lord_karton Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 44 minuty temu, socjo1 napisał: Cieszmy się - jak amen w pacierzu nadlatuje! Ciekawe kiedy przeskalują do jedenczteryosiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 2 godziny temu, socjo1 napisał: Cieszmy się - jak amen w pacierzu nadlatuje! to trzeba bedzie sp...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia (edytowane) >>KLIK<< Edytowane 24 Kwietnia przez mirage3 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia No to dodatkowe zbiorniki używane w P-38 już są.Dalej to już z górki, następny będzie Lighting. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 13 minut temu, zloty napisał: No to dodatkowe zbiorniki używane w P-38 już są. Zbiorniki i HVARy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia Malowanki bidnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia Malowanki z polskim akcentem. Typowe dla AH. https://www.506thfightergroup.org/Pilot_Francis_Pilecki_P51_472612.asp?zoom_highlight=pilecki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia Bidnie, bo jest tyle fajnych malowanek podchodzących tematycznie pod to pudełko, a tu ino dwa schematy... Tak wiem, można se dokupić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia (edytowane) Zaraz, czy ja dobrze zrozumiałem, że stary koniu i tłusty kocur, to te dwie niby ekscytujące zapowiedzi? .... Zieeeeeeeeew... (I to zupełnie abstrah jąc od naszych dzikich fantazji o wilgach, wydrach itd). Edytowane 24 Kwietnia przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia (edytowane) 10 minut temu, socjo1 napisał: Zaraz, czy ja dobrze zrozumiałem, że koniu i tłusty kocur, to te dwie niby ekscytujące zapowiedzi? A co myślałeś? Przecież masz napisane jak byk new tool. Edytowane 24 Kwietnia przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia Bo to się rozchodziło o tą new ramkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia Oczywiście jest jakieś archiwalne zdjęcie tego Mustanga bez dolnej antenki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia 10 godzin temu, socjo1 napisał: stary koniu i tłusty kocur, Niby pierwszy kwietnia już był, ale jak widać w niektórych firmach są specyficzne kalendarze . Michale - łączę się z tobą w zaskoczeniu i w bólu A za Wydrą jestem obiema łapkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia Wydre to moze wam m tylko jakiś muzyk zrobic.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia (edytowane) Są jakieś różnice względem wcześniejszych żbików, w stylu np. golenie podwozia, teraz obie są jako monolit w ramce, co w sumie jest na plus. Wydaje mi się, że jednak głównym motywem nowej formy były skrzydła w wydaniu F4F-4. Wcześniejsze obligatoryjne szlifowanie połówek skrzydeł skutecznie mnie zniechęciło do zakupu. Edytowane 25 Kwietnia przez ArtuRze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia 4 godziny temu, Maxy napisał: Oczywiście jest jakieś archiwalne zdjęcie tego Mustanga bez dolnej antenki? Na pewno jest z. Taka konfiguracja możliwa jest jedynie w sytuacji serwisowej, albo przy montażu systemu Uncle Dog. Przed jego pojawieniem się Mustangi grupy nie miały anteny radia komunikacyjnego montowanej między pokrywami podwozia, ale nie miały też podwójnej anteny Uncle Dog. Antena od SCR-522 umieszczona była klasycznie. Z drugiej strony bokorysy trudno jest traktować jako dokumentację. Przynajmniej wg mnie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia 4 godziny temu, ArtuRze napisał: Są jakieś różnice względem wcześniejszych żbików, w stylu np. golenie podwozia, teraz obie są jako monolit w ramce, co w sumie jest na plus. Wydaje mi się, że jednak głównym motywem nowej formy były skrzydła w wydaniu F4F-4. Wcześniejsze obligatoryjne szlifowanie połówek skrzydeł skutecznie mnie zniechęciło do zakupu. To szlifowanie zajęło kilka minut. A model przyjemny w budowie. A za podwozie to inżynierom Grummana Bereza się należy... Jeśli z Trójką będzie miała kilka ułatwień "budowlanych", to warto kupić. Wieczorem wezmę zobaczę ramki Czwórki i Trójki i porównam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia 10 godzin temu, Maxy napisał: Oczywiście jest jakieś archiwalne zdjęcie tego Mustanga bez dolnej antenki? Ewidentnie p.Forkasiewicz zgubił anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia 3 godziny temu, Tainan41 napisał: Wieczorem wezmę zobaczę ramki Czwórki i Trójki i porównam. Wygląda na to, że to zupełnie inne formy. Jest wiatrochron z otworem na celownik teleskopowy i odpowiednia osłona silnika do b.wczesnych serii. Będą na pewno też Martlety II-III. Pozostają wersje z Cyclone do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia 3 godziny temu, letalin napisał: zgubił anteny W 'Małym' akurat nie zgubił. A w 'Phyllie' jak się przyjrzeć, to jest zaznaczona kreseczka w miejscu anteny. Można nawet zakładać, że antena bez obudowy ;). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Faktycznie, nie zauważyłem. Wycofuję zarzut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja Była jakaś zapowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja 25 minut temu, panDespota napisał: Była jakaś zapowiedź? Tak. Jakiś czas temu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Czwartek o 18:06 Share Napisano Czwartek o 18:06 Kalki na F4F-3 i pacyficznego Konika, poniżej dodatkowo link do artykułu dotyczącego malowanek na najnowszego Mustanga: https://armahobbynews.pl/.../kalkomanie-i-maski-do-p-51d.../ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu (edytowane) Patrząc na zawiasy i (chyba) nielicującą z kadłubem pokrywę luku, to kolega @Jostein powienien być tym razem ukontetowany Edytowane 2 godziny temu przez ArtuRze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi