Aleksander z Zalasu Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia 39 minut temu, skarczu napisał: A może jednak PZL-130 Orlik Obawiam się że to może być nierealne z powodu zastrzeżenia praw autorskich przez EADS czy jak tam się teraz nazywa to korpo (nie mylić z PZL Okęcie). Ja do marzeń dorzucę Irydę w 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Ten Orlik z EADS to musi być jakaś wunderwaffe, że pomimo 20 lat jest taki utajniony dla świata modelarskiego. Chyba nie znam innego takiego samolotu, który nie może się ziścić w postaci modelu produkowanego masowo bo właściciel praw do wzoru przemysłowego żąda jakichś kosmicznych pieniędzy. U Koreańczyków Boramae ledwo się wzbił w powietrze, a już był 1/72, a niedługo pojawi się w 1/48. Nie wspominając o innych współczesnych samolotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wingman Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Witam wszystkich. Ja po cichu liczę na Fairey Firefly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia 2 godziny temu, KP.Taurus napisał: U Koreańczyków Boramae ledwo się wzbił w powietrze, a już był 1/72, a niedługo pojawi się w 1/48. Im zależy na reklamie produktu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia 13 godzin temu, mig napisał: Romeo Ro.37 i Ro.37 bis. mam gdzieś w szafie..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia 8 godzin temu, BRAVO112 napisał: mam gdzieś w szafie..... Mi pozostaje mieć nadzieję, że Special Hobby w końcu się z lituje i przeskaluje swoje mydła z 1/48 do 1/72 albo Kopro zrobi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Kopro (AZ) juz chyba SH lyknal.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Super artykuł Kuby Plewki o Jaskółce Gallanda: https://armahobbynews.pl/blog/2026/04/21/ostatni-samolot-generala-gallanda-70083/?fbclid=IwY2xjawRXOD9leHRuA2FlbQIxMABzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEe5KdlU6A4LdigTN-vzdt0Vto5GvPjLufAf1-X6rMnGWlb62n45uFnk3BRhDU_aem_ng-T6lp1IdvfeBdopbj6LQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia W dniu 21.04.2026 o 16:49, BRAVO112 napisał: Kopro (AZ) juz chyba SH lyknal.... Skąd taka informacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia 4 godziny temu, barszczo napisał: Super artykuł Kuby Plewki o Jaskółce Gallanda: https://armahobbynews.pl/blog/2026/04/21/ostatni-samolot-generala-gallanda-70083/?fbclid=IwY2xjawRXOD9leHRuA2FlbQIxMABzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEe5KdlU6A4LdigTN-vzdt0Vto5GvPjLufAf1-X6rMnGWlb62n45uFnk3BRhDU_aem_ng-T6lp1IdvfeBdopbj6LQ Artykuł dobry, widać duże zaangażowanie autora, nie mniej nasuwa się konkluzja : wiadomo że nic nie wiadomo (czyli nadal można dokładać myszkę Miki jak np proponuje to Academy, przynajmniej dopóki nie wypłyną kwity że jej tam nie było ) Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia 21 minut temu, wuwumaster napisał: Artykuł dobry, widać duże zaangażowanie autora, nie mniej nasuwa się konkluzja : wiadomo że nic nie wiadomo (czyli nadal można dokładać myszkę Miki jak np proponuje to Academy, przynajmniej dopóki nie wypłyną kwity że jej tam nie było ) No więc nie bardzo można, bo miejsce, w którym Academy proponuje umieszczać mysz, jest widoczne na zdjęciach i nic tam nie ma. Pomijam już fakt, że udowodniać to raczej trzeba obecność czegoś niż nieobecność, zwłaszcza że wbrew powszechnemu mniemaniu myszy na samolotach Gallanda częściej nie były niż były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia W dniu 17.04.2026 o 20:17, letalin napisał: Ja lobbuję za Boeing P-12 w różnych wersjach. Sprawa na razie beznadziejna, bo to nie jest II WŚ, ale nie ustanę w wysiłkach. Patrzajta ludzie jak mi lobbing idzie Marcin Ciepierski za to zrobił sobie fotkę z F4B. Czy to coś znaczy? Fajnie by było. Mój sentyment do tego pięknego samolocika jest nieskończony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Podobnież z reklamy prasowej w Scale Aircraft Modelling: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 6 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: No więc nie bardzo można, bo miejsce, w którym Academy proponuje umieszczać mysz, jest widoczne na zdjęciach i nic tam nie ma. Pomijam już fakt, że udowodniać to raczej trzeba obecność czegoś niż nieobecność, zwłaszcza że wbrew powszechnemu mniemaniu myszy na samolotach Gallanda częściej nie były niż były. Co do zasady (udowodnienia że raczej było niż że nie było) się z tobą zgadzam dla tego też dałem na koniec buźkę z przymrużonymi okiem, ot takie przewrotne podejście żeby nie rezygnować od razu z atrakcyjnego oznaczenia skoro egzemplarz nadal do końca nie zbadany Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 8 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: Podobnież z reklamy prasowej w Scale Aircraft Modelling: Chyba ja ich podpuściłem.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 9 godzin temu, letalin napisał: Patrzajta ludzie jak mi lobbing idzie Marcin Ciepierski za to zrobił sobie fotkę z F4B. Czy to coś znaczy? Fajnie by było. Mój sentyment do tego pięknego samolocika jest nieskończony. Choć na tym zdjęciu, to akurat Wojciech Bułhak jest uwieczniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia (edytowane) Zdjęcie z FB Wojtka z P-12E, za którym lobbuję. Na koncie Marcina jest za to jego zdjęcie z F4B. Jeden z armijnym, drugi z marynarskim Boeingiem. To w zasadzie ta sama konstrukcja. Edytowane 24 Kwietnia przez letalin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 13 godzin temu, Xmen napisał: Skąd taka informacja? masz racje .Pośpieszylem sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia Przypominam, że miały być DWIE nowości, w tym jedna zupełnie od zera przygotowana. Jak dla mnie mamy już tym samym komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 2 godziny temu, ArtuRze napisał: Jak dla mnie mamy już tym samym komplet. Nie, mi czegoś jeszcze brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 41 minut temu, letalin napisał: Nie, mi czegoś jeszcze brakuje. mam napisac? ......... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: mam napisac? ......... Zrobię to za Ciebie! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 22 minuty temu, socjo1 napisał: Zrobię to za Ciebie! Tylko co P-38 ma wspólnego z wydrami...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 5 minut temu, jachud3 napisał: Tylko co P-38 ma wspólnego z wydrami...? To nie P-38. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia (edytowane) 37 minut temu, jachud3 napisał: Tylko co P-38 ma wspólnego z wydrami...? Cieszmy się - jak amen w pacierzu nadlatuje! Edytowane 24 Kwietnia przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi