martinello Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 A da się me-262A zrobić zdobycznego ( nie niemieckiego ?) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 5 minut temu, martinello napisał: A da się me-262A zrobić zdobycznego ( nie niemieckiego ?) A żeby to jednego, całe stado możesz zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 O, i Szwalbe to ja lubię to ja rozumiem - będzie nabyte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 2 minuty temu, jachud3 napisał: O, i Szwalbe to ja lubię to ja rozumiem - będzie nabyte Świat nie jest sprawiedliwy. Jedni się cieszą, ja nie... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 8 minut temu, barszczo napisał: A żeby to jednego, całe stado możesz zrobić . A dasz jakiś przykład? Byle nie radziecki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) 8 minut temu, martinello napisał: Świat nie jest sprawiedliwy. Jedni się cieszą, ja nie... "Naszym celem jest utrzymanie tempa czterech nowych projektów w skali 1/72 rocznie" Z newslettera AH Nie ma takiej możliwości, żeby żaden nie trafił w Twoje gusta. A Me 262 możesz zrobić jako Avia S-92 Edytowane 30 Grudnia 2024 przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) To niech Arma da w zestawie jedno zdobyczne malowanie i kupię. Letalin - reszta jak najbardziej w moim guście. Choć Brak jest w planach jakiegoś Włocha... Edytowane 30 Grudnia 2024 przez martinello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 4 minuty temu, martinello napisał: A dasz jakiś przykład? Byle nie radziecki... Hamerykancki tu są nawet kalki https://www.mojehobby.pl/products/Messerschmitt-Me.262-Schwalbe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 2 minuty temu, martinello napisał: To niech Arma da w zestawie jedno zdobyczne malowanie i kupię. Letalin - reszta jak najbardziej w moim guście. Choć Brak jest w planach jakiegoś Włocha... Pamiętaj, że Wojtek Bułhak powiedział: "Wszystko zrobimy!" Dlatego i włoskie i zdobyczne Schwalbe też kiedyś będą. Przynajmniej możemy sobie tego życzyć, czy domagać się nawet, trzymając Wojtka za słowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) - Edytowane 31 Grudnia 2024 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 19 minut temu, martinello napisał: A dasz jakiś przykład? Byle nie radziecki... Hamerykański, Francuski, Czechosłowacki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 OK, jak wyjdzie dobrze to będzie kupowane. Mam cichą nadzieję, że uwzględnione zostaną zmienne pokroju różnych sterów i ogonów, i że malowania przynajmniej w części nie będą tymi zwyczajowo oklepanymi, bo jest trochę luftwaffowskich jaskółek, których nikt nie zrobił w kalkomaniach. I nie mam tu tylko na myśli jedynie B3+AL z piorunem, aczkolwiek wydaje mi się, że Neil Page vel falkeeins ceni Armę, więc może by dali radę przez niego pozyskać skan oryginału zdjęcia od Loranta - Neil pozostaje zdaje się jednym z nielicznych, z którymi JYL się jeszcze nie pokłócił... A i z oczekiwanych na forum 'innych użytkowników' spokojnie pudełko albo i dwa da się skomponować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 Jeżeli wydadzą Avię to mają sukces w Czechach i na Słowacji, bo teraz w zasadzie jest tylko revell, KP i kilkuletni Airfix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 Godzinę temu, letalin napisał: Schwalbe! https://armahobbynews.pl/blog/2024/12/30/plan-wydawniczy-arma-hobby-2025/?utm_term=20241230&utm_campaign=PL-Newsletter-2024-12-30&utm_medium=email&c_id=10756677&utm_source=edrone&utm_content=email_click Dla mnie bomba! News roku! Tyle lat zapowiadany nowy KP , którego wyszedł stary Heller... Nowy Airfix który okazał się poprawną bryłowo siermiężną zabawką... Będzie można wreszcie wysłać na zasłużony odpoczynek Revlle, Haski i inne Academie ze swoimi nienaprawialnymi błędami (a po cichu można się rozmarzyć - może i antyczne divadla MPM-u wyjdą w nowym wydaniu, lub chociaż jako konwersje?) DLA MNIE SZTOS Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 Chyba skleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 Wolałbym Meteory Mk.1 i Mk.3, ale się skuszę i kiedyś tam skleję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 18 minut temu, Tainan41 napisał: Wolałbym Meteory Mk.1 i Mk.3, ale się skuszę i kiedyś tam skleję. Był kiedyś zupełnie dobry Dragon vel CyberHobby, czasem idzie upolować. A Schwalbe porządnego jeszcze nie było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek62 Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 Curtiss h 75 mnie ucieszyl. Me 262 moze byc . W kazdym razie mniejsze rozczarowanie niz gotha z ibg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 Jak będzie jakiś egzotyczne malowanie to się pewnie skuszę , a na tego z działkiem to na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 Kurcze ja właśnie dzisiaj skończyłem swoją jaskółkę. W kolejce czeka jeszcze wersja dwuniejscowa i rozpoznawcza. Cholera niedawno kupiłem. Z Armą to już tak mam z którymś modelem. Coś kupuje, kleje a po kilku tygodniach wydają nowy model Miałem tak z Hurricanem, Wildcatem, a teraz Jaskółka... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 2 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: Jeżeli wydadzą Avię to mają sukces w Czechach i na Słowacji, bo teraz w zasadzie jest tylko revell, KP i kilkuletni Airfix. Chyba, że kniaź się odpali wróbelki ćwierkały jeszcze przed pandemią, że szwalbovka w 48 podobno gotowa, to zeskalować w pół roku dadzą radę w ramach wsparcia „przyjaciół” z Polski …. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 22 minuty temu, panDespota napisał: Z Armą to już tak mam z którymś modelem. Coś kupuje, kleje a po kilku tygodniach wydają nowy model Miałem tak z Hurricanem, Wildcatem, a teraz Jaskółka... Hmm, czyli Arma pracuje nad Lightningiem. Dobrze wiedzieć. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 Dla mnie to super wiadomość , tylko muszą się przyłożyć np. z przekrojami bryły kadłuba i silników , oraz różnymi charakterystycznymi detalami - tyle już firm się brało za ten model i wszyscy w sumie polegli , same ,, niedoróby " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 Dla mie to również super wiadomość, bo już wiem że zaoszczędzę na zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) 36 minut temu, TM48 napisał: Hmm, czyli Arma pracuje nad Lightningiem. Dobrze wiedzieć. No fajnie by było. Przez chwilę myślałem że BG mi oszczędzić cierpień, ale się przeliczyłem Edytowane 30 Grudnia 2024 przez panDespota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi