peter Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Tak w moim Hanomagu wyglada, no ale możesz sobie formować zaaginać itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 sprawiają wrażenie troche "puchatych" Pokombinuje troche na jakimś starym siedzeniu i bede wklejał foto. może coś z tego wyjdzie. Podr. i dzieki za odbowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Witam potrzebuje rady: Chcę zrobić taką plandekę, płachtę na ładunek coś takiego jako to? Mam kilka pomysłów, rad ale może koś ma jeszcze jakiś ciekawy pomysł?? Chusteczka higieniczna nasączona wikolem zmieszanym z wodą (mi odpowiada proporcja wikol-75%, woda-25%). Taką chusteczkę moczysz w pojemniku z wikolem-wodą. Nakładasz na model, układasz, formujesz, zostawiasz do wyschnęcia przynajmniej na całą dobę. Jak chusteczka okaże się za mała powierzchniowo to użyj czystej, nieposzarpanej cienkiej tkaniny/szmatki/koszulki. Na końcu malujesz. Przykład mojego modelu z plandeką: Nie możesz nałożyć za dużo wikolu, chusteczka/szmatki; to ma być lekko nasączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ako1988 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Witam wszystkich mam problem z agregatem z lodowki mianowicie po podlaczeniu agregat chodzi z minute a potem wyłącza się na parę sekund potem spowrotem włącza i tak cały czas Rozkręciłem skrzynke rozdzielającą przewody i zobaczyłem puszkę z dziwną blaszką podłączyłem ponownie agregat i zauważyłem że ta blaszka nagrzewa się do czerwoności i przerywa napięcie Nie wiem co jest grane Wydaję mi się że to zbezpieczenie termiczne. Co może być przyczyną wyłączania agregatu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Chodzi o malowanie kadłuba na ten taki magiczny zieleony Smile Daj sobie spokój , rób na kolor płótna Odpowiedniki podanych revellek to pactry a106 i a27... może jednak pomieszasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Być może ta blaszka to bimetal, który tam jest czujnikiem temperatury i ma prawo wyłączać agregat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ako1988 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Być może ta blaszka to bimetal, który tam jest czujnikiem temperatury i ma prawo wyłączać agregat No tak ale czemu wyłącza agregat Ten bimetal chroni agregat przed przegrzaniem prawda ? Tylko że w agregacie jest olej oraz wszystko jest dobrze podłączone. To co takiego powoduje że co minutę się wyłącza a za 5, 10 sekund włącza ? Możee dolać jakiegoś oleju, może to pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Chodzi o malowanie kadłuba na ten taki magiczny zieleony Smile Daj sobie spokój , rób na kolor płótna Odpowiedniki podanych revellek to pactry a106 i a27... może jednak pomieszasz Dzięki Będę próbował. Zawsze można go na ten taki szarocielisty pomalować, zestaw smera oferuje taki kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dia_bolo Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 pytanie dotyczy filtrów i washów osławionej firmy Mig czy To prawda, ze wash czy tez filtr tej firmy można kłaść tylko na akryle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Ma ktoś schematy malowań Fińskich lub Sowieckich myśliwców Hawker Hurricane Mk.IIC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 To inne pytanko. Chcę pomalować mojego Hawker Hurricane Mk.IIc w kolory 28 eskadry RAFu stacjonującej w północno wschodnich Indiach w 1944. Mam jednak dylemat co do koloru "Grey". Wydaje mi się że najbardziej by pasował Humbrol 167 jednak takiego nie mam. Który zatem z niżej podanych by najbardziej pasował jako zastępczy? Humbrol 196, 127, 147, 128? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigzbig1970 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Ma ktoś schematy malowań Fińskich lub Sowieckich myśliwców Hawker Hurricane Mk.IIC? O fińskim Mk.IIC można od razu zapomnieć- jedyny fiński Hurricane Mk.II doprowadzony do stanu używalności był w wersji IIA. Co do radzieckich- to schematów malowań Mk.IIC jest zaskakująco mało, biorąc pod uwagę że dostarczono ich ponad 1000 sztuk. Jeśli zależy ci na radzieckiej wersji uzbrojonej w działka, to dużo łatwiej jest znaleźć malowania egzemplarzy IIA i IIB przezbrojonych w 2 działka SzWAK i 2 wkm UBT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 mzmichal Dzięki bardzo właśnie coś będę z tym próbowała ale z ręcznikami papierowymi bo mam dużą powierzchnię do pokrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dj Ins@ne Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Znalazłem kiedyś na forum instrukcje wykonania :szlifierki, tokarki, i czegoś tam jeszcze, z wiertarki! Było to bardzo sprytnie montowane na konstrukcji z deseczek drewnianych! Tu pojawia się problem przekopałem całe forum (ręcznie i przez wyszukiwarke) i niemoge tego znaleść. a cos w moim projekcie mi niepasuje więc chciałem podpatrzeć. Jeśli ktoś może podesłać linka stawiam dużego browarka! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Marca 2009 Super Moderator Share Napisano 8 Marca 2009 Tu jest zdjęcie tokarki wykonanej z wiertarki. Na priv, podam Ci adres, na który wyślesz duże Piwo, najlepiej Żywca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Witam wznawiam prośby ze strony 57 i 58(głównie do samolociarzy i Tornado). Zależy mi na skończeniu tego mustanga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Mam prośbbę szukam fotki isu całkowicie bez błotników kiedyś chyba na armoramie była relacja z jakieś wystawy i tam była dioramka z takim właśnie isu może ktoś ma te fotkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Pomocy. Czym zmyć z Paneli (ściennych) Super Glue?? Bardzo ważne. Oprócz debonderów :((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Paneli (ściennych) To jakis duży jest ten model. Chyba trzeba skrobać, ale tak żeby nic nie uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Śpiesz się zanim mama z pracy wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Nie model tylko kleiłem młodszemu kuzynowi zabawkę i biegał z tym klejem i sie jakoś nie wiadomo kiedy znalazł ten klej na paneli :((( Ale już po kłopocie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 to fajnie że dzieciakowi dałeś zabawkę ociekającą klejem... brawo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Drak nie zapominaj że Dawid to też dzieciak ;) A na poważnie to trochę dałeś ciała i ten kuzyn okazał się na tyle inteligentny że do ust nie wziął bo by Ci jego starzy sprali d... wiesz co by sprali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Moja siostra wypił kreta jak była mała i ma sie dobrze,to ile ty masz lat Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Jak by co to nie jestem na tyle głupi żeby dawać zabawkę ociekającą klejem !!! Tylko on SAM wzioł ten klej...Boże lat mam 15 Peter może dzieciak to jesteś TY. I nie musisz tego udowadniać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi