Sjmport Napisano 8 Marca 2023 Share Napisano 8 Marca 2023 Serio ostatnie pytanie techniczne. Czy jest minimalny rozmiar winiety? Na ten przykład fragment drogi i kilka figurek powiedzmy z sześć cm długości i dwa szerokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 8 Marca 2023 Autor Share Napisano 8 Marca 2023 Teraz, Sjmport napisał: Serio ostatnie pytanie techniczne. Czy jest minimalny rozmiar winiety? Na ten przykład fragment drogi i kilka figurek powiedzmy z sześć cm długości i dwa szerokości? nie ma minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 8 Marca 2023 Share Napisano 8 Marca 2023 40 minut temu, Erni napisał: nie ma minimum Dziękuję. Tam będą cztery figurki. Dwie pieszo i dwie na motocyklu na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 Właśnie dotarły do mnie nagrody sponsorowane NATO i 1/48 TROPHY. Będą one wręczone modelarzom za najlepiej wykonane modele samolotów lub śmigłowców konstrukcji i produkcji zachodniej NATO TROPHY oraz najlepiej wykonanemu zdaniem fundatora modelowi w skali 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 http://scale-modeling.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 13 Marca 2023 Autor Share Napisano 13 Marca 2023 Jak co roku Hurtownia modelarska i producent modeli Hobby 2000 funduje nagrody jako Tamiya/ICM CUP. W tym roku zostaną nagrodzone najciekawsze prace wykonane z zestawów od firm Tamiya i ICM. Nagrody będą przyznawane we wszystkich kategoriach wiekowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 13 Marca 2023 Autor Share Napisano 13 Marca 2023 Rejestracja modeli do 22.03.2023 do godziny 24:00. Jest to termin ostateczny , bardzo prosimy sie już rejestrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 13 Marca 2023 Autor Share Napisano 13 Marca 2023 I proszę Państwa wielka niespodzianka !!!! Firma Hobby 2000 ufundowała nagrodę specjalną za najciekawszy model lotniczy festiwalu. Nagroda jest : ICM 53054 Sikorsky CH-54A Tarhe US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 21 Marca 2023 Autor Share Napisano 21 Marca 2023 (edytowane) http://scale-modeling.com/?fbclid=IwAR3VdVaP3SY9_ob-J3sOkYpFgUog3ILkAXj3lYKaa4BqdBGQODp2EvMGhOs Edytowane 22 Marca 2023 przez Erni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 21 Marca 2023 Autor Share Napisano 21 Marca 2023 Już od lat wspiera nas Hobby2000 Jest fundatorem cyklu Tamiya CUP oraz licznych nagród dla uczestników. W tym roku również z nami! Jako niespodzianka - z nowością ICM CUP – wspaniałą pulą nagród dla modeli zbudowanych na bazie zestawu firmy ICM. Bardzo, bardzo dziękujemy za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 21 Marca 2023 Autor Share Napisano 21 Marca 2023 (edytowane) Uwaga Przy rejestracji bardzo prosimy wpisywać nazwę firmy z jakiej pochodzi model. Edytowane 22 Marca 2023 przez Erni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 Niestety, ze względu na ograniczenia tej strony nie zawsze się to daje. System nie ma możliwości wpisania, że model jest żywiczny, lub metalowy, zostaje tylko podciągnąć to pod "plastik", niektórych nazw producentów nie ma, próbowałem wpisywać, teoretycznie przyjmuje, ale nazwa nie pojawia się w spisie, pozostaje tylko opcja "Inne-other-dalsi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 (edytowane) Edit Juz mi odpisano:) Dziękuję Edytowane 22 Marca 2023 przez jerzype Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 16 godzin temu, Erni napisał: Uwaga Przy rejestracji bardzo prosimy wpisywać nazwę firmy z jakiej pochodzi model. Nie ma clear prop models. Dodałem, wyskoczył komunikat że pomyślnie, a i tak nie mogłem wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 10 minut temu, panDespota napisał: Nie ma clear prop models. Dodałem, wyskoczył komunikat że pomyślnie, a i tak nie mogłem wybrać. wiem system będzie aktualizowany po festiwalu o nowe firmy , ciężko zmieścić wszystko .Najbardziej nam zalezy na oznaczaniu firm sponsorujących czyli IBG Tamiya ICM Mini Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 Ja mam pytanie odnośnie tego stolika na którym można będzie wystawić modele przeznaczone do sprzedania. Trzeba mieć karteczkę z opisem, numerem kontaktowym i ceną?. I druga rzecz kto będzie tego stolika pilnował. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 24 Marca 2023 Autor Share Napisano 24 Marca 2023 37 minut temu, imek46 napisał: Ja mam pytanie odnośnie tego stolika na którym można będzie wystawić modele przeznaczone do sprzedania. Trzeba mieć karteczkę z opisem, numerem kontaktowym i ceną?. I druga rzecz kto będzie tego stolika pilnował. Dziękuję Zbyszku tak będzie taki stolik koło widowni , link do pobrania karteczki jest podany w tym wątku jak i na FB . Organizator nie pilnuje modeli , obowiązek ten należy do sprzedawców. Wystarczy sie w kilku dogadać , i zrobić dyżury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 Dzięki bardzo za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Fajna impreza. Dużo ludzi i modeli. Przy okazji udało się wprowadzić algorytm blokujący wcześniej wyróżnionym w klasie hobby ponowny start w tej klasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olecki75 Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Tegoroczny Bytom zaliczony. Było co oglądać i od niektórych modeli nie szło się oderwać. Kilka fotek od modelarzy z katowickiego "IKARA": https://photos.app.goo.gl/GyJCReJUhvv99QYw5 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 7 godzin temu, Sjmport napisał: Fajna impreza. Dużo ludzi i modeli. Przy okazji udało się wprowadzić algorytm blokujący wcześniej wyróżnionym w klasie hobby ponowny start w tej klasie? Po części tak , było kilka przypadków ale to już czasami nie do wychwycenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Jak zwykle SUPER impreza, wartość dodana rozmowy z ludźmi. Bytom to marka. Dzięki Chopy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Najlepszy internetowy portal modelarski oczywiście był obecny, były pierwsze zdjęcia na stronie już przed południem w sobotę. Linki do poszczególnych galerii: Lotnictwo: EASTmodels.sk - Festiwal Modelarski Bytom 2023 - viac ako 240 fotografií modelov lietadiel! Pancerka: EASTmodels.sk - Festiwal Modelarski Bytom 2023 - fotogaléria bojovej techniky Końcowy RAPORT portalu EASTmodels.sk z konkursu w Bytomiu Jána Moravčíka: EASTmodels.sk - Festiwal Modelarski Bytom 2023 - REPORT Jána Moravčíka Jako przedstawiciel portalu zapraszam do śledzenia strony i profilu w social mediach. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Super impreza.Bardzo dużo modeli na bardzo wysokim poziomie. Szkoda tylko że nie wszyscy szanują pracę innych. Urwana rurka Pitota przy C-714 i naderwane śmigło przy MS-406 to dodatkowe atrakcje. A już ludzie którzy praktycznie kładą się na stołach by zrobić zdjęcie to przegięcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 40 minut temu, Xmen napisał: A już ludzie którzy praktycznie kładą się na stołach by zrobić zdjęcie to przegięcie Niestety- też to zauważyłem. Na to jest sposób, ale on niestety wymaga inwestycji: stojaki schodkowe jak przy popiersiach. Miałbyś modele od 70cm w górę na pólkach i większość na wysokości oczu - a część szerokość stołu mogła by być buforem bezpieczeństa i nie trzeba by sìę schylać. Sam miałem problem by zrobić zdjęcie fistaszka @Kon_Bar. bo stał tak z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi