Skocz do zawartości

Arma Hobby - zapowiedzi i nowości lotnicze

Roland_Sebastian

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, Grzes napisał:

A może jakiś Me-109?

Na pewno znalazłby się jakiś np. z inną klameczką do otwierania kabiny... :szczerbol:

Wilga, Kruk, Żubr byłyby ukłonem w stronę salonowych przodowników modelarskiego trudu.

Jest tu paru kapitalnych chłopaków, którzy na ww hasła przybierają barwy wojenne i rozpoczynają taniec z szablami połączony z  cyklem  wykładów o ekonomii.

• Like 1
  • Haha 3

13 godzin temu, DobreMzimu napisał:

Wilga, Kruk, Żubr byłyby ukłonem w stronę salonowych przodowników modelarskiego trudu.

Jest tu paru kapitalnych chłopaków, którzy na ww hasła przybierają barwy wojenne i rozpoczynają taniec z szablami połączony z  cyklem  wykładów o ekonomii.

Jeszcze jak zadeklarują, że każdy kupi po te głupie paręset pudełek, to może i producent się skusi. Płatne z góry, rzecz jasna.

• Thanks 3

56 minut temu, DobreMzimu napisał:

Powiedz nam wszystkim jaki model kupiłeś w ilości kilkuset sztuk.

Hiperbola w Literaturze (Przesada)

Definicja: Figura retoryczna polegająca na silnym wyolbrzymieniu, powiększeniu lub pomniejszeniu cech osób, faktów lub zjawisk.

Cel: Wzmocnienie intensywności przekazu, wywołanie emocji (patos, przerażenie), nadanie uroczystego tonu. :nauka1::mrgreen:

• Like 2
  • Thanks 2

odnośnie ekonomii, czy czegoś tam jeszcze

Eduard wydal  Kunkadlo - byl jeden Prototyp

wydal  Cmelaka - 631 zbudowano

a naszej Wilgi ( zbudowano ok 1000  samolotow, latajacych w 22 krajach) - nie ma

OK, Jak juz ktos ( nie Amodel) te Wilge wyda , to sie zamkne.....

Edytowane przez BRAVO112

15 minut temu, lord_karton napisał:

Hiperbola w Literaturze (Przesada)

Definicja: Figura retoryczna polegająca na silnym wyolbrzymieniu, powiększeniu lub pomniejszeniu cech osób, faktów lub zjawisk.

Cel: Wzmocnienie intensywności przekazu, wywołanie emocji (patos, przerażenie), nadanie uroczystego tonu. :nauka1::mrgreen:

No i ....

• Sad 1

20 minut temu, BRAVO112 napisał:

odnośnie ekonomii, czy czegoś tam jeszcze

Eduard wydal  Kunkadlo - byl jeden Prototyp

wydal  Cmelaka - 631 zbudowano

a naszej Wilgi ( zbudowano ok 1000  samolotow, latajacych w 22 krajach) - nie ma

OK, Jak juz ktos ( nie Amodel) te Wilge wyda , to sie zamkne.....

Hortenów Ho 229 wyprodukowano 3 egzemplarze, Concorde'ów 20. Nie sprawia to, że są mniej popularnymi tematami od Wilgi.

• Haha 1

W dniu 19.04.2026 o 08:12, BRAVO112 napisał:

podpuścic

Dobre słowo, chyba coś mi wyjaśnia.

Bo zawsze się zastanawiałem przy takich dyskusjach co one niby mają wnieść i na ile autorzy się łudzą, że ich wpisy będą sprawcze. Nie, nie mam nic przeciwko temu, że ludzie sobie piszą takie rzeczy. Wręcz przeciwnie, nawet zabawne jest to co są w stanie wymyślić żeby chyba właśnie jakiegoś producenta "podpuścić'. Oczywiście nikt nikogo nie podpuści, a na pewno już nie jakiś mizmu z modelworka, nawet jak napisze jakiś patetyczny tekst o ukłonach. Jak będą chcieli zrobić Żubra to zrobią, a jak nie będą chcieli to nie. Jednak sam proces naiwności myślowej bezcenny. 

Teraz tylko czekam na Żubra żeby sobie ktoś uroił, że to dzięki jego wpisom i to oznajmił. :D

• Like 1
  • Haha 1

33 minuty temu, TM48 napisał:

Dobre słowo, chyba coś mi wyjaśnia.

Bo zawsze się zastanawiałem przy takich dyskusjach co one niby mają wnieść i na ile autorzy się łudzą, że ich wpisy będą sprawcze. Nie, nie mam nic przeciwko temu, że ludzie sobie piszą takie rzeczy. Wręcz przeciwnie, nawet zabawne jest to co są w stanie wymyślić żeby chyba właśnie jakiegoś producenta "podpuścić'. Oczywiście nikt nikogo nie podpuści, a na pewno już nie jakiś mizmu z modelworka, nawet jak napisze jakiś patetyczny tekst o ukłonach. Jak będą chcieli zrobić Żubra to zrobią, a jak nie będą chcieli to nie. Jednak sam proces naiwności myślowej bezcenny. 

Teraz tylko czekam na Żubra żeby sobie ktoś uroił, że to dzięki jego wpisom i to oznajmił. :D

"Jakiś mizmu z modelworka"
Pomijając  łajdacką formę, która świadczy tylko o tobie, to skąd ci wyszło ze ktoś chce kogoś podpuszczać?

Świat bawi się w modelarstwo i nic tego nie zatrzyma.

Na  https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/profile/2400-homebee/content/&type=forums_topic_post codziennie pojawiają się nowe projekty. Nikt tam nie pisze  że się nie da, że się nie opłaca.

Jako odbiorcy końcowemu jest mi zupełnie obojętne czy jakiś model wyda AH, X czy firma no name. 

Edytowane przez DobreMzimu
  • Haha 1

sorry, bo z tym " podpuszczaniem" to ja zaczalem. To bylo w formie zartu, bo mozna pisac i prosic i pokazywac a i tak kazda Firma bedzie pilnowala swojego tylka, zeby coś, a moze nawet wiecej, niz coś, zarobic.

tutaj na Forum sa tylko nasze pobozne zyczenia i wiekszego wplywu ( niestety) nie maja , czy wyjdzie P40 czy jakis inny huragan...

Edytowane przez BRAVO112
  • Like 2

3 godziny temu, BRAVO112 napisał:

sorry, bo z tym " podpuszczaniem" to ja zaczalem. To bylo w formie zartu, bo mozna pisac i prosic i pokazywac a i tak kazda Firma bedzie pilnowala swojego tylka, zeby coś, a moze nawet wiecej, niz coś, zarobic.

tutaj na Forum sa tylko nasze pobozne zyczenia i wiekszego wplywu ( niestety) nie maja , czy wyjdzie P40 czy jakis inny huragan...

Nie masz za co przepraszać, bo to nawet fajna zabawa, dopóki ktoś nie zacznie ściskać zbroi. Ja, na ten przykład, życzę sobie Tornado. Życzę, choć wiem, że nie ma na to szans. 

A mnie się marzy  Devastator :tancze:

Nie jakieś tam nieudolne ,,mydło" z Valoma czy innych AZ'tów ,ale porządny model ,zrobiony np przez Arma Hobby.

Z ,,tercetu bojowego" wczesnych zmagań lotniskowców amerykańskich ,tylko jego brakuje .

Jest mysliwiec Wildcat z AH ,jest nurkowiec Dauntless z Flyhawk (czy też dobry z Hasegawy) ,a trzeciego -torpedowca- jak nie było tak nie ma ..placze:

Edytowane przez zatras
  • Like 1

6 minut temu, zatras napisał:

,jest nurkowiec Dauntless z Flyhawk (czy też dobry z Hasegawy) ,

Dauntless z Flyhawk nie jest dobry. AH zrobi dużo lepszy. Kiedyś. A co do Devastatora, to pełna zgoda. Bardzo brakuje i z żółtymi skrzydłami mógłby być, co dla mnie jest zawsze dużym plusem.

• Haha 1