Pasqual Napisano 6 Grudnia 2024 Share Napisano 6 Grudnia 2024 A może de Havilland Mosquito albo niemiecki Focke-Wulf Ta 154 Moskito? Niemce i Angliki zawsze dobrze się sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 6 Grudnia 2024 Share Napisano 6 Grudnia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: ta jedna ramka to byla jawna prowokacja... Oczywiście wiemy ; ) ale z ciekawości sprawdziłem i takie 1/72 latające dwusilnikowe skrzydło Northrop N-9M zmieścili na jednej ramce Edytowane 6 Grudnia 2024 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Grudnia 2024 Share Napisano 6 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Skawinski napisał: Z ciekawości zapytam - gdzie można znaleźć zdjęcia takowego? Jak zapewne wiesz, na dziś nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Grudnia 2024 Share Napisano 6 Grudnia 2024 zajrzałem sobie tu przypadkiem i tak czytam... i czytam... cóż Panowie - jedno jest pewne... nie ma co się podniecać co wypuszczą bo to sprawa oczywista że jak już się pojawi owa nowość to obecne zbiorowe zgadujzgadula i typowanie wyników płynnie przejdzie w zbiorowe narzekanie i malkontenctwo.... Czyli zaistnieje tzw "arma klasyka".... a bo słabe wypraski, a to nie takie malowanie, a to złe klapy podwozia, a to nitowanie za wielkie, a to złe wyoblenie osłony silnika, a w ogóle to skandalicznie za drogo... Tak więc kupuje popcorn i wracam do wątku czytać za pół miesiąca 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 A tymczasem po cichutku IBG rozwija skalę 1:48. Po Dromaderze spodziewajcie się IARa 80/81 . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 12 godzin temu, M.A.V. napisał: zajrzałem sobie tu przypadkiem i tak czytam... i czytam... cóż Panowie - jedno jest pewne... nie ma co się podniecać co wypuszczą bo to sprawa oczywista że jak już się pojawi owa nowość to obecne zbiorowe zgadujzgadula i typowanie wyników płynnie przejdzie w zbiorowe narzekanie i malkontenctwo.... Czyli zaistnieje tzw "arma klasyka".... a bo słabe wypraski, a to nie takie malowanie, a to złe klapy podwozia, a to nitowanie za wielkie, a to złe wyoblenie osłony silnika, a w ogóle to skandalicznie za drogo... Tak więc kupuje popcorn i wracam do wątku czytać za pół miesiąca Dlatego warto korzystać, dopóki utrzymuje się atmosfera przyjaźni i warto wziąć w tym radosny udział 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 14 godzin temu, Pasqual napisał: A może (...) niemiecki Focke-Wulf Ta 154 Moskito? Ta-154 miałby sens. Brak modelu na rynku. Ciekawy i z Luftwaffe Temat może niszowy, ale nie dużo bardziej niż IAR, czy nawet Fw-190D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 Żabojad ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 a może brytol? - Bristol Beaufighter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 3 minuty temu, zatras napisał: Żabojad ??? Nie wiem, ale Francja skapitulowała 22.06.1940, więc po co im samoloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 Niech im się darzy czyli 110 albo 88 bo nie whirlwind ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 Przeczytałem na głos tą ostatnią "podpowiedź" i usłyszałem w przedpokoju "Hurrrraaaaa!!!". To był mój portfel. Krzyknął z radości, że na pewno nie zafunduję mu znów diety, bo to nie moja tematyka. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 Tak naprawdę to takich samolotów to nie ma dużo... Whirlwind, Ki-48... bo co ma oznaczać "combat service" ? wprowadzenie do służby czy pierwsze użycie bojowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 35 minut temu, em napisał: Niech im się darzy czyli 110 albo 88 bo nie whirlwind ? 110 odpada bo był już w Polsce w 39. 88 ma sporo wersji i pasuje czasowo. Dziwne że nikt go wcześniej nie zgłosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 2 minuty temu, DobreMzimu napisał: 110 odpada bo był już w Polsce w 39. 88 ma sporo wersji i pasuje czasowo. Dziwne że nikt go wcześniej nie zgłosił. A swoje posty czytasz zanim je opublikujesz ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 5 minut temu, mirage3 napisał: A swoje posty czytasz zanim je opublikujesz ? nie czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 Sam napisałeś post w którym jest Ju-88 fakt C i G ale jest... Sztuka jest sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 (edytowane) 9 minut temu, mirage3 napisał: Sam napisałeś post w którym jest Ju-88 fakt C i G ale jest... Sztuka jest sztuka. Moglibyśmy się posprzeczać czy bombowce i nocne myśliwce to to samo. Ale po co. Masz absolutną rację. Padło sporo zgłoszeń, któreś mogło się powtórzyć. Przepraszam. PS zaktualizowałem listę Edytowane 7 Grudnia 2024 przez DobreMzimu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 42 minuty temu, mirage3 napisał: Tak naprawdę to takich samolotów to nie ma dużo. Użytych bojowo w pierwszej połowie lat 40-tych nie dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 1 minutę temu, Wymysl napisał: Użytych bojowo w pierwszej połowie lat 40-tych nie dużo? "Combat service - First half of 1940" nie lat '40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 6 minut temu, mirage3 napisał: "Combat service - First half of 1940" nie lat '40 Umknęło Ci "s" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 Jak to będzie kolejny krzyżowiec typu 88 to ja dziękuję.. Mam nadzieję, że wymyślili coś ciekawszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 1 minutę temu, Wymysl napisał: Umknęło Ci "s" Fakt racja... Czyli wiadomo, że mamy samolot typowo z II WŚ. Karuzela typów znowu w ruch Choć Ju-88 byłby niezłym typem pod kontem możliwych miliona mutacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek62 Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 Szansa na poteza 63 11 wzrosly.kampania francja V 1940. Uzytkownicy francja,rumunia,wegry,jugoslawia,niemcy, wlochy, i polskie lotnictwo. Po przerobce kadluba mozna zrobic mysliwca potez 631 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi