Bartosz Ciesielski Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 Ale wypasione anteny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2022 2 minuty temu, bulik58 napisał: Moze trafia do obiegu ? Trza bedzie przepytac Przemka Mogą trafić, nie problem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 Podstawy amerykańskich anten też masz w asortymencie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2022 2 minuty temu, makinen napisał: Podstawy amerykańskich anten też masz w asortymencie? Nie, bo ostatnio nie robiłem żadnego amerykańca Mam takie jak robiłem do Centauro: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2022 To tak myslalem tylko jue wiem co na pake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 26 Czerwca 2022 Share Napisano 26 Czerwca 2022 Kiedyś widziałem fotke jak maz miał na pace rakiety s300 i boki burty były „ubrane„ w kłody drewna tak że niby las wozi a nie rakiety . Ew dac na pake uaza469 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Października 2022 Autor Share Napisano 3 Października 2022 To był udany weekend - miałem chwiele czasu podłubać przy Mazie. Pomalowałem skrzynie ładunkową: . . Już po fakcie, kiedy zacząłem malować drewniane listewki na burtach, pomyślałem że to troche bez sensu. Oderwałem jedną, przycialem balse na wymiar: Na szybko cos zaprojektowalem i wydrukowałem, a potem klejenie I gotowe Troszke pocieniowałem kabine i inne elementy, myślę na kolorem I pobrudzilem rame. Najpierw troche suchego pędzla a potem pigmenty . 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Października 2022 Share Napisano 3 Października 2022 Świetna robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 Jak prawdziwy. Widać, że na pace dużo trofiejnego towaru woził. Rakiety już nie modne, teraz niech węgiel z Donbasu wozi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Października 2022 Autor Share Napisano 5 Października 2022 (edytowane) 22 godziny temu, robertmodelarz napisał: Jak prawdziwy. Widać, że na pace dużo trofiejnego towaru woził. Rakiety już nie modne, teraz niech węgiel z Donbasu wozi. Jest to jakaś koncepcja Czas kłaść asfalt więc przygotowyje podłoże Na próbe dodałem trochę obić: . I skończyłem napis/tabliczke: Kabiny i inne szpeje gotowe do malowania: Zacząłem też prace nad kołami, jako że łatwuej mi było pomalować najpierw felgi, to później musiałem znaleźć łatwy sposób na pomalowanie opon. To sobie wydrukowałem korki - i sie sprawdziły No i zamontowałem silnik i osprzęt Edytowane 5 Października 2022 przez Przemek Przybulewski 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 Świetna robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Października 2022 Autor Share Napisano 6 Października 2022 2 minuty temu, bulik58 napisał: Z czego bedziesz robic ten asfalt? Chyba AK wypuscila nowy produkt z ktorego mozna zrobic nowy jak i stary zuzyty asfalt. A z tego: Masa całkiem ok, trzeba dobrze rozmieszać bo na górze rzadkie a na dole skała. Struktura też ok, nie jest gładka. Nakładałem patyczkiem a rozprowadzałem szpachelką, trzeba uważać bo na początku słabo chwyta podłoże, może jakbym je jakoś najperw przygotował byłoby inaczej. Można kłaść grubo, można cieniutko, wygładzałem po zamoczeniu szpachelki w wodzie. Po zachnieciu robi sie gumowate, na razie jest ok. Wygląda jak świeżo kładziony asfalt wiec na prwno trzeba malować. Tak wyglada po 10 godzinach: . Za puche zapłaciłem około 40zł. Zużyłem 20-25% czyli 8-10zł. Czy warto? Moim zdaniem tak, bo szybko łatwo i przyjemnie. Można samemu pewnie pokombinować, użyć papieru, wikolu z piachem itp - ale z braku czasu czasami nie eksperymentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 Cześć! Wiem, ze za późno, ale jakby ktoś chciał robić asfalt, to najlepiej moim zdaniem jest wziąć po prostu papier ścierny i przykleić. A potem można na tym robić rożne smołowania, zabrudzenia, plamy itd. Kwestia jest tylko taka, żeby kolor był w miarę czarny i gradacja papieru odpowiednio do skali, dla 1:35 już numery większe od 300 się nadadzą. A ja życzę powodzenia z tym MAZem i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Października 2022 Autor Share Napisano 6 Października 2022 4 minuty temu, pmroczko napisał: Cześć! Wiem, ze za późno, ale jakby ktoś chciał robić asfalt, to najlepiej moim zdaniem jest wziąć po prostu papier ścierny i przykleić. A potem można na tym robić rożne smołowania, zabrudzenia, plamy itd. Kwestia jest tylko taka, żeby kolor był w miarę czarny i gradacja papieru odpowiednio do skali, dla 1:35 już numery większe od 300 się nadadzą. A ja życzę powodzenia z tym MAZem i pozdrawiam Paweł Dzięki - robiłem z papieru i asfalt i pokłady lotniskowców, i papier jest ok, ale ma jeden minus - daje za równą, idealną powierzchnię, ciężko zrobić pęknięcia, dziury itp. Ta masa ma trochę inne właściowści i fajnie można odwzorować fakturę nieco sfatygowanej drogi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Października 2022 Autor Share Napisano 11 Października 2022 Pomalowałem kabinę - nie wiem czemu trochę na czarnym tle zdjęcia są prześwietlone Zamontowałem koła, oczywiście nie bez strat, bolce na piastach z tyłu są większe - koła Panzerart mają jednak jednakowej średnicy otwór i przy próbie założenia, niechcący złamałem wahacz. Niby sklejone ale koło jakoś wisi w powietrzu teraz . . Pobrudziłem szkrzynię od spodu, bardziej pro forma albo w ramach treningu i zamocowałem ją . Przykurzyłem asfalt, niczym nie malowane tylko nałożyłem pigmenty. Póżniej doszedł chodznik (jeszcze do stonowania) . Teraz, prace przy kabinach, słupki i barierki i coś za chodnikiem trzeba postawić 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 3 godziny temu, Przemek Przybulewski napisał: nie wiem czemu trochę na czarnym tle zdjęcia są prześwietlone Ponieważ aparat uśrednia pomiar światła i mu wychodzi, że jest za ciemno. Jeśli masz taką możliwość to ustaw korekcję ekspozycji (EV) na -1 albo i więcej. Druga opcja to przyciemnienie zdjęcia w programie graficznym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 Asfalt może być z korka-nie ma takiej gładkiej powierzchni jak papier ścierny...a i podłubać w nim można..Autko-ok! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Października 2022 Autor Share Napisano 11 Października 2022 6 godzin temu, Roland_Sebastian napisał: Ponieważ aparat uśrednia pomiar światła i mu wychodzi, że jest za ciemno. Jeśli masz taką możliwość to ustaw korekcję ekspozycji (EV) na -1 albo i więcej. Druga opcja to przyciemnienie zdjęcia w programie graficznym. To zdjecia robione telefonem 5 godzin temu, bulik58 napisał: Podwozie i uliczka mi sie podoba , co do reszty poczekamy na calosc. Dzięki. Nadal brak koncepcji na pakę. 4 godziny temu, piotrkur napisał: Asfalt może być z korka-nie ma takiej gładkiej powierzchni jak papier ścierny...a i podłubać w nim można..Autko-ok! Tak, coś słyszałem Zacząłem powoli składać potwora: I próbuję odwzorować ocynk na barierkach 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 8 godzin temu, Przemek Przybulewski napisał: zdjecia robione telefonem Też można regulować ekspozycję. Albo tryb pro, albo dotykasz ekranu w punkcie który cię interesuje. Powinien pojawić się suwak ze znaczkiem słońca, pomachaj suwakiem góra dół, aż znajdziesz odpowiednie naświetlenie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 20 minut temu, copycat napisał: Też można regulować ekspozycję. Albo tryb pro, albo dotykasz ekranu w punkcie który cię interesuje. Powinien pojawić się suwak ze znaczkiem słońca, pomachaj suwakiem góra dół, aż znajdziesz odpowiednie naświetlenie. Kolega chyba nie jest PRO . Już samo wrzucanie zdjęć na byle jakim tle o tym świadczy. Nie tylko zmiana ekspozycji jest mu niepotrzebna by robić lepsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 12 Października 2022 Autor Share Napisano 12 Października 2022 Godzinę temu, copycat napisał: Też można regulować ekspozycję. Albo tryb pro, albo dotykasz ekranu w punkcie który cię interesuje. Powinien pojawić się suwak ze znaczkiem słońca, pomachaj suwakiem góra dół, aż znajdziesz odpowiednie naświetlenie. Dzięki - będę kombinował. 50 minut temu, patrykd napisał: Kolega chyba nie jest PRO . Już samo wrzucanie zdjęć na byle jakim tle o tym świadczy. Nie tylko zmiana ekspozycji jest mu niepotrzebna by robić lepsze zdjęcia Oj PatrykD, po co tak pisać? PRO - to z tego co wiem skrót od professional czyli zawodowiec - więc ja nie nie jestem PRO, ponieważ jest to moje hobby a nie praca czy sposób zarabiania. Wrzucam zdjęcia najczęsciej na tle maty olfa lub innego jednolitego tła, co nie oznacza że jest to regułą, bo zdarzają się na szybko inne zdjęcia. Na szczęście nie ma w tle prania, brudnych naczyń, czy klapek typu kubota, itp, co osobiście uważam za duży sukces. Zresztą są to zdjęcia robocze, nie przykładam do nich aż takiej wielkie uwagi, mogą być nie doskonałe, ale mają pokazać postęp prac na szybko, świeżo. Ważne że zdjęcia w galerii są robione na jednolitym tle, lustrzanką, przy dużej głębii ostrości, dobranym do tego czasie ekspozycji itp itd 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 Po prostu dla mnie ważna jest nie tylko jakość galerii ale także warsztatu. Koniec i kropka. Nic więcej do dodania nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 Bez przesady, przecież sam model jest dobrze widoczny, zdjęcia są ostre a tło nie rozprasza. To nie zdjęcia do czasopisma tylko warsztat. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 12 Października 2022 Autor Share Napisano 12 Października 2022 3 godziny temu, patrykd napisał: Po prostu dla mnie ważna jest nie tylko jakość galerii ale także warsztatu. Koniec i kropka. Nic więcej do dodania nie mam. Wiesz, tak między Bogiem a prawdą to jest to ważne dla Ciebie ale niekoniecznie dla wszystkich i wtrącanie tego typu uwag, że ktoś nie jest PRO - czyli jest wg ciebie gorszy bo robi gorsze zdjęcia jest właśnie niemiłe, nie PRO i w sumie nic nie wnoszące. Nie wiem czym Ci zawiniłem, może po prostu tak chciałeś skomentować, faktem natomiast jest to, że co bym nie robił i kim bym nie był, nie kojarzę sytuacji (a jestem na tym forum od kilknastu lat) w której wtaącam się komuś do wątku i próbował go obrażać czy insynuował że jest gorszy z tego czy innego powodu. Cieszę się, że prowadzisz swoje warsztaty w taki sprosób jak w tej chwili, myślę, że wiele osób z nich skorzysta i wyniesie coś dla siebie, jednak nie daje Ci to prawa do komentowania, że ktoś lub coś jest gorsze bo Twoje jest lepsze - zachowałeś się po prostu niewłaściwie. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 13 Października 2022 Autor Share Napisano 13 Października 2022 Złożyłem potwora, niestety w ferworze walki gdzieś zaginęła blaszka z osłoną szperacza. Jak będę miał wenę to albo wydrukuję albo zrobię ze starej blaszki bo łyso tak Oprócz tego już chyba wszystko podoklejane. Ostatnio naszło mnie na wrzucenie na pakę jakiś kratownic - wydrukowałem kilka na próbę, to są 6x 1x1 cm i 8x1x1cm. Czas na większe , na razie spróbuje 8x3x3cm Przymocowałem bariery i w międzyczasie dołożyłem jeszcze jedne rząd płytek chodnikowych Zrobiłem też ławeczkę I taraz mam dylemat, mam kilka elementów które mogę jeszcze dodać suchy modrzew, ławeczka, lampa z potłuczonym kloszem i kratka burzowa (jeszecze może śmietnik) Się zastanawiam czy warto? . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi