xatrix_pl Napisano 17 Września 2022 Share Napisano 17 Września 2022 Można oglądać godzinami, coś niesamowitego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Września 2022 Share Napisano 17 Września 2022 Nie wiem już co pisać. Kolejny mały fragmencik modelu, a powala realizmem. I to wszystko w skali 1:72 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 18 Września 2022 Share Napisano 18 Września 2022 Cyborg. Nie ma innego wyjaśnienia. Człowiek nie ma ani tak precyzyjnej ręki ani takiej cierpliwości… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 25 Września 2022 Autor Share Napisano 25 Września 2022 Dzięki wszystkim, staram się w miarę możliwości wykonywać wiernie to co widzę. Małymi kroczkami skończyłem prace przy drugiej części szklarni. Tu wiele części nie było, mimo to było co robić. Standardowo zacząłem od odchudzenia części przeźroczystej, tym razem tylko z 0,8 do 0,4 mm by zrobić miejsce dla ram (zdjęcie tylko jednej). Tu najwięcej problematyczne są małe skrzyneczki wiszące na ramie biegnącej wzdłuż samolotu. Są tam najprawdopodobniej kontrolki wspomagające pilota przy podejściu do lądowania na lotniskowcu (to moje domysły). Trudność polega na tym, że kontrolki obudowane są blachą, która tworzy daszek. Mój pomysł na wykonanie tego elementu możecie zobaczyć na zdjęciach poniżej (krok po kroku). Plus mały dodatek na boczek. Kolejny detal. Całość przed lakierowaniem. I po lakierowaniu. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Września 2022 Share Napisano 25 Września 2022 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 25 Września 2022 Share Napisano 25 Września 2022 Fajnie to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Września 2022 Share Napisano 25 Września 2022 Czym Ty to kleisz że się nie rozpada???? Boszzzzzzz jakie to małe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Września 2022 Share Napisano 25 Września 2022 No ja nie mam pytań po prostu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Września 2022 Share Napisano 25 Września 2022 Coś w rodzaju snu na jawie ... Czad ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 Wzorowa bardzo ciekawa i pouczająca budowa! Bardzo wysoki poziom wydajności! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 26 Września 2022 Autor Share Napisano 26 Września 2022 W dniu 25.09.2022 o 21:28, Moses napisał: Też tak mam jak kończę dłubanie w nocy. W dniu 25.09.2022 o 21:51, myszaty napisał: Czym Ty to kleisz że się nie rozpada???? Klej CA i szybki klej Tamki. A dziś zrobiłem sobie kratownicę HUD-a. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 Oglądanie tego niemal na żywo sprawia dużą przyjemność Fajowo Ci idzie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 On to zrobił własnymi ręcami...a ja żeby tylko obejrzeć zakładam okulary i max zoom na fonie - masakra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 16 godzin temu, rymulus napisał: A dziś zrobiłem sobie kratownicę HUD-a. Nie mogę, łatwiej było chyba zaprojektować i wytrawić blaszkę... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Ja to mam takie wrażenie że Rymulus ma taką maszynę z filmu "kochanie zmniejszyłem dzieciaki", i nas poprostu w wała. Bo to jest niemożliwe.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 Elegancko, czyściutko, z pomysłem, czyli tak jak zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 W dniu 27.09.2022 o 16:40, barszczo napisał: Nie mogę, łatwiej było chyba zaprojektować i wytrawić blaszkę... . Jak ktoś umie pewnie tak. Ja w tej dziedzinie jestem zielony więc polegam na kawałkach plastiku i kleju. Jedziemy dalej z kokpitem. Zacząłem od odcięcia podstawy HUD-a. Miałem kilka dni żeby przyjrzeć się jej na spokojnie i stwierdziłem, że jest źle zrobiona i wymaga poprawki. W ruch poszła żyletka, kilka cięć i gotowe. Teraz obie szybki HUD-a będą równoległe. Zabrałem się za dorabianie kolejnych detali. Powstały rączki do (nie jestem pewien) awaryjnego usuwania osłony kabiny, soczewka do HUD-a, rurki od nawiewu (klimy) pod owiewką, a także polakierowałem osłony nad tablicami przyrządów. Zrobiłem także w zestawowym elemencie szczelinę wentylacyjną do usuwania wody deszczowej z przedniej szyby owiewki. I jeszcze elementy, które podejrzewam o bycie lampkami oświetlającymi tablicę przyrządów. Nie wiem czy ktokolwiek wypatrzy je na zdjęciach. Rączki, elementy podstawowe. Kawałek plastiku i rozwałkowany na płasko drucik. Gotowe rączki z zawleczkami. I komplet z rączkami. Jeszcze kilka elementów i kokpit będzie można zamykać. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 Szanuję ! Skoro niedługo zamknięcie kabiny to co dalej potraktujesz "po swojemu" ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 22 minuty temu, Psar77 napisał: Szanuję ! Skoro niedługo zamknięcie kabiny to co dalej potraktujesz "po swojemu" ? Jeszcze jest kilka elementów do zrobienia na przodzie kadłuba. Chociażby klamka do otwierania osłony radaru, kamera w owiewce na spodzie i może się jeszcze coś znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 Kolejna porcja niemożliwego, super . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 Mały - wielki model! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi