kopernik Napisano 8 Grudnia 2024 Napisano 8 Grudnia 2024 2 godziny temu, letalin napisał: P-38 wolałbym z Army IBG ponituje go dziurkami i będzie nie taki jak chcę. Oj, ciągnie do Army, ciągnie. Tu nawet modelu nie znamy, ale many info o nitowaniu 1 Cytuj
em Napisano 8 Grudnia 2024 Napisano 8 Grudnia 2024 110 dzienny ,nocny ,północny,iracki ,afrykański, dwa w jednym do ciągania szybowców,..no pudełek w pytę i wersji 1 Cytuj
kopernik Napisano 8 Grudnia 2024 Napisano 8 Grudnia 2024 3 minuty temu, em napisał: 110 dzienny ,nocny ,północny,iracki ,afrykański, dwa w jednym do ciągania szybowców,..no pudełek w pytę i wersji Nawet tak egzotyczny jak Iracki i to z 1940r ! Cytuj
djack Napisano 8 Grudnia 2024 Napisano 8 Grudnia 2024 Z Ju 88 tak samo, wersji tyle, że można bez problemu mnożyć kolejne pudełka. A i zdobyczne też by się znalazły. Cytuj
Andzin Napisano 8 Grudnia 2024 Napisano 8 Grudnia 2024 30 minut temu, em napisał: 110 dzienny ,nocny ,północny,iracki ,afrykański, dwa w jednym do ciągania szybowców,..no pudełek w pytę i wersji Z dostępnym Eduardem we wszystkich wersjach i za stosunkowo małe pieniądze? Poważnie wątpię. Ju-88 chyba podobnie. Jeśli nie P-38 (może artbox IAR-80 to taka mała zajawka?), to Do-217. Tak typuję 2 Cytuj
letalin Napisano 8 Grudnia 2024 Napisano 8 Grudnia 2024 51 minut temu, kopernik napisał: Oj, ciągnie do Army, ciągnie. Tu nawet modelu nie znamy, ale many info o nitowaniu Jest jeszcze jeden argument, dlaczego wolałbym P-38 z AH: prostota. Przy skomplikowanej geometrii tego samolotu może to być duża zaleta, chociaż pewnie każdy ewentualny producent 1/72 Lightninga zainspiruje się Tamiyą 1/48, zamiast wymyślać swoje rozwiązania. Cytuj
Skawinski Napisano 8 Grudnia 2024 Napisano 8 Grudnia 2024 (edytowane) 5 minut temu, letalin napisał: Jest jeszcze jeden argument, dlaczego wolałbym P-38 z AH: prostota. Oby nie nadmierna, oby nie nadmierna Ale to wątek o IBG. Kwestię Lightninga Army może warto przenieść do wątku Army? Edytowane 8 Grudnia 2024 przez Skawinski Cytuj
em Napisano 8 Grudnia 2024 Napisano 8 Grudnia 2024 40 minut temu, Andzin napisał: Z dostępnym Eduardem we wszystkich wersjach i za stosunkowo małe pieniądze? Poważnie wątpię. Ju-88 chyba podobnie. Jeśli nie P-38 (może artbox IAR-80 to taka mała zajawka?), to Do-217. Tak typuję Że dwie strony temu pisałem o P-38, jednak czy jest tak popularny jak samoloty faszystowskie? Cytuj
letalin Napisano 9 Grudnia 2024 Napisano 9 Grudnia 2024 Godzinę temu, Skawinski napisał: Oby nie nadmierna, oby nie nadmierna Ale to wątek o IBG. Kwestię Lightninga Army może warto przenieść do wątku Army? Nadmierna komplikacja, czy nadmierna prostota w ocenie modelarzy, to zbiory częściowo nakładające się Ludzie mają bardzo różne preferencje. Producenci natomiast zawsze produkują racjonalnie zaprojektowane zestawy, w swoim przekonaniu. Nie ma kwestii Lightninga 1/72 AH, ani IBG, ani nawet Tamiyi. Żaden wątek nie pasuje 1 Cytuj
wuwumaster Napisano 9 Grudnia 2024 Napisano 9 Grudnia 2024 Pozwolę sobie dołączyć do sympatycznego gdybania, mój typ: Me-262, bo - Niemiec, więc się sprzeda - 2 silniki, pierwsza połowa lat 40stych - ani duży a mały, na pewno może się zmieścić na 1 ramce - niby coś tam jest na rynku ale same pokraki, nic na miarę choćby Tamki w 48 (rynek spamują: wiecznie wznawiany stareńki Heller - ostatnio pod szyldem KP, stary Revel z dużymi babolami, nowsze Academy - biedne w detal i z dużymi babolami, czy Airfix - poprawny brylowo ale wygląda jak ulepiony z plasteliny z detalem rytym gwoździem ) - kontynuacja do FW-190D; fajnie by było dostać Schwabla w podobnym standardzie Pożyjemy, zobaczymy, nadzieja umiera ostatnia Pozdr ww Cytuj
HKK Napisano 9 Grudnia 2024 Napisano 9 Grudnia 2024 2 minuty temu, wuwumaster napisał: Pozwolę sobie dołączyć do sympatycznego gdybania, mój typ: Me-262, bo ...jest też nieskończoność wersji i malowań do wypuszczenia 1 Cytuj
wuwumaster Napisano 9 Grudnia 2024 Napisano 9 Grudnia 2024 5 minut temu, HKK napisał: ...jest też nieskończoność wersji i malowań do wypuszczenia Dzięki, fakt trochę odmian i malowanek jest (dzienne/nocne/trofiejne), a jak do tego dołożyć wczesne wersje albo późne wynalazki / koncepcje Luft'46 to robi się całkiem bogato Pozdr ww Cytuj
Dzejo Napisano 9 Grudnia 2024 Napisano 9 Grudnia 2024 Z zaciekawieniem zerkam w temat nie mając swoich typów, i mimo ze marzy mi się w nowym fantastycznym wydaniu zarówno Me-262 jak i P-38 , to w mojej nomenklaturze w żaden możliwy sposób nie wpisują się do pierwszej wskazówki ""LARGE PLANE" 3 Cytuj
JJ62 Napisano 9 Grudnia 2024 Napisano 9 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Dzejo napisał: w mojej nomenklaturze w żaden możliwy sposób nie wpisują się do pierwszej wskazówki ""LARGE PLANE" I ja się tym zgadzam (niestety). Ale mimo pewnej ostrożności w zabieraniu głosu, też mam jakieś oczekiwania: stawiam na niemiecki, typu Ju-188 (nie ma nic dobrego obecnie po Hasegawie, ale nie jestem pewny czy nie gorzej z wersjami i malowaniami) lub D-217 (a wersja nocna N to chyba po starej Itelerce nie do zdobycia. Będzie, co będzie - na pewno oprócz dostępności dokumentacji zrobili research biznesowy, co się najlepiej sprzeda. Cytuj
abtb Napisano 10 Grudnia 2024 Napisano 10 Grudnia 2024 15 godzin temu, kopernik napisał: Nikt nie chce Dorniera Do-335 Bo wszyscy chcą Tu-2 Nawet IBG chce tylko nie chce się do tego przyznać A tak na poważnie - biorąc pod uwagę fakt, że IBG lubi coś tam przepakować w swoje pudełka i dorzucić garść żywic to bym się spodziewał jakiegoś przepaka a nie jakieś absolutnej nowości. 1 Cytuj
meser111 Napisano 10 Grudnia 2024 Napisano 10 Grudnia 2024 7 minut temu, abtb napisał: Bo wszyscy chcą Tu-2 Nawet IBG chce tylko nie chce się do tego przyznać A tak na poważnie - biorąc pod uwagę fakt, że IBG lubi coś tam przepakować w swoje pudełka i dorzucić garść żywic to bym się spodziewał jakiegoś przepaka a nie jakieś absolutnej nowości. Całkowicie nowy model ma być, więc przepak odpada. Cytuj
TM48 Napisano 10 Grudnia 2024 Napisano 10 Grudnia 2024 28 minut temu, abtb napisał: A tak na poważnie - biorąc pod uwagę fakt, że IBG lubi coś tam przepakować w swoje pudełka i dorzucić garść żywic to bym się spodziewał jakiegoś przepaka a nie jakieś absolutnej nowości. "100% new moulds!" Cytuj
Xmen Napisano 10 Grudnia 2024 Napisano 10 Grudnia 2024 (edytowane) - Edytowane 16 Stycznia 2025 przez Xmen 2 Cytuj
letalin Napisano 10 Grudnia 2024 Napisano 10 Grudnia 2024 Tu-2 jest fotogeniczny, ale ja jeszcze ICM nie poskładałem:) Poza tym AH zrobi na pewno Tu-2 i będzie lepszy:)))) 2 Cytuj
zatras Napisano 10 Grudnia 2024 Napisano 10 Grudnia 2024 2 godziny temu, letalin napisał: Poza tym AH zrobi na pewno Tu-2 i będzie lepszy: Chyba z plasteliny Cytuj
zloty Napisano 10 Grudnia 2024 Napisano 10 Grudnia 2024 Do-217 jednak bym obstawiał , najlepiej w wersji myśliwskiej. 2 Cytuj
HKK Napisano 10 Grudnia 2024 Napisano 10 Grudnia 2024 (edytowane) Ło matko, znowu niemniec. Byle nie He-219... mam rozgrzebanego Dragona plus kilogram dodatków Edytowane 10 Grudnia 2024 przez HKK Cytuj
PrzemekW Napisano 10 Grudnia 2024 Napisano 10 Grudnia 2024 A G4M Betty? Stawiam na Betty. Przemek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi