dobrą sprawę oba moim zdaniem są porównywalne jeśli chodzi o plastik. Masterbox nie pamiętam, który zestaw oferuje spory arkusz blaszki ale cena też i wyższa. Chyba wybrałbym MB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 MiG-29 GWH jest na poniższej stronie , może ktoś miał stycznosc i może coś powiedzieć? https://www.ebay.pl/itm/Great-Wall-Hobby-L-4814-1-48-MiG-29-Fulcrum-Early-Type-9-12/253094189932?hash=item3aed96db6c:g:TPAAAOSwmZdZkLpr Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Z ebay-em nie miałem styczności także nic ci nie napiszę,a jeśli chodzi o miga to właśnie ten,polski,najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Ebay to nie sklep. Sprzedawca ma bardzo wysoką ocenę, więc raczej nie ma czego się obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Mój zanjomy kupił model u tego sprzedawcy na ebay'u model dotarł bez problemu choć trwało to BARDZO długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 To chyba zależy od wybranej opcji dostawy, nie od sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Możliwe że to kwestia nie zależna od sprzedającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Cena za model chyba nie przerażająca. Natomiast przesyłka ? Ciekawe czy za dwa modele przesyłka tak samo kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Kupowałem od niego 2 razy przyszło normalnie - czyli długo coś ok 2 miesięcy szło z HK ale raz amba zeżarła model i byłem w plecy. Minął czas reklamacji paypala a sprzedawca :( Także tego - twoje ryzyko. A jak wsadzisz do paczki 2 modele zwiększasz ryzyko że ci dowalą vat - duże paczki bardziej obserwują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Kup w Exito albo Plastmodelu, trochę drożej ale bez ryzyka. Na Allegro widziałem 9-13 za 125 zł, z niego chyba też można zrobić Polaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Zadzwoniłem do kolegi by zapytać ile czasu dokłądnie czekał na zamówiony model? Od zakupu do dnia w którym odebrał model mineło uwaga 74dni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi