jmx62 Napisano 5 Września 2022 Share Napisano 5 Września 2022 Zacną masz bibliotekę. A mógłbyś tak wrzucić zbiorczą fotkę jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 5 Września 2022 Share Napisano 5 Września 2022 Gdzieś to kupił? W sklepie wydawcy dawno nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Września 2022 Share Napisano 5 Września 2022 Teraz, Kon_Bar napisał: Gdzieś to kupił? W sklepie wydawcy dawno nie ma Powiem szczerze, że dołączyłbym się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 5 Września 2022 Share Napisano 5 Września 2022 55 minut temu, jmx62 napisał: Zacną masz bibliotekę. A mógłbyś tak wrzucić zbiorczą fotkę jak to wygląda? Od dwóch lat żyję w kartonach. Sprzedałem mieszkanie i nie mogę kupić nowego. Cała biblioteka jest w kartonach, jak i całe moje dotychczasowe życie. To co kupuję obecnie jest dosyć chaotycznie "poukładane w różnych miejscach. Jest też dobra strona tego wszystkiego. Część magazynu modeli mam pod ręką, choć w workach. Mam nadzieję, że niedługo będę mógł pochwalić się swoją jaskinią ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 5 Września 2022 Share Napisano 5 Września 2022 43 minuty temu, Kon_Bar napisał: Gdzieś to kupił? W sklepie wydawcy dawno nie ma Polowanie i trochę szczęścia i kolega który czyści mieszkania, strychy, piwnice. Jak są książki wie gdzie zadzwonić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Września 2022 Share Napisano 5 Września 2022 7 minut temu, kopernik napisał: Polowanie i trochę szczęścia i kolega który czyści mieszkania, strychy, piwnice. Jak są książki wie gdzie zadzwonić ! Pozazdrościć takiego Kolegi Niektórzy to się w czepku rodzą, a człowiek głupi się urodził w szpitalu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 5 Września 2022 Share Napisano 5 Września 2022 Dodam jeszcze że akurat ta pozycja była po oficerze mieszkającym na warszawskim Bemowie ( dużo byłych wojskowych ) . Kilka lat temu był tam antykwariat skupujący spuściznę po nich. Niestety, już go nie ma, a skarby tam były nieliche ! A jak traktowana jest spuścizna przez spadkobierców ... niewiarygodny przykład z przed kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 (edytowane) 4 godziny temu, kopernik napisał: Od dwóch lat żyję w kartonach. Cała biblioteka jest w kartonach, jak i całe moje dotychczasowe życie. Zażartuję że nie jeden modelarz co to skleja Małe Modelarze tak by chciał, w sensie tak że w kartonach A tak na poważnie to bardzo fajną masz literaturę nt. Flotylli Pińskiej i tamtych okolic. I jeszcze jedno, widzę że masz też książkę o CSS-13. Jak tam sprawa wygląda ze zdjęciami maszyn typowo szkolnych bez karabinow, bomb itp oraz cywilnych, takich typowo aeroklubowych? Edytowane 6 Września 2022 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 7 Września 2022 Share Napisano 7 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 22:37, Slawek_26869 napisał: Pozazdrościć takiego Kolegi Niektórzy to się w czepku rodzą, a człowiek głupi się urodził w szpitalu Ale ci w czepku urodzeni to też w szpitalu (sorki nie mogłem się powstrzymać, jestem na tym etapie wczesno-rodzicielskim) Zbiór zacny, a starsza literatura ma swój niepowtarzalny sentymentalny urok, za młodziaka dużo szperałem i kupowałem takich staroci pod halą targową w KRK, było tam wtedy sporo tematyki historycznej i militarnej, ale skończyło się, cóż zostaje miłe wspomnienie i trochę książek na półce. Pozdr! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Września 2022 Share Napisano 21 Września 2022 I jeszcze jedna książka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Września 2022 Share Napisano 24 Września 2022 Wkrótce: Mikojan Gurewicz MiG-15. Wersje jednomiejscowe w lotnictwie polskim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 25 Września 2022 Share Napisano 25 Września 2022 Jakby miał ktoś w rękach to poproszę o wrażenia, czy warto dokupić do Polish Wings za tę cenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 Chwalipost. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 7 Października 2022 Share Napisano 7 Października 2022 W dniu 24.09.2022 o 23:26, Grzes napisał: Wkrótce: Mikojan Gurewicz MiG-15. Wersje jednomiejscowe w lotnictwie polskim Zdecydowanie warto. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 7 Października 2022 Share Napisano 7 Października 2022 Jeszcze ciepła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 7 Października 2022 Share Napisano 7 Października 2022 12 godzin temu, em napisał: Zdecydowanie warto. zgadza się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 9 Października 2022 Share Napisano 9 Października 2022 Czy ktoś posiada w swoich zbiorach Polish Wings #8 "Poland’s Captured Luftwaffe Warprizes" ? Interesuje mnie, czy są tam materiały o sanitarnych wersjach Fi-156 oraz FW 58 oraz ile miejsca poświęcono (i jakim) zdobycznym szybowcom. Z góry dziękuję za pomoc przy decyzji "wydać / nie wydać" 65 PLN za dodruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 W dniu 9.10.2022 o 06:36, Kon_Bar napisał: Czy ktoś posiada w swoich zbiorach Polish Wings #8 "Poland’s Captured Luftwaffe Warprizes" ? Interesuje mnie, czy są tam materiały o sanitarnych wersjach Fi-156 oraz FW 58 oraz ile miejsca poświęcono (i jakim) zdobycznym szybowcom. Z góry dziękuję za pomoc przy decyzji "wydać / nie wydać" 65 PLN za dodruk Też zastanawiam się czy wydać 65 zł. Zapytałem o zawartość i dostałem odp od Robert Pe : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mir Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 8 godzin temu, kopernik napisał: Też zastanawiam się czy wydać 65 zł. Zapytałem o zawartość i dostałem odp od Robert Pe : Ko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mir Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 FW przypadku Fi156 zdjęcia i schemat malowania SP-AGO i zdjęcie SP-AMK FW-58 zdjęcie i rzut boczny SP-ARP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 41 minut temu, Mir napisał: FW przypadku Fi156 zdjęcia i schemat malowania SP-AGO i zdjęcie SP-AMK FW-58 zdjęcie i rzut boczny SP-ARP To dopytam - w malowaniu sanitarnym czy wcześniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mir Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 Sanitarne . FI 156 Dar Młodzieży, lata 1947-49. Malowanie sanitarne, FW z 1955 Ministerstwo Zdrowia CSLS Gocław. Co do szybowców - 15 stron 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 Dziękuję chyba się skuszę Fi156 - znam, ale FW i przede wszystkim szybowce niosą nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 W dniu 28.08.2022 o 10:22, hamp napisał: To nowe wydanie, na nowo napisane. Informacja na temat oferty poparta fotokopią dokumentu do oferty nr.4510 z 2.05.1938 24 maszyny + ew. licencja W necie znalazłem taką fotkę . Niestety nie podano źródła. Czy to jest z tej monografii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi