panDespota Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) Zapraszam do galerii mojego ostatniego ulepka. Malowany Vallejo, Hinomaru i błyskawice malowane z szablonów. Dodane klapy z BrenGuna, przewody hamulcowe, wymienione lufy km i owiewka. Przenitowany. Model w malowaniu maszyny ze Szkoły Doskonalenia Bojowego w Hitachi na której latał Maj. Yoshio Hirose. Przez całą wojnę odniósł dziewięć zwycięstw. Zginął 22 grudnia 1944 r. kiedy po staranowaniu B-29 jego samolot spadł do morza. http://surfcity.kund.dalnet.se/japan_hirose.htm Bardzo dziękuję osobom, które pomogły mi w warsztacie przy budowie miniatury. No i galeria Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez panDespota 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 Te przetarcia mi do końca nie pasują, trochę za małe, bo jak z Japończyków złaziła farba, to płatami. Ale tak w ogóle - to bardzo ładnie zrobiony model. podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 20 minut temu, WujekAlice napisał: jak z Japończyków złaziła farba, to płatami. Nieprawda. Wracając do modelu.Świetny jest.Przybrudzony i "obity" z wyczuciem.Kapitalna robota tym bardziej że znam materiał wyjściowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 Słuchaj, świetny model, masa włożonej pracy i to widać. Aż musiałem wrócić do tytułu, żeby się upewnić czy to nie 1:48. Jak tylko usuniesz włosek/włókno z przodu kabiny, będzie 5. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 No ładne cacko. Niby Japończyk, a podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 Genialny! Trudno uwierzyć, że to skala dżentelmenów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 9 godzin temu, Xmen napisał: Nieprawda. Prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 5 minut temu, WujekAlice napisał: Prawda. To stereotyp oparty głównie na zdjęciach wraków.Niestety zdjęć japońskich samolotów jest bardzo mało ( nie liczę zdjęć zrobionych przez amerykanów) a jak są to z reguły kiepskiej jakości.Kempetai już tego dopilnowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 No ale nawet zdjęcie w/w samolotu - tam te przetarcia są większe niż na modelu - układają się charakterystycznie - głównie na zielonym, a czerwony już nie . Japończycy mieli marne farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 Bardzo przyjemny Demonek jestem jak najbardziej na tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obłok Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 Dobry kawałek modelarskiej roboty. Choć ten korek na jednym ze zdjęć wyjaśnia trochę metodę osiągania wyżyn kunsztu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 Mnie również się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 z tych wybitnych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 Pięknie wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Sierpnia 2021 Share Napisano 4 Sierpnia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 4 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2021 (edytowane) Dzięki za komentarze. W dniu 2.08.2021 o 22:12, WujekAlice napisał: Te przetarcia mi do końca nie pasują, trochę za małe, bo jak z Japończyków złaziła farba, to płatami. Starałem się odwzorować ubytki farby ze zdjęcia. Wydaje mi się, że wyszły ok, ale mogę nie być obiektywny jako sędzia w swojej sprawie W dniu 2.08.2021 o 23:05, zaruk napisał: Jak tylko usuniesz włosek/włókno z przodu kabiny, będzie 5. Ehhh w warsztacie narzekałeś na wzrok a tu takie mikro paprochy wyłapujesz W dniu 3.08.2021 o 16:32, obłok napisał: Choć ten korek na jednym ze zdjęć wyjaśnia trochę metodę osiągania wyżyn kunsztu ... Jak się nie napiję to mi się ręce trzęsą i nic nie wychodzi Edytowane 4 Sierpnia 2021 przez panDespota 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Sierpnia 2021 Share Napisano 5 Sierpnia 2021 11 godzin temu, panDespota napisał: Ehhh w warsztacie narzekałeś na wzrok a tu takie mikro paprochy wyłapujesz W międzyczasie kupiłem lupę nagłowną i wzrok mi się poprawił. Używając jej z przerażeniem stwierdziłem, że na każdym etapie budowy na modelu gromadzi się masa baboli, które później zalewam farbą i lakierem. Wcześniej dostrzegałem to dopiero na zdjęciach a obecnie zdecydowanie wcześniej, co umożliwia oczyszczenie powierzchni z części tego tałatajstwa. Trochę zostaje, ale zdecydowanie mniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 5 Sierpnia 2021 Share Napisano 5 Sierpnia 2021 Powiem krótko: mega! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi