enten Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 A czy mogę wiedzieć jaki był nick właściciela? Odezwałbym się do Niego na priv. memberlist.php?mode=viewprofile&u=8943 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 Panowie, znacie może jakiś polski sklep internetowy, w którym można znaleźć jakieś ciekawe, żywiczne figurki rosyjskiej strony? Są fajne Evolution Models, ale nie widzę nigdzie dostępnych tych, których szukam. Ewentualnie macie jakieś inne żeby polecić? Ze szwabkami nie ma takiego problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1973 Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 cooper69, enten bardzo dziękuję za pomoc. Już udało mi się skontaktować z Grześkiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 3 Czerwca 2018 Share Napisano 3 Czerwca 2018 Panowie pytanie, fotosik.pl coś upadł czy co bo nie pokazuje żadnych moich zdjęć w galeriach, albo co polecacie do hostingu zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Czerwca 2018 Share Napisano 3 Czerwca 2018 Imgur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Czerwca 2018 Share Napisano 6 Czerwca 2018 Przypomnijcie mi w jakich proporcjach rozrobić podkład Mr.Surface 1200 z Mr.color leveling thinner? 1(podkład): 3(rozcieńczalnik)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Czerwca 2018 Share Napisano 6 Czerwca 2018 Może być. Ja robię 1:2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Czerwca 2018 Share Napisano 6 Czerwca 2018 Wszystko zależy jak gęsty jest w słoiczku. 1:2 to mi się chyba nie zdarzyło, ale 1:3 albo i rzadszy to bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Czerwca 2018 Share Napisano 6 Czerwca 2018 Dzięki. Wcześniej robiłem 1:3 i jest git. Dzisiaj pierwszy raz malowałem aero Paschee. Dużo, dużo lepszy nic H&S Ultra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 6 Czerwca 2018 Share Napisano 6 Czerwca 2018 Cześć, szukam kogoś kto byłby w posiadaniu tego modelu: i mógłby powiedzieć coś na temat jakości kalkomanii w tym zestawie. Chciałbym kupić go jako dawcę chińskich oznaczeń dla Airfixowego P-40 ze skopaną kolorystyką, ale nie chciałbym zamienić siekierki na kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 6 Czerwca 2018 Share Napisano 6 Czerwca 2018 Kiedyś robiłem ichniego Mustanga. Kalki wydawały się dość grube, ale były stosunkowo miękkie i dobrze reagowały na "Sol-a" Microscale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Czerwca 2018 Share Napisano 7 Czerwca 2018 Orientujecie się czy farbki Citadel nadają się do aerografu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 7 Czerwca 2018 Share Napisano 7 Czerwca 2018 Citadele się nadają .Trzeba je jednak dobrze rozcieńczyć.Fajne są metalizery.Ale nie są to mr hobby czy tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Czerwca 2018 Share Napisano 7 Czerwca 2018 Citadele się nadają .Trzeba je jednak dobrze rozcieńczyć.Fajne są metalizery.Ale nie są to mr hobby czy tamiya. W jakich proporcjach je rozcieńczasz? I czy mogę je rozcieńczyć Leveling Thinnerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Witam, mam pytanie do czego mogę przelać taki klej CA : Oryginalny pojemnik jest strasznie zdezelowany i utrudnia korzystanie z kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Do Bartas89-tych farb nie rozcieńczysz levelingiem żelują się .A w jakich proporcjach ?Nie ma takich jakiś żelaznych zasad prócz rozmiaru duszy.Musi top być roztwór ,który uznasz,że Tobie ładnie kryje dobrze rozpyla z dyszy aero i to cała filozofia.Te farby rozcieńczaj jakimś rozpuchem na bazie alkoholu jak i zwykła woda destylowana.Jest wystarczającym rozcieńczalnikiem.Taj jak napisałem nie są to Tamiye ani Mr hobby.Dostałem spadkowy kartonik tych farbek i szkoda było je wyrzucać to kombinowałem.A że miałem trochę metalizera to próbowałem.Ale już nie będę kombinował bo wolę Tamie i Mr hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Do Bartas89-tych farb nie rozcieńczysz levelingiem żelują się .A w jakich proporcjach ?Nie ma takich jakiś żelaznych zasad prócz rozmiaru duszy.Musi top być roztwór ,który uznasz,że Tobie ładnie kryje dobrze rozpyla z dyszy aero i to cała filozofia.Te farby rozcieńczaj jakimś rozpuchem na bazie alkoholu jak i zwykła woda destylowana.Jest wystarczającym rozcieńczalnikiem.Taj jak napisałem nie są to Tamiye ani Mr hobby.Dostałem spadkowy kartonik tych farbek i szkoda było je wyrzucać to kombinowałem.A że miałem trochę metalizera to próbowałem.Ale już nie będę kombinował bo wolę Tamie i Mr hobby. Szkoda, że wcześniej nie tego nie napisałeś... Dzisiaj malowałem i rozcieńczałem thinnerem. Trochę mi się udało pomalować, ale potem aero mi się zapchał :( Kurde chciałbym takie farby do aero, z którymi nie trzeba się bawić w rozcieńczanie i w proporcje. Od samego początku mojej przygody z modelarstwem mam z tym mega kłopot i jak przychodzi chwila, że już trzeba malować to się robię chory :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Mr.Paint, gotowe z butelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Kurde chciałbym takie farby do aero, z którymi nie trzeba się bawić w rozcieńczanie i w proporcje. Od samego początku mojej przygody z modelarstwem mam z tym mega kłopot i jak przychodzi chwila, że już trzeba malować to się robię chory :( Po co zadajesz ponownie pytania, na które już Ci odpowiedziano w TWOIM WĄTKU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Kurde chciałbym takie farby do aero, z którymi nie trzeba się bawić w rozcieńczanie i w proporcje. Od samego początku mojej przygody z modelarstwem mam z tym mega kłopot i jak przychodzi chwila, że już trzeba malować to się robię chory :( Po co zadajesz ponownie pytania, na które już Ci odpowiedziano w TWOIM WĄTKU!!! Nie zadałem pytania, tylko wyraziełem chęć korzystania z farb których nie trzeba rozcieńczać. Czytaj uważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Tam też na te pytanie dostałeś odpowiedź! Jaki jest tytuł wątku? - Zadajemy pytania... Dostajemy odpowiedzi i pomoc... Hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 użył już ktoś z Was kalek Print Scale i może wrażenia swoje opisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Z tego co czytałem w sieci, są okrutnie delikatne. Z autopsji jeszcze nie mogę się wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 https://www.mojehobby.pl/products/ALC-313-Klear-Cote-Matt.html Czy to można lać bezpośrednio do aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 11 Czerwca 2018 Share Napisano 11 Czerwca 2018 Bartas89, wytłumacz proszę, skąd u Ciebie taka niestrawność do konieczności wlania odrobiny rozpuszczalnika do farby? W czym rzecz? Może ja nieświadomie robię coś okropnego i o tym nie wiem?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi