Rafał B Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 10 godzin temu, Mikolaj75 napisał: ...zdobył złoto w Hiszpanii na festiwalu w Torrencie niedaleko Walencji, a także nagrodę specjalną od firmy AK: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 12 godzin temu, Mikolaj75 napisał: zdobył złoto w Hiszpanii na festiwalu w Torrencie niedaleko Walencji Gratulacje. Z ciekawości zapytam, jak się przygotowuje model do transportu i jak się go przewozi na takie odległości? Czy często zdarza się konieczność napraw po przybyciu do celu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 21 minut temu, zaruk napisał: Z ciekawości zapytam, jak się przygotowuje model do transportu i jak się go przewozi na takie odległości? Czy często zdarza się konieczność napraw po przybyciu do celu? To mógłby być ciekawy wątek warsztatowy. Jedyny przykład pakowania modelu jaki znam, jest w warsztacie W. Fajgi https://modelwork.pl/topic/16628-albatros-dv-jasta-11-132-wnw/page/6/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Mikołaj, to że ten model zdobywa taaaakie laury, powszechne uznanie i wzbudza zachwyt gdzie go nie pokażesz, jest jakby immenentne w jego naturze i Twoim sposobie modelarskiego działania. Serdecznie gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Nagroda za Do wcale mnie nie dziwi, gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Ja tam zdziwiony nie jestem. Model, który zdobył Baby Pruskie w Bytomiu nie mógł skończyć inaczej. Mikołaju, masz minus, że o tej nagrodzie nie wspomniałeś Gratuluję bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Dzięki wszystkim za wpisy. Andrzeju - najmocniej przepraszam za brak wspomnienia Bab Pruskich, co świadczy niedobrze o mnie nie tylko w sprawach modelarskich, ale też jako o facecie, skoro umknęła mi ta przecudna sylwetka na statuetce... Wybacz proszę... A wspomnienie uzupełniam o Rum czeski oraz puzzle ze Spitfirem. zaruk - przewóz to rzecz kłopotliwa, zwłaszcza jak model większy, cięższy i z antenkami. Występuje niesprawiedliwy podział, że rodzina targa walizy, a ja mam torbę z modelem zapakowanym możliwie bezpiecznie i lawiruję po parkingach, metrach i lotniskach... Z reguły się udaje. Tym razem w Berlinie spotkała mnie rzecz niecodzienna - uparli się Zolle badać Dorniera na obecność substancji i niestety machając urządzonkiem złamali antenkę... Na turniej została naprawiona prowizorycznie, obecnie w warunkach domowych już jak należy. W samolocie trzeba model trzymać pod nogami, bo za żadne skarby nie pozwoliłbym go wstawić do wspólnego bagażnika, który ludzie bez przerwy otwierają, zamykają itp... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Mikolaj75 napisał: Tym razem w Berlinie spotkała mnie rzecz niecodzienna - uparli się Zolle badać Dorniera na obecność substancji i niestety machając urządzonkiem złamali antenkę... NIemcy sprawdzali Dorniera na granicy.... Świat się kończy. Pewnie przez nieprawidłowe malowanie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Dobrze, że skończyło się tylko na ułamaniu antenki, strach pomyśleć co by było jakby im przyszło do głowy Dornierka rozcinać w poszukiwaniu kontrabandy (np. fajek i alkoholu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Kwietnia 2023 Share Napisano 20 Kwietnia 2023 Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 20 Kwietnia 2023 Share Napisano 20 Kwietnia 2023 Za (nawet drobne) uszkodzenie tak pięknego modelu Niemcy powinni zapłacić reparacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 20 Kwietnia 2023 Share Napisano 20 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, tenzan napisał: Za (nawet drobne) uszkodzenie tak pięknego modelu Niemcy powinni zapłacić reparacje! Reperacje:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Kwietnia 2023 Share Napisano 21 Kwietnia 2023 Gratki myślę że to dopiero początek nagród na festiwalach . Spytam z ciekawości jaki kolejny model w planach? Na pewno oczopląs i dół psychiczny gwarantowany tak więc trzeba się psychicznie przygotować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 23 Kwietnia 2023 Share Napisano 23 Kwietnia 2023 Dzisiaj na Wrocław Model Show Mikołaj pozamiatał tym Dornierem - kilka nagród dostał - GRATULUJĘ jeszcze raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 Dornier nie próżnował. Po Wrocławiu, Inowracławiu i Paprykarzu w Szczecinie, poleciał do Aten na IPMS Hellas, a następnie do Telford, na obu imprezach otrzymując złotka 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 Za Dorniera to platyna powinna być, gratulacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 19 Listopada 2023 Share Napisano 19 Listopada 2023 Brawo Mikolaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 19 Listopada 2023 Autor Share Napisano 19 Listopada 2023 Serdecznie wszystkim dziękuję za gratulacje oraz serduszka zarówno tu jak i w pozostałych nagrodzonych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 19 Listopada 2023 Share Napisano 19 Listopada 2023 Miki, Ty wiesz... Cieszę się, że mogłem Ci towarzyszyć w Telford! Serdecznie gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi