barszczo Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 Z małym opóźnieniem melduję się z galerią: Spitfire Mk.VIII Fargo Express Lelanda Mollanda z 308 dywizjonu USAF we Włoszech, początek 1944 roku. Model Eduarda, budowa bezproblemowa poza kilkoma ogólnie znanymi momentami. Dołożony żywiczny zbiornik dodatkowy Eduarda. Malowany farbami MRP, Gunze H i C, Tamiya, maziany specyfikami AK, kredkami i suchymi pastelami: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 Dla mnie jest świetny. Nie usyfiony. Po prostu bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 Bardzo lubię oglądać twoje modele, mają taki niepowtarzalny klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 Takie modele bardzo mi się podobają. Całkiem subtelenie przybrudzony - po prostu bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 Sam model mi sie podoba, ale mam jedno ale. To Spitfire. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 Fajniutki Kolorki tez jak dla mnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 Każdy z Twoich modeli to uczta dla oczu modelarza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 b.ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 Model prezentuje się bardzo ładnie. Miła dla oka próba podkreślenia śladów eksploatacji przy naklejkach na wyloty Browningów. Światło pod kadłubem powinno być bursztynowe w kolorze. Brakuje też zaślepki na wylot rakietnicy. Jeśli port Plesseya miałby być niezaślepiony, to i tu musiałyby pojawić się ślady po klejeniu i odrywaniu, o 'dziurze' w poszyciu nie wspominając. Mam nadzieję, że to obiektyw i perspektywa robią złą robotę i podwozie nie jest skoszone, jak sugerują to zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2020 Dzięki bardzo wszystkim za pozytywny odbiór . 3 godziny temu, greatgonzo napisał: Brakuje też zaślepki na wylot rakietnicy. Ciągle się człowiek czegoś uczy, ale rozumiem że chodzi o wylot w górnej tylnej części kadłuba po prawej stronie w okolicach znaku. Jeśli tak, to sugerowałem się zdjęciami ósemek które mam i nie widać tam tego elementu. Możliwe jest że rakietnicy nie montowano w ósemkach lub jakiejś ich partii? Choć mam zdjęcia piątek gdzie wylot jest wyraźnie widoczny. Światło podmalowane, podwozie w jak najlepszym porządku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 Ładnie prezentuje się w tym amerykańskim malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 Ja już pisałem na etapie budowy, ale i tu należy się wpis, model bardzo ładny. I fajnie że budowaliśmy praktycznie razem te same maszyny. Moja galeria w niedzielę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 Spitów ci na forum dostatek, ale ten zacnie towarzystwo ubogaci. Bardzo ładnie wykonany model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 Nie widzę powodu, dla którego miano by rezygnować z Plesseya w Ósemkach. I są zdjęcia, gdzie widać te zaślepki. Zawsze trzeba uważać z nadmierną pewnością, ale u Ciebie to i tak bez znaczenia, bo masz przecież zaznaczony ten wylot. Tyle, że w dość kuriozalny sposób. Może mógłbyś zrobić fotkę prosto od nosa, wzdłuż osi samolotu? Podwozie na zdjęciach tego zestawu w wykonaniu, także innych modelarzy wygląda tak nierealistycznie, że mimo ich zapewnień, że jest OK i mojego własnego niedowierzania, że producent mógł zepsuć tak oczywiste miejsce, ciągle mnie to zastanawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 (edytowane) Podwozie glowne w Eduardzie jest rozchylone chociaz powinno byc w pionie do osi samolotu i wynika to z blednego ustawienia mocowania prostopadlego do skrzydla. Ja w swoim spicie odcialem i od nowa nawiercalem i mocowalem na druty. Zeby wiedziec o co biega trzeba niestety na schemat mysliwca z przodu patrzeć Edytowane 20 Czerwca 2020 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 Jak zwykle przepiękny model w twoim wykonaniu. Dla mnie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 Dla ścisłości goleń w Spitfire zamontowana była z odchyleniem 1stopień 24 min od pionu przy samolocie ustawionym z ogonem w górze. To dość wyraźnie widoczny ukos, choć nawet przy prawidłowo narysowanym schemacie ściągnięte ku sobie koła 'prostują' optycznie te golenie. Ale za prawidłowość schematów niech odpowiadają ich autorzy :). Nadal liczę na fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2020 1 godzinę temu, greatgonzo napisał: Nadal liczę na fotkę. Postaram się jutro wstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 I przydało by się troszkę kółeczka podpiłować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 Widok z przodu na bardzo szybko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 22 Czerwca 2020 Share Napisano 22 Czerwca 2020 Barszczo, weź raz coś popsuj żeby było się do czego przyczepić . Jak zwykle super, sama przyjemnośc podziwiania - gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2020 39 minut temu, Ripper1 napisał: Barszczo, weź raz coś popsuj żeby było się do czego przyczepić . Spać bym nie mógł . Dzięki bardzo wszystkim za dobre słowo, co prawda do pracy wreszcie wróciłem ale kolejny szykuje się na warsztat. Nie mam na razie serca do rozgrzebańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 2 Lipca 2020 Super Moderator Share Napisano 2 Lipca 2020 Bardzo ładny, szkoda tylko, że stoi na balonach (może warto by było lekko spłaszczyć oponę...). Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacW Napisano 2 Lipca 2020 Share Napisano 2 Lipca 2020 Starannie i rzetelnie zrobiony eksponat do kolekcji. Ślady eksploatacji mistrzowsko, subtelnie oddane. Zdolności plastyczne to w modelarstwie dwie trzecie końcowego sukcesu. Gratulacje! Czekamy na kolejne perełki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi