BRAVO112 Napisano Niedziela o 06:12 Share Napisano Niedziela o 06:12 trzeba Czechòw podpuścic Jak Azur wydal P-11 to nagle i nasi sie obudzili.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 07:01 Share Napisano Niedziela o 07:01 A może jakiś Me-109? Na pewno znalazłby się jakiś np. z inną klameczką do otwierania kabiny... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Niedziela o 07:05 Share Napisano Niedziela o 07:05 3 minuty temu, Grzes napisał: A może jakiś Me-109? Poza gniotami z AZ chyba nikt nie robi wczesnych wersji, ja jestem za 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Niedziela o 07:06 Share Napisano Niedziela o 07:06 Ty tak na powaznie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Niedziela o 07:28 Share Napisano Niedziela o 07:28 Wczesne P-51... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano Niedziela o 07:35 Share Napisano Niedziela o 07:35 18 minut temu, Grzes napisał: A może jakiś Me-109? Na pewno znalazłby się jakiś np. z inną klameczką do otwierania kabiny... Wilga, Kruk, Żubr byłyby ukłonem w stronę salonowych przodowników modelarskiego trudu. Jest tu paru kapitalnych chłopaków, którzy na ww hasła przybierają barwy wojenne i rozpoczynają taniec z szablami połączony z cyklem wykładów o ekonomii. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Niedziela o 08:55 Share Napisano Niedziela o 08:55 (edytowane) Tyle tylko, ze ekonomia ma niewiele wspòlnego z modelarstwem Zreszta podobnie, jak wedkarstwo Edytowane Niedziela o 08:55 przez BRAVO112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano Niedziela o 09:20 Share Napisano Niedziela o 09:20 24 minuty temu, BRAVO112 napisał: jak wedkarstwo Firma Mirage by się tu nie zgodziła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Niedziela o 21:14 Share Napisano Niedziela o 21:14 13 godzin temu, DobreMzimu napisał: Wilga, Kruk, Żubr byłyby ukłonem w stronę salonowych przodowników modelarskiego trudu. Jest tu paru kapitalnych chłopaków, którzy na ww hasła przybierają barwy wojenne i rozpoczynają taniec z szablami połączony z cyklem wykładów o ekonomii. Jeszcze jak zadeklarują, że każdy kupi po te głupie paręset pudełek, to może i producent się skusi. Płatne z góry, rzecz jasna. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano Poniedziałek o 07:12 Share Napisano Poniedziałek o 07:12 9 godzin temu, socjo1 napisał: Jeszcze jak zadeklarują, że każdy kupi po te głupie paręset pudełek, to może i producent się skusi. Płatne z góry, rzecz jasna. To bardzo ciekawe co piszesz. Powiedz nam wszystkim jaki model kupiłeś w ilości kilkuset sztuk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano Poniedziałek o 08:12 Share Napisano Poniedziałek o 08:12 56 minut temu, DobreMzimu napisał: Powiedz nam wszystkim jaki model kupiłeś w ilości kilkuset sztuk. Hiperbola w Literaturze (Przesada) Definicja: Figura retoryczna polegająca na silnym wyolbrzymieniu, powiększeniu lub pomniejszeniu cech osób, faktów lub zjawisk. Cel: Wzmocnienie intensywności przekazu, wywołanie emocji (patos, przerażenie), nadanie uroczystego tonu. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Poniedziałek o 08:23 Share Napisano Poniedziałek o 08:23 (edytowane) odnośnie ekonomii, czy czegoś tam jeszcze Eduard wydal Kunkadlo - byl jeden Prototyp wydal Cmelaka - 631 zbudowano a naszej Wilgi ( zbudowano ok 1000 samolotow, latajacych w 22 krajach) - nie ma OK, Jak juz ktos ( nie Amodel) te Wilge wyda , to sie zamkne..... Edytowane Poniedziałek o 08:24 przez BRAVO112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano Poniedziałek o 08:27 Share Napisano Poniedziałek o 08:27 15 minut temu, lord_karton napisał: Hiperbola w Literaturze (Przesada) Definicja: Figura retoryczna polegająca na silnym wyolbrzymieniu, powiększeniu lub pomniejszeniu cech osób, faktów lub zjawisk. Cel: Wzmocnienie intensywności przekazu, wywołanie emocji (patos, przerażenie), nadanie uroczystego tonu. No i .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 08:39 Share Napisano Poniedziałek o 08:39 A ja napiszę że "Zero" będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano Poniedziałek o 08:49 Share Napisano Poniedziałek o 08:49 20 minut temu, BRAVO112 napisał: odnośnie ekonomii, czy czegoś tam jeszcze Eduard wydal Kunkadlo - byl jeden Prototyp wydal Cmelaka - 631 zbudowano a naszej Wilgi ( zbudowano ok 1000 samolotow, latajacych w 22 krajach) - nie ma OK, Jak juz ktos ( nie Amodel) te Wilge wyda , to sie zamkne..... Hortenów Ho 229 wyprodukowano 3 egzemplarze, Concorde'ów 20. Nie sprawia to, że są mniej popularnymi tematami od Wilgi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Poniedziałek o 09:15 Share Napisano Poniedziałek o 09:15 W dniu 19.04.2026 o 08:12, BRAVO112 napisał: podpuścic Dobre słowo, chyba coś mi wyjaśnia. Bo zawsze się zastanawiałem przy takich dyskusjach co one niby mają wnieść i na ile autorzy się łudzą, że ich wpisy będą sprawcze. Nie, nie mam nic przeciwko temu, że ludzie sobie piszą takie rzeczy. Wręcz przeciwnie, nawet zabawne jest to co są w stanie wymyślić żeby chyba właśnie jakiegoś producenta "podpuścić'. Oczywiście nikt nikogo nie podpuści, a na pewno już nie jakiś mizmu z modelworka, nawet jak napisze jakiś patetyczny tekst o ukłonach. Jak będą chcieli zrobić Żubra to zrobią, a jak nie będą chcieli to nie. Jednak sam proces naiwności myślowej bezcenny. Teraz tylko czekam na Żubra żeby sobie ktoś uroił, że to dzięki jego wpisom i to oznajmił. :D 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano Poniedziałek o 09:49 Share Napisano Poniedziałek o 09:49 (edytowane) 33 minuty temu, TM48 napisał: Dobre słowo, chyba coś mi wyjaśnia. Bo zawsze się zastanawiałem przy takich dyskusjach co one niby mają wnieść i na ile autorzy się łudzą, że ich wpisy będą sprawcze. Nie, nie mam nic przeciwko temu, że ludzie sobie piszą takie rzeczy. Wręcz przeciwnie, nawet zabawne jest to co są w stanie wymyślić żeby chyba właśnie jakiegoś producenta "podpuścić'. Oczywiście nikt nikogo nie podpuści, a na pewno już nie jakiś mizmu z modelworka, nawet jak napisze jakiś patetyczny tekst o ukłonach. Jak będą chcieli zrobić Żubra to zrobią, a jak nie będą chcieli to nie. Jednak sam proces naiwności myślowej bezcenny. Teraz tylko czekam na Żubra żeby sobie ktoś uroił, że to dzięki jego wpisom i to oznajmił. :D "Jakiś mizmu z modelworka" Pomijając łajdacką formę, która świadczy tylko o tobie, to skąd ci wyszło ze ktoś chce kogoś podpuszczać? Świat bawi się w modelarstwo i nic tego nie zatrzyma. Na https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/profile/2400-homebee/content/&type=forums_topic_post codziennie pojawiają się nowe projekty. Nikt tam nie pisze że się nie da, że się nie opłaca. Jako odbiorcy końcowemu jest mi zupełnie obojętne czy jakiś model wyda AH, X czy firma no name. Edytowane Poniedziałek o 09:49 przez DobreMzimu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Poniedziałek o 10:00 Share Napisano Poniedziałek o 10:00 (edytowane) sorry, bo z tym " podpuszczaniem" to ja zaczalem. To bylo w formie zartu, bo mozna pisac i prosic i pokazywac a i tak kazda Firma bedzie pilnowala swojego tylka, zeby coś, a moze nawet wiecej, niz coś, zarobic. tutaj na Forum sa tylko nasze pobozne zyczenia i wiekszego wplywu ( niestety) nie maja , czy wyjdzie P40 czy jakis inny huragan... Edytowane Poniedziałek o 10:01 przez BRAVO112 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Poniedziałek o 10:42 Share Napisano Poniedziałek o 10:42 (edytowane) Pomyłka. Edytowane Poniedziałek o 10:43 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano Poniedziałek o 13:54 Share Napisano Poniedziałek o 13:54 3 godziny temu, BRAVO112 napisał: sorry, bo z tym " podpuszczaniem" to ja zaczalem. To bylo w formie zartu, bo mozna pisac i prosic i pokazywac a i tak kazda Firma bedzie pilnowala swojego tylka, zeby coś, a moze nawet wiecej, niz coś, zarobic. tutaj na Forum sa tylko nasze pobozne zyczenia i wiekszego wplywu ( niestety) nie maja , czy wyjdzie P40 czy jakis inny huragan... Nie masz za co przepraszać, bo to nawet fajna zabawa, dopóki ktoś nie zacznie ściskać zbroi. Ja, na ten przykład, życzę sobie Tornado. Życzę, choć wiem, że nie ma na to szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano Poniedziałek o 14:49 Share Napisano Poniedziałek o 14:49 A ja rodzinę śmiglaków UH-60 i ich wariacji choć też wiem, że też nie ma szans 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Poniedziałek o 15:41 Share Napisano Poniedziałek o 15:41 To jak już lecimy z koncertem życzeń to ja chciałbym Romeo Ro.37 i Ro.37 bis. Wiem, że to nie realne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano Poniedziałek o 16:20 Share Napisano Poniedziałek o 16:20 (edytowane) A mnie się marzy Devastator Nie jakieś tam nieudolne ,,mydło" z Valoma czy innych AZ'tów ,ale porządny model ,zrobiony np przez Arma Hobby. Z ,,tercetu bojowego" wczesnych zmagań lotniskowców amerykańskich ,tylko jego brakuje . Jest mysliwiec Wildcat z AH ,jest nurkowiec Dauntless z Flyhawk (czy też dobry z Hasegawy) ,a trzeciego -torpedowca- jak nie było tak nie ma . Edytowane Poniedziałek o 16:21 przez zatras 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano Poniedziałek o 16:31 Share Napisano Poniedziałek o 16:31 6 minut temu, zatras napisał: ,jest nurkowiec Dauntless z Flyhawk (czy też dobry z Hasegawy) , Dauntless z Flyhawk nie jest dobry. AH zrobi dużo lepszy. Kiedyś. A co do Devastatora, to pełna zgoda. Bardzo brakuje i z żółtymi skrzydłami mógłby być, co dla mnie jest zawsze dużym plusem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano Poniedziałek o 18:07 Share Napisano Poniedziałek o 18:07 A może jednak PZL-130 Orlik... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi