Skocz do zawartości

Arma Hobby - zapowiedzi i nowości lotnicze

Roland_Sebastian

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, martinello napisał:

Świat nie jest sprawiedliwy. Jedni się cieszą,  ja nie...

"Naszym celem jest utrzymanie tempa czterech nowych projektów w skali 1/72 rocznie"   Z newslettera AH

Nie ma takiej możliwości, żeby żaden nie trafił w Twoje gusta. A Me 262 możesz zrobić jako Avia S-92:)

Edytowane przez letalin

4 minuty temu, martinello napisał:

A dasz jakiś przykład? Byle nie radziecki...

Hamerykancki tu są nawet kalki :)

https://www.mojehobby.pl/products/Messerschmitt-Me.262-Schwalbe.html

2 minuty temu, martinello napisał:

To niech Arma da w zestawie jedno zdobyczne malowanie i kupię.

Letalin - reszta jak najbardziej w moim guście. Choć Brak jest w planach jakiegoś Włocha...

Pamiętaj, że Wojtek Bułhak powiedział: "Wszystko zrobimy!" Dlatego i włoskie i zdobyczne Schwalbe też kiedyś będą. Przynajmniej możemy sobie tego życzyć, czy domagać się nawet, trzymając Wojtka za słowo.😁

• Like 1

OK, jak wyjdzie dobrze to będzie kupowane. Mam cichą nadzieję, że uwzględnione zostaną zmienne pokroju różnych sterów i ogonów, i że malowania przynajmniej w części nie będą tymi zwyczajowo oklepanymi, bo jest trochę luftwaffowskich jaskółek, których nikt nie zrobił w kalkomaniach. I nie mam tu tylko na myśli jedynie B3+AL z piorunem, aczkolwiek wydaje mi się, że Neil Page vel falkeeins ceni Armę, więc może by dali radę przez niego pozyskać skan oryginału zdjęcia od Loranta - Neil pozostaje zdaje się jednym z nielicznych, z którymi JYL się jeszcze nie pokłócił...
1430609032_s-l1600(6).thumb.jpg.ea466e6d3b252edf2a7ed4f5e2e862a4.jpg

A i z oczekiwanych na forum 'innych użytkowników' spokojnie pudełko albo i dwa da się skomponować.

• Like 1

Godzinę temu, letalin napisał:

🤩🤩🤩🤩🤩

Dla mnie bomba! News roku!🤓

Tyle lat zapowiadany nowy KP , którego wyszedł stary Heller...

Nowy Airfix który okazał się poprawną bryłowo siermiężną zabawką...

Będzie można wreszcie wysłać na zasłużony odpoczynek Revlle, Haski i inne Academie ze swoimi nienaprawialnymi błędami 🤠

(a po cichu można się rozmarzyć - może i antyczne divadla MPM-u wyjdą w nowym wydaniu, lub chociaż jako konwersje?🤔🤩)

DLA MNIE SZTOS😁

Pozdr ww 

18 minut temu, Tainan41 napisał:

Wolałbym Meteory Mk.1 i Mk.3, ale się skuszę i kiedyś tam skleję.

Był kiedyś zupełnie dobry Dragon vel CyberHobby, czasem idzie upolować.

A Schwalbe porządnego jeszcze nie było 🥳

• Like 1

Kurcze ja właśnie dzisiaj skończyłem swoją jaskółkę. W kolejce czeka jeszcze wersja dwuniejscowa i rozpoznawcza. Cholera niedawno kupiłem. Z Armą to już tak mam z którymś modelem. Coś kupuje, kleje a po kilku tygodniach wydają nowy model :D Miałem tak z Hurricanem, Wildcatem, a teraz Jaskółka... 

• Like 1
  • Haha 1

2 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał:

Jeżeli wydadzą Avię to mają sukces w Czechach i na Słowacji, bo teraz w zasadzie jest tylko revell, KP i kilkuletni Airfix.

Chyba, że kniaź się odpali 😉 wróbelki ćwierkały jeszcze przed pandemią, że szwalbovka  w 48 podobno gotowa, to zeskalować w pół roku dadzą radę w ramach wsparcia „przyjaciół” z Polski ….

22 minuty temu, panDespota napisał:

Z Armą to już tak mam z którymś modelem. Coś kupuje, kleje a po kilku tygodniach wydają nowy model :D Miałem tak z Hurricanem, Wildcatem, a teraz Jaskółka... 

Hmm, czyli Arma pracuje nad Lightningiem. Dobrze wiedzieć.

• Haha 5

Dla mnie  to super wiadomość , tylko muszą się przyłożyć  np. z przekrojami bryły kadłuba i silników , oraz  różnymi charakterystycznymi detalami - tyle już firm się brało za ten model i wszyscy w sumie polegli , same ,, niedoróby  "

• Like 1

36 minut temu, TM48 napisał:

Hmm, czyli Arma pracuje nad Lightningiem. Dobrze wiedzieć.

No fajnie by było. Przez chwilę myślałem że BG mi oszczędzić cierpień, ale się przeliczyłem 😆

Edytowane przez panDespota
  • Like 1